reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Hejka, ja tylko na chwilkę

Wszystkiego najlepszego kochanym Dzieciaczkom!!! :)

MadziaSek - serdeczne gratulacje :))

U nas ok, Wojtuś grzeczny, zębów mamy 4 sztuki:) Mały próbuje wstawać, czołga się jak żołnierz, próbuje raczkować, siada i gada po swojemu - jest wesoło :)

Trzymajcie się cieplutko :) Buziaki!!!

reklama
Basia jak dzisiaj z pleśniawkami?

All-me ja nawet nie wiem ale w ubranko na 74 się średnio mieścił więc podejrzewam tak 75-76cm.

Co do imprezy: jedyny minus, dziecko chrzestnej się rozchorowało wczoraj i była między 14 a 17 a akurat na niej mi najbardziej zależało bo to moje kuzynka, z którą się widzę raz na rok i bardzo ją lubię ale martwiła się o synka, poleciłam jej lekarza i pojechała i dobrze bo okazało się, że ma ostrą anginę po obu stronach wszystko mocno zajęte, także już go leczy. Szkoda mi strasznie bo właśnie ze względu na nich tak to przesuwałam i na koniec tak się stało no ale nic nie zrobię:( Natomiast reszta udała się super, jedzenie masakrycznie dobre, wszyscy w szoku bo brak rosołów i kotletów klasycznych a same swojskie jedzonko a jak podane!! Mój dziadek jest szalenie wybredny ale jemu szczęka opadała :) No i bardzo dużo, gości wypuszczaliśmy z siatkami jedzenia, dzisiaj zaprosiliśmy część, która mieszka najbliżej na obiad i potem na dojadanie, zawiozłam mężowi i chrzestnej tonę jedzenia i jeszcze troche zostało na jutro. Jutro też jedziemy płacić więc to będzie ta mniej miła część :) Aż się boję bo ostatecznie to facet nie powiedział ile nam weźmie. Stanęło na 120 zł za osobę ale miał to jeszcze przeliczyć. Ale i tak się cieszę bo w życiu bym czegoś takiego nie zrobiła sama.
100_1089-001.jpg100_1152-001.jpg100_1158-001.jpg
Tak przykładowo, torcik bardzo fajnie wyszedł choć ja wolałabym o smaku cytrynowym bo raz miałam i był pycha a mąż uparł się na truskawkowo-kokosowy no to miał.

Załączniki

• 100_1089-001.jpg
    100_1089-001.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 43
  • 100_1152-001.jpg
    100_1152-001.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 47
  • 100_1158-001.jpg
    100_1158-001.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 43
Hej !

Faktycznie straszne pustki..
U nas pogoda nieciekawa więc chyba posiedzimy w domu.. ale od środy już ma być ładnie ! Mnie w tym tygodniu czeka mycie okien i sprzątanie dokładne mieszkania, a w sobotę odprawiam urodziny:-)
Kubuś pleśniawki ma nadal.. nie wiem, ile to ma się utrzymywać.. w środę chyba się przejdę z nim do lekarza bo i tak muszę wstąpić po receptę na mleko.

Taka j., super, że impreza się udała ! a jak w kościele? Kubuś był grzeczny ! Torcik ekstra ! Mieliśmy podobny :) te buciki mam do teraz u Kubusia w pokoju :-) a cena hm.. 120 za osobę to chyba nie za tanio co ??

All me, Kubuś nosi ubrania na 80cm; 86cm czasami 74.. ta rozmiarówka jest różna w zależności od sklepu..

Madziasek, dzięki za radę ! dzisiaj wizyta u ginekologa tak ?? :-)

Hejka,

Oj tak cos pusto ale sama nie miałam weny nic pisać, walczymy cały czas z tym katarem i juz nie wiem co robić ehh jutro chyba wybierzemy się do lekarza,jedyny plus to taki że mały zaakceptował czyszenie nosa i nie ma już takiej awantury ale nocki są średnie. Przez weekend siedziałam w domu i robiłam zaległe porządki w szafach itp.

Basia współczuje pleśniawek, dziadostwo się przyplątało, my w przyszły weekend jedziemy ze znajomymi do Zawoji mamy domek wynajęty, mam nadzieję że Timi już się wykuruje. Czyli masz pracowity tdzień ;-)

taka j torcik super a co do ceny to mała chyba nie jest, ja płaciłam 90 zł od osoby co prawda u znajomych w kanajpie i też mieliśmy full jedzenia i rozdawałam gościom bo szkoda aby się zmarnowało. Super masz już to za sobą, szkoda że tak wyszło z kuzynką ;-/

all me mój też chodzi w rozmiarah 74,80,86 zależy od marki :-) półtora miesiąca temu miał 74 cm

Ostatnia edycja:
Moja tak samo 74,80.. Ale jak patrze na inne dziecki to wydaja mi sie takie duuuze a moja to taka maluska mi sie wydaje:-D

witam Taka J super ze sie udało i jestescie zadowoleni ! tort superrr! smak tez ciekawy :p
Miki tez nosi 74 -80-86 zalezy od rozmiarówki....ale chyba najczesciej 80...
aga zdrówka dla syncia! noi moze zmiana powietrza na chwile da poprawe ..zazdroszcze wyjazdu..
u nas etap którego nie lubie...wstawanie przy wszystkim co sie da złapać...:eek:

witajcie
Taka j gratki udanej imprezy ja za chrzest płaciłam 80 i jedzonka takze duzo ale mieszkam w malutkiej miejscowości to ceny pewnie troche niższe:tak:
Basia daj znac co ci zalecili z tymi plesniawkami
Aga zdrówka dla tymka
Moja Lena wczoraj staneła w kojcu:-)
a ja dzis załamana chyba przechodze jak to aga ładnie ujeła kryzys macierzyństwa ja ja kładłam spac na dzemke to ani na rekach ani noszeni i połozłam ją do łożeczka i płacząc zasnęła az ja też się popłakałam :wściekła/y: wiem że tak sie nie robi ale ja już nieraz nie mam sily przepraszam za to marudzenie ale musze leciec bo Lena juz się obudziła pozdrawiam was i dzieciaczki

reklama
podczytuje was ale nie mam czasu bo prace mag koncze i egzaminy mam w sobote

moj piotrus zasypia cudnie ostatnio, klade go i praktycznie od razu spi ale mamy inne klopoty, dostalismy skierowanie na rehabilitacje i idziemy w czwartek ze wzgledu ze maly dobrze jeszcze nie siedzi, i kolejny raz nie wiem czemu mi wymiotowal, dzisiaj rano jak sie obudzil przekrecil sie i zwymiotowal, a kiedys po obiadku raz i za 2 dni znowu po obiadku , nie wiem o co chodzi

Do góry