reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Aga hehe to musi słodko wyglądać jak tak śpi, mój czasami tak się położy jak się bawi ochranaiczem łóżeczka ale zasnąć tak niepotrafi jeszcze :)

My dzięki za info odnośni kaszki manny, może się skusze i ją kupię bo też mi się nie widzi gotować ciągle zwykłą :/

Dzisiaj pół roczku mija, aż się łezka kręci i nawet był dzisiaj grzeczny!! Może z godzinę pomarudził wieczorem a tak to słowa złego powiedzieć nie można było, jeszcze nie zasnął po kąpieli więc nie wiadomo jaka nocka będzie ale w dzień był ok.

reklama
taka j gratulacje :-), to dobrze wrozy na przyszlosc ze jest dzisiaj grzeczny

moj znowu nie chce kaszki na noc tylko cyc a kilka razy sie udalo ze zjadl porcje cala i spal dlugo a tera du....., zupki tez tylko pol sloiczka, nie mam do niego cierpliwosci z tym jedzeniem

dziewczyny jak wasze relacje z mezem po urodzeniu dziecka? u mnie jakos kiepsko ostatnio, moze sie poprawi jak pojde do pracy bo jakas wredna sie zrobilam i wszystko mnie wkurza

Ewelinka u mnie też tak było, że kaszki nie chciał, nie wiem dlaczego, trwało to może pare dni i potem kaszkę załapał ale nie chciał jeść deserków i obiadków i też co łyżeczka to ryk, nie wiem o co chodziło, wczoraj zjadł normalnie. Nie rozumiem. A u Ciebie ile to trwa? Odnośnie męża na pewno napiszę to w złym momencie i sie pokłócimy bo zawsze tak mam jak pisze lub mówie cos dobrego ale nasze relacje sie nie zmieniły, ja to doczekac sie nie moge kiedy z pracy wroci itd. Ale jak napisalam dzisiaj mnie wkurzy pewnie :) No bo to, ze sie poklocimy czasem to tak, jasne ale nic gorzej niz przed urodzeniem czy ciaza.

Cześć Dziewczyny:-)

taka j. - gratulacje ukończenia 6 miesięcy:-DAle ten czas leci...
U nas nie ma problemu, że Wojtuś nie chce czegoś jeść - nigdy tak nie miał... Widzę, że czasem niektóre obiadki czy owoce smakują mu mniej lub bardziej, ale zjada zawsze;-)Ale podobno to normalne, że dziecko czasem nie chce czegoś, My dorośli też tak przecież mamy:-D

Nasze relacje z mężem po ciąży i porodzie są bardzo dobre, myślę, że nawet się poprawiły. My w ogóle bardzo rzadko miewamy złe dni:-)

Miłej niedzieli:-)

U mnie relacje z mężęm są ok, nic się nie pogorszyło jak na razie ;-)

A ja dzisiaj się pozytywnie zdziwiłam. Codziennie mały dostaje na noc 150 ml mleka (150 ml wody +proszek) i przesypia całą noc ale to mleko musi dostać o 22 lub trochę po a wczoraj dostał ostatni posiłek w postaci kaszki waniliowej z dodatkiem kaszki manny na 150 ml wody i też przespał całą noc, obudził się o 8:30 a byłam pewna, że pewnie pobudka będzie ok.7 z tego powodu iż jadł wcześniej niż zawsze.

U nas tez z reguly wszystko zjadane, pare dni nie chcial choc zauwazylam, ze teraz moze miec dluzsze przerwy, nawet 5h ale w dzien, jakos woli jesc w nocy.

U nas zauwazylam, ze maz sie bardziej teraz stara i ogolnie jest lepiej niz przed ciaza.
Zuzia je co 3 godziny i w nocy dalej 2 razy. Jestem juz zalamana ze to sie chyba nie skonczy.
Zaczelismy podawac Enfamil2 i na opakowaniu jest napisane 2-3 posilki dziennie...:-/

Sebastianek je w ciągu dnia co 3 godziny, niekiedy zdaży się jedna przerwa 4 godzinna ale to bardzo rzadko. Ile mleka piją teraz Wasze dzieci? Sebastian rano pije 180 ml, na noc 150 ml i jeszcze w ciągu dnia dostaje kaszkę na 150 ml wody , deserek i obiadek czyli łącznie 5 posiłków ma dziennie. Ile posiłków dziennie jedzą Wasze dzieci?

taka j u nas rzadko kiedy zjada cokolwiek bez problemu, kaszke na noc zjadl tak bardzo ladnie tylko kilka razy (czyli 150 ml) lyzeczka bo z butli nie zje, chyba ze ze smoczkiem z 2 dziurkami ale przez to nic nie chce leciec a przez trojprzeplywowy leci mu za duzo) a juz wprowadzam nowe produkty od poczatku 5 miesiaca, zupe jadl duzo lepiej ale przez jakies ostatnie 3 dni zjada tylko pol sloiczka, ogolnie je roznie dzisiaj np jadl o 1.30 i 4.30 w nocy, o 7 i 10 rano z cyca, o 13 pol sloiczka zupki, kolo 15 reszte zupki i z cyca i o 18 z cyca, przy cycu mi zasypia na drzemke wiec wygodnie mam bo nie trzeba go usypiac, po 20 sprobuje mu dac kaszke ale pewnie sie skonczy jak zwykle ze zje pare lyzeczek a pozniej cyc, jak kiedys 3 dni nie chcial jesc to wtedy na noc zjadl sinlac 150 ml i budzil sie tylko raz, myslalam ze juz tak bedzie a tu znowu powrot do starego.

reklama
Czesc,

nie mialam wczoraj sily pisac bo zaraz po malym poszlam spac tak wiec od 20 bylam juz w lozeczku, albo sie zatrulam albo to byla grypa zoladkowa, od piatku wieczora sie zaczelo.... Heh ale juz jest lepiej. Wyspalam sie pierwszy raz od kiedy urodzilam. Maly tylko raz sie obudzi ok 2 w nocy :-)

Kamu, taka j nie stosowalam jeszcze zadnych kremow i nie cwiczylam ale bede chciala to zmienic jak tylko skoncze karmic piersia.

Kupciusia u mnie tez z powodu zszycia ktore odczuwam jest ciezko z cincin bo sprawia mi bol....
gratki dla Hanii za przekrecanie i 6mcy!!!

Taka j rowniez gratki 6mcy!!!

KulkaPrzytulka udanego przyzwyczajania malego do zlobka, co do faldki skornej na brzuszku to ja tez mam jeszcze taka mala, mi pomoglo chodzenie w obcislych leginsach. Pochwal sie fotelikiem ;-)

Do góry