reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Hej Mamusie ! :-)

Kubuś pofikał i mam chwilę spokoju bo zasnął :-)

Grinula, właśnie chodziło mi o takie sadzanie dziecka, to, że sam ma usiąść z raczków to wiem bo non stop mi to na rehabilitacji powtarzają :-) tylko u nas na razie jak go sadzam to od razu traci równowagę więc nie próbuję za często.. :baffled:

Miliaaa, rozumiem Cię bo u nas był z zaparciami straszny problem na początku.. biogaia to kropelki probiotyczne :-) możesz o nich poczytać na internecie. Różne są opinie ale nam pomógł. Wspomaga też pracę jelit także może wam na zaparcia pomoże.. tylko na efekt pewnie z 2-3 tygodnie trzeba będzie poczekać..

reklama
Grinula podkradam :) A dodatkowo jak mi do jutra nie zrobią to dopiero w przyszłym tygodniu będe miała bo mąż potem do pracy ma nie iść więc nie będzie jak odebrać (oddał go w miejscu pracy 50km od nas). Ja też tak mam w przychodni, nigdy się dodzwonić nie można, u nas nie odbierają, dopiero tak po 10-11 zaczynają odbierać. A jakie zmierzłe są!

Miliaa Basia już napisała co to za kropelki a ja tylko dodam, że ja bym spróbowała z nimi, na pewno nie zaszkodzą a może pomogą, a najlepiej zapytać pediatry Twojego czy uważa, że możesz, masz telefon, żeby tylko telefonicznie, żeby nie trzeba było jechać specjalnie?

Basia mój też jeszcze nie siada sam, w łóżeczku jak się trzymał poręczy to sobie siedział chwilę.

Dziewczyny macie już obniżone łóżeczko czy jeszcze na najwyższym poziomie? Ja chyba muszę obniżyć właśnie bo mi się rączkami opiera o barierkę i klęczy na kolankach, jak się wyprostuje i oprze o barierkę to jest ryzyko, że wyleci mi.

Witajcie mamusie :-)

Mój mały tez śpi więc piszę do Was :-)

taka j. ja mam łóżeczko z ikei i tam są tylko dwa poziomy więc ja od początku jestem na środkowym poziomie.
Basia mój jak go posadzę chwilkę się trzyma ale zaraz składa się jak scyzoryk więc chyba jeszcze nie czas.

Przepisy-dla-dzieci.pl - Wyszukaj fajne przepisy

Dzien dobry ;-)

My juz po kawie. Nawet dwoch. Od wczoraj postanowilam sie odchudzac. Zobaczymy jak pojdzie :-/
Dziewczyny macie moze jakies doświadczenia z orbitrekiem? Bo tak sie zastanawiam...

Grinula gratulacje 7 miesiecy:-)

Miliaa nam na kolki biogaia nie pomogla ale na zaparcia moze coś da bo posiada bakterie regulujace prace jelit. Poszukaj tylko dobrze w aptekach bo sa straszne roznice cenowe. u nas w jednej bylo po 55 a w innej po 74.

Takaj. My tez jeszcze nie opuszczamy ale moje lozeczko tak jak u Agi nie podnosi sie calkiem do gory

zupka dla małego ugotowana to może i ja się napiję kawki :-)
u nas brzydka pogoda ale musze wyjść na chwilkę.
Patrycja ja też się odchudzam, w maju mam komunie chrześnicy i chcemy gdzieś na wakacje pojechać więc muszę jakoś wyglądać ;-) ja zaczełam ćwiczyć przynajmniej 3 razy w tyg. Co do orbitka ja dużo na tym ćwiczyłam na siłowni bardzo fajna sprawa, ale nie wiem czy mi coś pomogło haha ;) ale jakbym miała gdzie to w domu postawić to bym sobie sprawiła, pracuje całe ciało.

Dziękuję Aga. Ja tez nie mam za bardzo gdzie go wstawić ale sie uparlam.

W aplikacji w telefonie nie ma podziękowań?

U nas dzis kalafiorowa. Dodam pół żółtka bo smakuje:-)

Witam. Mały śpi, więc kawa.
miliaa u nas pomogła biegają bo zawiera bakterie regulujące prace jelit, ale na efekt trzeba chwilkę zaczekać. U nas pomaga też ładnie śliwką suszona albo morele ze słoiczka.
Pogoda się zepsuła, pochmurno i ma padać, przynajmniej w Poznaniu.
Ja łóżeczka nie obiżyłam, bo mam tylko dwa poziomy, poza tym mój synek mało mobilny jeszcze i korzysta z łóżeczka tylko w nocy, w dzień go parzy chyba, nie ma mowy o spaniu czy leżakowaniu.
Pytanko: gotowała może któraś z Was zupkę z buraka? Czytałam że zdrowa i ma dużo żelaza, ale nie wiem jak się za nią zabrać.
miliaaa zypomniało mi się że na początku jak przeszliśmy z chcą na Babilon i był kosmos z kupką to dawaliśmy Debridat- syropek taki, ale chyba jest na receptę, zapytaj lekarza, szkoda żeby dziecko się męczyło.

reklama
Do góry