reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Jagoda Miluś jest prześliczną małą księżniczką :)
dzięki za podpowiedz ze stronką!

Aurelia gratki pierwszego ząbka :)

Kupciusia o kupowaniu sukienki nic nie słyszałam ale jak tylko się pierwszy ząbek pojawi poinformuję o tym męża buhahaha

Basia wklej zdjęcie, dzięki :)
no i jak z zapchanym noskiem?
Miki miał ostatnio tak w nocy, ale popryskałam wodą morska, odciągnęłam fridą, rano inhalowałam i było ok.

reklama
Madziasek ja właśnie byłam zdziowiona, że podajesz cytrusy, tak samo jak truskawki są niesamowicie uczulające i z tego co wiem to te owoce dopiero późno późno sie podaje.

Dzięki MadziaSek za info. Ja też trochę mandarynki podjadam, ale już parę dni nie jadłam, a to się powiększa. W sumie chyba nic nowego do swojej diety nie wprowadziłam, a Hania wczoraj pierwszy raz jadła pasternak, ale wątpię, że to to. A wczoraj wieczorem jakby więcej tego cholerstwa :/. Po poniedziałkowej wizycie u pediatry dam znać co mój powiedział.

Taka j. truskawki widziałam w słoiczkach po 6 miesiącu, a cytrusów wcale nie widziałam.

Jutro mamy okulistę i morfologię + żelazo, okrrropne to żelazo:/. Znowu będę wyć:-(

KulkaPrzytulka mój mały też ma 3 drzemki w tym tlenienie na dworze i dokładnie tak samo jak Twój Wojtuś poważnieje gdy chce mu zrobić zdjęcie :-D

Aga super że mały fajnie śpi w nocy. Ksywka Pan Prezes bardzo mi się spodobała :rofl2:

Talaaa współczuję takiej teściowej, ja nie mam żadnej więc się bardzo cieszę :-p

Rampampam a skad jestes (nie pamietam) ze piszesz o zasypaniu sniegiem?

Taka j wszystko zależy od dzieciaczka bo u moich sióstr było ok z cytrusami no i są dostępne w kaszkach po 6mcu!

Kupciusia powodzenia jutro! trzymam kciuki!
u nas też tak jest że wieczorem jest bardziej widoczne i czerwone ale to być może przez kąpiel...
a podawałaś już seler czy pietruszkę?

Dziewczyny pisałyście wcześniej, że zastanawiacie się nad wprowadzeniem glutenu... Ja karmię piersią i po skończeniu 4 miesiąca zaczęłam rozszerzać dietę i wprowadzać gluten, bo niby na piersi to po 4 miesiącu powinno się go wprowadzać, bo mleko z piersi osłania przed ewentualną alergią na gluten. Także mój Wojtuś dostaje trochę kaszki manny w zupkach :-)

MadziaSek, ja gotuję Wojtusiowi pietruszkę. Moja baza zupkowa to marchewka+ziemniak+pietruszka. Nic się nie dzieje

Czesc :-)

Madziasek a ktora to byla dawka pneumo? fajnie ze mały nie plakal u nas byl straszny ryk do momentu az nie wzielam Igora na rece no i niestety po pneumo byla goraczka... ja jestem z Warszawy, sniegu jest dosc sporo a ja go tak nie lubie :-(
a co do tych plamek, po kapieli (po rozgrzaniu ciala) zawsze beda bardziej czerwone, takze najlepiej sprawdzac cialko jak dziecko nie jest rozgrzane

A powiedzcie jak mierza Wam dzieci, to mierza centrymetrem czy klada na pomiarce? bo zauwazylam ze to zupelnie dwie rozne wielkosci wychodza

Hej dziewczyny,

Dzisiaj u nas piękna pogoda więc spacerowalismy 2h.

Madziasek z Twoich opisów dotyczących plamek wynika że u mnie podobnie, w okresie świątecznym podjadłam trochę cytrusów i małemu coś wyskoczyło, teraz odstawiłam i chyba powoli lepiej, ma takie liszaje troche suche ale smaruje oliatium aby właśnnie natłuścic, zobaczymy może zejdą, i pod wieczór po kąpieli są bardziej czerwone:-) ksywka Pan Prezes również mi się podoba, śmieję sie że jest prezesem póki co własnego bujaczka ;-)

Takaj j ja chcę karmić max do roku czasu bo tak jestem na macierzyńskim, tak jak mówisz jest to wygodne, zawsze mamy pokarm i oszczędna wersja :) jak wprowadzę dodatkowe jedzenie to już nie będzie mam nadzieje domagać się cyca tak często ;)

KulkaPrzytulka ja chcę wprowadzić gluten jak skończy 5 miesięcy, jeszcze 2 tygodnie :)

dzisiaj mamusia idzie na imprezę firmową :-), mam nadzieję że synuś będzie grzeczny z tatusiem, ściągnłam trochę pokarmu ale ostatnio widzę że już coraz gorzej mi z tym idzie ;/

reklama
Aga to milej zabawy!! ja czasami tez bym gdzies sie wyrwala ale jakos nigdy mi to nie wychodzi.... ahh trzeba cos z tym zrobic, do ludzi troche wyjsc :-)

Do góry