reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Taka j piszesz ze do 18 pospal o godzinie 17:20????

Ewelinka gratki 7 mcy!

My trzymam kciuki bys ogarnela wszystko szybko i sprawnie :-D

dziewczyny z Mikolajem tez jest tak samo.

reklama
Takaj jestem ciekawa jak minie u Was nocka.

Madziasek z tego co piszesz to widzę że niezła cwaniara z córki Twego męża. Nieciekawa sytuacja :baffled:
nie możesz sobie jednak pozwalać na takie traktowanie bo to do niczego dobrego nie doprowadzi. Ile lat ma córka?

Hej mamusie

Jestem dzisiaj pierwsza:-)
U nas nocka minęła super, mały jeszcze śpi a ja korzystam i się wyleguję w łóżku. Dzisiaj mamy szczepienie, zobaczę czy dr nie przesunie z powodu przejścia przeze mnie i męża wirusa, w sumie męża trzymał on 2 dni a mnie 1, małemu nic nie było.

Życzę miłego dnia.

Witajcie
Madzilanek ale masz fajnie z tym spaniem małego ja dziś nawet nie pamiętam ile razy wstałam doLeny napewno więcej niz 5 :-(Powodzenia na szczepieniu.
MadziaSek współczuje sytuacji z córką męza a ile ona ma lat? Nie wiadomo jak do tego podejść tym bardziej że twój m nie pomaga ci w tej sytacji szkoda gadać a mała będzie wykorzystywać sytuacje że ojcieć zawsze zrobi co ona sobie zaplanuje:tak:
Tak j a jak tam maluszek w nocy?
Basia ,My moja tez zaczyna szaleć wczoraj jak szłam z nią ze spaceru to płakała aby ję wziąsc z wózka na ręce ja nie moge tak robić bo przecież nie będe jej nosić i jeszcze wózek :wściekła/y: musiałaby mi 3 reka wyrosnąc:-). A może te nasze malutkie dzieci juz są tak madre i zaczynają badać rodziców na ile im pozwolą czy to mozliwe?
My trzymam kciuki za przeprowadzke

co do tego odczynu po szczepieniu to Lena nie ma już czerwonego tego miejsca ma tylko mała grudke pod skóra dzieki wszystkim za pomoc

Dzień dobry:-)
Też pochwalę się miło spędzonym weekendem nad morzem.Długo spacerowaliśmy po plaży by mała jak najwięcej się nawdychała jodu.
A dziś niestety dzień jak co dzień się zaczyna.

takaj jak synek po takiej dawce na świeżym powietrzu?

Madziasek twój mąż taki uległy córce?Ale ma charakterek dziewczyna.Też wkurzałaby mnie taka sytuacja w domu.

my dasz radę,wiesz później nikt Tobie nie będzie wypominał że pomagał a może sami zaoferują pomoc to już inaczej brzmi;-)

Mała mi się przewróciła i było buumm:-( lecę do niej

Dzien dobry przy kawie
My tez korzystalysmy z ciepla i sloneczka choc w cieniu bylo u nas zimno.
Moja corka juz tydzien temu przeszla na nowy czas bo zaczela wstawac o 5 nad ranem. Teraz przynajmniej jest to 6.
Takaj. Wracam w czerwcu do pracy bo nie moglam zostac do sierpnia. Na wrzesien szykujemy duze przedsiewziecie i musze byc... nie wiem jak ja to przezyje kiedy przyjdzie mi zostawic Zuzie.
Poki co nie mam zadnej nianki ani nawet na horyzoncie. Musze sie za to wziac.
Poza tym za dwa tygodnie jedziemy do Opola. 5 godzin w samochodzie. Az sie boje bo to bedzie nasza pierwsza taka wyprawa

Powiem Wam, że wczoraj pierwszy raz na noc dałam małemu kaszkę holle bezmleczną owsianą, zrobiłam taką do picia na 180 ml mleka i podziałała bo mały spał dziś do 8:30 a ostatnio po kleiku potrafił się budzić o 6: 30 - 7, nie wiem czy to zbieg okoliczności ale podoba mi się :-) Zobaczę czy tak będzie codziennie.

Witajcie dziewczyny,

My dzisiaj wróciliśmy i mały był grzeczny w samochodzie nie marudził.
Weekend bardzo udany, było dużo spacerków więc mały się dotlenił.
Basia mój też przechodzi okres buntu, ostatnio coś się poprawił ale do czasu, ogólnie już potrafi pokazać złość jak coś mu się nie podoba ;-)

Ja uczę małego zasypiania w dzień w łóżeczku i ciężko nam to idzie, jest taki płacz... żal mi go.
Mam pytanie do mam karmiących piersią, czy Wasze maluchy tolerują inne mleko niż z cyca?

miłego dnia

My trzymaj się tam dzielnie!!

Madzialenak nocka zaczęła się kiepsko, mały się budził co chwila, potem zasnął w końcu ok. 23 i spał do 1 a potem juz nawet nie pamietam :) Powodzenia na szczepieniu. Od wieczora do tej 8 spał bez ani jednej pobudki???? Podziwiam i zazdroszczę.

Agaulec cieszę się, że już po wszystkim z tym odczynem, grudka szybko pewnie zejdzie.

Ewelia i jak tam mała, zrobiła sobie guza czy wszystko ok?

Patrycjal dobrze rozumiem bo sama sie zastanawiam jak ja mojego babąla zostawię w tym złobku.

Madziasek nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym, że napisałam o 17:20, że pospał do 18. Ja napisałam o 18:20, żeby byliśmy na podwórku od 11 do 18 więc dla mnie wszystko się zgadza, przyszliśmy z podwórka, weszłam na forum i napisałam. Ja rozumiem córkę męża, tzn. wiadomo, że nie powinna się tak zachowywać ale to jednak dziecko i ją powinna kierować matka, a ona (jeśli Twój mąż nie rozstał się z nią w zgodzie) to pewnie nigdy nie będzie przychylna Tobie, to już chyba w genach mamy. Tego się raczej nie zmieni, ja nie rozumiem zachowania Twojego męża bo decydując się na to aby nie być z tamtą kobietą i zostawiając dziecko to chyba miał świadomość, że to się nie urwie (ze względu na córkę) a decydując się na bycie z Tobą to powinien stać za Tobą murem. Dziwne, chyba jemu przydałoby się łubu dubu na opamiętanie. Wiadomo, że córki olać nie może, nie powinien ale nie może być tak, że jego kobieta ma się podporządkowywać decyzjom jego drugiego dziecka.

reklama
Do góry