reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Hej dziewczyny !

Wpadłam na chwilkę :) Kuba nareszcie śpi..Powiem wam, że zrobił się strasznie nieznośny.. wkurza mnie, bo jak przychodzi do nas kuzyn z synem dwa miesiące młodszym to Kuba go bije po głowie eh.. mówię, tłumacze, nawet sama go lekko uderzam żeby poczuł, że to boli i nie wolno a on patrzy na mnie i ze zdwojoną siłą uderza i mnie :szok: skąd takie zachowanie u rocznego dziecka? Nie miał gdzie się tego nauczyć..

Taka j., super, że Kubuś ładnie przespał noc :) mój od soboty wstaje o 5 na mleko, a później jeszcze śpi do 8-9 :)
Co do pracy to hm.. rozumiem kwestie finansowe..ale taki czas bez dzieci.. zmiany.. ja też pracuję w państwówce od 7-15 zarabiam też tylko 1300zł ale trzymam się tej pracy bo weekendy wolne no i wszystkie świadczenia. Musisz wszystko dobrze przemyśleć :)

Ja jeszcze nie szczepiłam na mmr.. znajoma mówiła, ze jej po trzydniówce przesuneli szczepienie o 7 tygodni.. my mieliśmy trzydniówkę jakieś 3tyg temu także ja razie poczekam.. Co ważne, dowiedziałam się, że w tej szczepionce zawarte jest kurze jajko, a Kuba jest na nie uczulony także nie wiem czy będę szczepić.. Szkoda, że nie można się zdecydować np. na zaszczepienie tylko na odrę..

Ewelina, my uznaliśmy, że w tym roku nie będziemy przepłacać za tort bo Kuba i tak jest za mały i nie będzie się z niego cieszyć.. poczekamy z tym jak będzie miał 3-4latka.. My zdecydowaliśmy się na zwykły tort czekoladowo- malinowy z opłatkiem waflowym. Wyglądał tak :
DSCF4182.jpg

Załączniki

• DSCF4182.jpg
    DSCF4182.jpg
    37,5 KB · Wyświetleń: 38
Ewelina ją miałam taki tort tradycyjny z masa śmietanowa
Taka j gratka przespanej nocy ją o tym marze:-)
Ją na mmr już szczepiłam wszystko ok nawet nie miała żadnych skutków ubocznych pozdrawiam

Taka j zazdroszcze takiego spania Kuby w dzien, moja juz z miesiac temu spi raz w dzien i mialam nadzieje, ze bedzie dluzej spala, a ona spi od 20 minut do godziny grrr..gdzie godzina sie rzadko zdarza... Ale wieczorem pada 19.30-20.

My mielismy zwykly torcik z owocami. Bedziemy 'szalec' jak bedzie starsza ;-)

Basia trzeba mu tlumaczyc, ze tak nie wolno, kolezanki syncio tez taki bokser byl i znajoma psycholog mowila, zeby go nie bic, nie robic tego, co on, tylko przeniesc w inne miejsce mowiac stanowczo:nie wolno lub inna opcja: pokazac, ze moze uderzac w podloge lub dac mloteczek i pwoiedziec, ze w dziecko sie nie uderza, ale w podloge mozna ;)

U Gosi po mmr tez nie bylo zadnych objawow, na szczescie.

Hejka,

Basia piękny tort, mój Tymcio też bije po głowie kuzynke i nie wiem gdzie tego się nauczył, faceci tak mają od najmłodszych lat ;-) Torcik piękny, też żałuję że nie można zaszczepić tylko na odre...

Ewelinka my też robimy urodzinki w sobotę ale nie szalejemy, co do torta to zwykły z owocami na biszkoptach z galaretką , mały sam będzie go wcinać ;-) też wychodzę z założenia że jak będzie większy i będzie coś kumał to zaszalejemy z tortem, udanej imprezki ;-)

Jutro Tymcio kończy roczek a ja jadę do Rzeszowa na konsultacje w sprawie żylaka bo termin się zwolnił, synuś zostaje z tatusiem cały dzień :-D ja wrócę wieczorem i też jestem w czarnej d.. z przygotowaniami bo jutrzejszy dzień wyjęty ale damy jakoś radę.

Taka j gratki za spanie, mój kiepsko śpi i w nocy i w dzień, jak był na cycu to miał kilka nocek co przespał całe teraz się budzi o 1 i 5 na mleko

Ewelinka nie pomogę bo my nie piekliśmy tortu tylko zamówiłam, ale ja dla 2 dzieci więc odpuściłam temat. Miałam tort z masą cukrową ze zdjęciem dzieci na nim. Smak tofii z orzechami.

Basia tam też mam świadczenia, tylko wyższe niż mam teraz, zrezygnowałam już, nie umiem sobie wyobrazić tego kursu, już mnie nie przeraża nawet te weekendy czy święta, trudno, ale ten kurs ... Ładny tort. Z tym biciem to chyba często tak dzieci próbują, mój starszak też miał taką fazę, chyba z milion razy mu powtórzyłam, że to boli, ała i nie wolno i smutna mina itd. Po jakimś czasie przeszło ale nie wiem czy to na każdego działa, na mojego Kubę chyba nie podziała.

Agaulec to życzę tej nocki jak najszybciej.

Grinula póki co śpi choć liczę się z tym, że przestanie, starszak spał jeszcze jak miał 4 lata i w końcu sami mu odstawiliśmy spanie w dzień bo to już przesada była chyba.

Dzisiaj poszedł spać o 20 i wstał o 5:30, wypił mleko i śpi dalej.

witajcie,

taka j ale Kubuś poprawił się ze spaniem, pamiętam jak pisałaś że nie chce spać w nocy itp, super oby tak dalej, mój też dzisiaj o dziwo wstał na mleczko 00:30 i później 6.10 więc mały sukces od jakiegoś czasu. Teraz chłopaki jeszcze śpią.
Pogoda zapowiada się super, ja po śniadaniu zmykam na dworzec.

miłego dnia dziewczyny

Witam bezkawkowo bo skurcze dokuczaja hehe

Ewelinka, Aga udanych imprez urodzinkowych :-D:-D:-D

Ewelinka my mielismy w ksztalcie rybki mini mini z masa smietanowo malinowa!

Aga to trzymam kciuki za wizyte, dlaczego az do Rzeszowa?

DSC_0561.jpg

Milego dnia!

Załączniki

• DSC_0561.jpg
    DSC_0561.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 33
reklama
Do góry