reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Dziewczyny podajecie wit.D, jeśli tak to w jakich dawkach?

Ja pytałam kiedyś lekarki przy okazji wizyty z jakąś infekcją i powiedziała, żeby dawać cały czas bo nasz kraj nie należy do jakiś szczególnie słonecznych, była to bardzo młoda lekarka. Wczoraj byłam na kontroli u innej i znowu spytałam, tym razem usłyszałam,żeby teraz dawać 2 razy w tygodniu. Dwóch lekarzy i dwa zupełnie inne zdania. A Wy jak robicie?

Czesc :-)

Miki znowu zaczal budzic sie z placzem, a od wczoraj leje i leje wiec nigdzie sie nie ruszymy a chcialam do rossmana,
Glowa mnie niemilosiernie boli, umowilam sie tez do gina na poniedzialek na 19:50

Eweli no i jak, bylas u lekarza?

Venicee ja rowniez zbyt pozno skojarzylam gdzie pracujesz wiec juz wyobrazilam sobie jakies glupotki haha

Moj jeszcze nie odkryl siusiaka, ale za to wczoraj po raz pierwszy sam stanal przy lozku, troche mu sie nogi gibaly :-D

Aurelia ja podaje malemu wit k+D bo jeszcze kilka ampulek mi zostalo, tak raz/dwa razy w tyg kiedy sobie przypomne!

Milego dnia dziewczyny

Basia mam nadzieję, że jakoś poleci ten Wasz biznes, podobno najgorsze to pierwsze 5 lat, jak się człowiek tyle utrzyma to potem podobno powinno być z górki. Mój też się szarpie za siusiaka i jajka, też się zastanawiam jak to jest, że ich nie urwał jeszcze bo szarpie mocno!

Ewuncia hahaha ale dobra jesteś :D

Aurelia ja codziennie nie daję, podaję właśnie tak ze 2 razy w tygodniu ale po 2 krople mniej więcej, ale też muszę się poradzić lekarki mojej bo ostatnio też się zastanawiałam jak to teraz robić skoro już na słońcu przebywa.

Mój Kubuś przy meblach śmiga już ostro i jak coś ma w rączkach a się zapomni to stoi sam, potem po paru sekundach (4-5) siada na pupę ale coraz częściej robi takie numery. Najbardziej mi się podoba jak młodzi walczą ze sobą o coś, np. młodszy stara się zabrać jakieś klocki starszemu i stara się mu je wyrwać. Jaja jak berety :)

Hejka,

Madziasek gratki dla Mikiego:)
Aurelia ja podaje wit d ale rzadko,bo zapominam.

Nie wyspalam sie, gosia sie krecila, cycka szukala, najchetniej by go miala cala noc. Czyzby kolejne zeby, ale 1 i 2 juz ma, to teraz czworki? Musze podejrzec w paszczy.

Hej :-)
Troche Was nadrobilam wieczorem. Ale calosci ni hu hu sie nie da.
My wlasnie jestesmy w trakcie infekcji. Zapalenie jamy ustnej. Zeszlo na krtan. Biedna malo mowi, nie spiewa...
Aurelia bylysmy u lekarza i wlasnie mowil na temat wit. D. Trzeba podawac ja codziennie nawet w lecie, a jak dziecko jest duze jak moje, to w jesieni zimie i na wiosne po dwie krople vigantolu czyli 1000 jednostek.

helloo
pogoda paskudna...znowu uziemienie w domu ;/ ehhh ciekawe do kiedy....
Miki dzis normalnie przespał noc ufff....
my mamy podawac 1 kaspułkę dziennie wit.D do tego omega med kapsułki...z tego co widzę to tran...fujjj ochydne...
ja mam z Mikim ..wszedzie wstaje ...przy czym tylko sie da ,czego da sie chwycić...oczy musze dookoła głowy...najgorsze są stołki bo od razu sie wywracają.... oj zeby szybko zacząl chodzić...

Venicee mój też wstaje gdzie tylko może, jak widzi jakąś szansę wspięcia się to zarazi zasuwa wszędzie gdzie chce, nie umiem ojca nauczyć, żeby mi drzwi zamykał jak do mnie wchodzi albo wychodzi a mam za drzwiami zaraz schody, wszyscy to pojęli a on nie.

Patrycjal ile teraz waży Twoja córa? Ja muszę zważyć młodego jak wstanie.

Grinula miałam podobną noc, tylko bez cycka, ale wstawał ciągle a dodatkowo starszy spał ze mną więc jestem totalnie niewyspana.

reklama
Takaj Zuzia ma dokladnie 14 kg :-) ale jest tez dluga zatem troche ja to ratuje :-)
Za to moj kregoslup siada. ..
Wasze teksty o siusiakach sa the best haha :-) dawno sie tak nie posmialam

Do góry