reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Grinula ja też mówię, że nie wolno ale mój wtedy patrzy na mnie i płacze a czasami się tak roześmieje po swojemu i dalej tam rączkę wyciąga.

Aga będzie dobrze, trzymam kciuki, wybaw się na całego, mam nadzieję, że mąż przy dziecku da Ci odetchnąć i sobie odpoczniesz.

Venicee mam nadzieję, że będzie troche lepiej po tym olejku, daj znać. Ja dzisiaj też na noc olejek dałam i maść majerankowa i oddychał ładnie przez nosek.

Aurelia przykro mi z powodu tej historii męża, mam nadzieję, że jednak da się to jakoś rozwiązać w miarę o jak najmniejszych kosztach a najlepiej bez nich, trzymam kciuki.

Basia dobre pytanie bo ja nie wiem co robić z kaszlem, mnie przy infekcji kazała dawać drosetux ale przecież nie wiadomo kiedy to infekcja a nie da się lecieć za każdym razem do lekarza kiedy dziecko zakaszle. Bo właśnie może być z zębów, z kataru a u mnie dodatkowo w związku z refluksem. Także ja nie wiem.

U nas nocka jak zwykle ostatnio. Budzi się w nocy i płacze, zawsze ok. 1, nie wiem co jest, mam wielką nadzieję, że to zęby idą ale ileż mogą iść??? Czekam i czekam.

reklama
Ewelinka no to może to będzie to, oby. To przynajmniej byłby jakiś powód tego płaczu itd. Potem jak go ululam to śpi do ok. 3 jeszcze.

Witam z 2ga kawusia, jakas zdechla dzisiaj jestem...
maly wstal chwile po 5tej, ale i dobrze bo maz do Rzeszowa pojechal a im wczesniej pojedzie tym szybciej u klienta bedzie :-)

Venicee Miki urodzil sie o 16.10, dwa dni po terminie sn, przy pomocy oksy :-)
jak tylko sie na forum pojawilas to pisalam ze tez mam Mikiego z 5.08

Aurelia my tez mielismy przeboje z pewna telewizja ale interwencja Rzecznika u ktorego byl maz na konsultacji bardzo duzo pomogla (nie spelniali warunkow wynikajacych z umowy i nie chcieli rozwiazac umowy)

Ewelinka no to super, mam nadzieje ze spotkanie wypali. Mam Twoj nr telefonu wiec jesli Kulka sie zgodzi nawiedzimy ja w Swidniku (tzn moj maz nas zawiezie) no chyba ze bedzie w Lublinie ;-)Basiu my na kaszelek podajemy Prospan 1ml 3 razy dziennie i pomaga :-D

Wykrztuśnie my stosujemy dicoflor to jest w kroplach, po 7 kropel 3 razy dziennie ale to lekarka mi zaleciła więc to tak na własną ręke nie bardzo, zresztą jest na receptę chyba więc się nie da. Sprawdzałam i poniżej roku nie ma nic wykrztuśnego innego, chyba, że nie znalazłam czegoś.

Aga się już pewnie zaczęła odprawiać na lotnisku :)

Hej :)

U nas już lepiej, katar mniejszy chociaż jak mały śpi to kaszle.. Dzisiaj byłam w szoku bo pierwszy raz od bardzo dawno wstał o 5:50 bez ani jednej pobudki ! i nie dałam mu wczoraj już nurofenu tylko dobrze wysmarowałam dziąsła :-) Jedyny minus to taki, że spać poszedł przed 22 :baffled: w żaden sposób nie dało rady go wcześniej położyć..

Dziewczyny, Kuba ma wysypkę na plecach i zastanawiam się od czego.. nie są to typowe plamy azs tylko jakie delikatne kropeczki.. od czego to może być ?? nurofen ? ale dostawał małe dawki.. 2 ml tylko na noc przez 3 dni..

Taka j., a dicoflor to nie jest probiotyk ?? bo kiedyś się zastanawiałam czy dicoflor kupić ale mam biogaie.

heloo
padam na ryło...
TakaJ dzieki za podpowiedź o olejku...wydaje mi sie że troche pomógł...dałam kilka kropel na pieluche i powiesiłam koło łóżka...mocne to dosyc jest...
kurde w sumie najgorsze jest to że Miki idzie ładnie spać ok 20..noi spi do północy i się zaczyna...budzi się ..i płacze niesamowicie.... już 3 noce takie...wczesniej nigdy tak nie było bo przesypiał mi ładnie calą noc..noi nie wiem czy go cos boli? brzuch? dziąsła? a może ma traume od odkurzacza no odciagania kataru.... oszaleję.... czuję sie taka bezsilna ...;/ ;/ ;/
Madziasek mój Miki 16.16 cc...ale ja miałam mega przejścia...do tej pory płakac mi się chce jak o tym pomyslę...
my na kaszel mieliśmy już...krople defegmin flegaminę z syropów hedelix syr.prawoślazowy noi inhalcje z soli fizj.+ mucolosvan ...

taka j dicoflor to probiotyk :)
Basia fajnie byloby sie spotkac nad morzem, a nie 'boicie sie' tych wielkich schodow w chlapowie? ciezko po nich z wozkiem latac, dzieckiem i jeszcze z torbami.
U mnie nocka taka sobie, budzi sie kilka razy i nie usnie bez ciumkania cycka eh.. Cale szczescie, ze juz w dzien malo jej daje, czasem raz czasem w ogole.

Ide pranko wywiesic poki mala spi..

zdrowka dla zakatarzonych ..

reklama
Witam!
U nas jak starsza przechodziła trzydniówkę to miała takie malutkie krosteczki, ale zanim one się pojawiły to 3 dni gorączkowała.
Dziewczyny czy może się orientujecie, jeśli mój mąż zgubił umowę to ta firma może dać mu duplikat? Nie wiem nawet co tam było napisane, ten mój głąb tez nie wie, bo oczywiście jej nie przeczytał.

Do góry