reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Taka j ja tez Mikiemu podalam cielecinke ;-)

Z innych rzeczy to jeszcze smakuja mu kaki zblenderowane i kleik ryzowy ktory dodaje do zwyklej kaszki by ja zagescic, no i seler i por tez do zup dodaje. Ugotowalam tez ryz i z jablkiem malemu podalam.

reklama
Witam! dzisiaj mały zjadł trochę marchewki, a potem spał 2 godziny, jak nigdy. Kupa była normalna, było w niej trochę marchwi. za to zauważyłam dzisiaj że trochę śmierdzi potem pod paszkami, wasze maleństwa też tak mają. Niby bardzo nie czuć , ale jednak jak się bliżej" przywąchać" to jednak. Już oczywiście o tym poczytałam i ponoć to normalne, choć w skrajnych przypadkach może oznaczać początki krzywicy, ale przecież podaje vit D.
Tak piszecie o tej trzydniówce..., już się boję. Najśmieszniejsze jest to, że lekarze często tego nie rozpoznają, dziecko mojej koleżanki niedawno też to przechodziło i lekarz nie wiedział co jej jest, koleżanka sama się zorientowała jak małą wysypało, eh ci lekarze.
Miłej niedzieli dziewczyny i dziękuje za rady odnośnie diety!

Witajcie
pozdrawiam wszystkie chore dzieciaczki i zdrówka życze z tą trzydniówką to tak jes że lek niekiedy jej nie rozpoznają:tak:
Mam pytanie czy któras z was ma doświadczenie z noszeniem dziecka w chuście mnie bardzo kusi by sprobować ale nie wiem czy naucze się wiązać mieszkam w małej miejscowości więc u nas żadnych szoleń tego typy nie ma zostaje mi net i poradniki do nauki.tak myślałama by na początek kupić taką tańsząi zobaczyć czy nam to wyjdzie Bardzo bym chciała sprobować :-)

Cześć dziewczyny!
Ja niestety nie mam żadnych doświadczeń odnośnie chusty.

A my czekamy z rozszerzeniem diety do skończenia 5.miesiąca, posłucham się jednak lekarki i poczekam, to jeszcze tylko 15 dni.

Ja nic nie wiem odnośnie chusty, ja to się tego boję, tego, że tak przyzwyczaję do siebie dziecko, że potem będzie problem go odkleić i wolę nie korzystać z takich dobrodziejstw. Mały musi się przyzwyczaić, że co z nim to z nim ale trzeba też inne rzeczy zrobić, siedzi sobie w leżaczku, może być ze mną w kuchni jak gotuję, żeby "gadać" do siebie itd. ale mieć cały czas przy sobie to się boję.

witam! nie mam doświadczenia jeżeli chodzi o chustę, mam natomiast nosidełko Chico, takie do 11 kilo, fajna rzecz. Moja siostra używała chusty, ale jak mała była naprawdę maleńka, potem trzeba zastosować inne wiązanie, nie takie na leżąco i już nie za bardzo to ogarniała(mimo kursu). U nas dzisiaj ciepło , 9 stopni, idziemy zaraz na spacer. Mały wypił dzisiaj 30 mil. soku marchewkowego, bardzo mu smakował.
Wy też tak często obcinacie maluszkom pazurki? no raz w tygodniu to dla Kajka już mało....
Pozdrawiam

Cześć dziewczyny !:-)

Trochę was zaniedbałam, ale u mnie tak szybko te dni mijają, że masakra..
Kubuś w czwartek był na pierwszej rehabilitacji i nie było źle :-) trochę popłakał ale to nie z bólu, a raczej ze zmęczenia i troszkę strachu.. Któraś z Was pytała o plamy ( przepraszam, że już nie pamiętam ale czytałam was wyrywkowo na telefonie..) Kubuś ma dalej plamki i mam już trochę dosyć bo ile idzie smarować dziecko sterydami.. a tylko wtedy plamy znikają;/ chyba to faktycznie AZS z którym trzeba trochę się pomęczyć :-(

My, współczuje problemów z jedzeniem ! u nas też nie jest za ciekawie.. Kubuś zjada max 600-700ml i to jeszcze daje mu co 2-3h bo nie potrafi na raz więcej wypić.. A może ten zapach z pod paszek to przez to, że mały za ciepło ubrany i po prostu się spocił? Kubusiowi czasami tak cuchną nóżki bo mu za grube skarpetki ubierałam :-p Co do paznokci to ja muszę obcinać dwa razy w tygodniu.

Taka j., ja z mięskiem poczekam do skończonych 5 miesięcy :-) ale jak dałam dynię to mi nią pluł.. w sumie się nie dziwię bo ja jak skosztowałam to też mi się podniosło :-D Kubusiowi smakuje marchewka z ziemniaczkami, zupki jarzynowe i dzisiaj nawet fajnie jadł szpinak z ziemniakami. A z owoców co podajesz? Kubuś jabłko to tak średnio ale za to jak mu podałam gruszkę Williamsa to jadł, aż mu się uszy trzęsły :-p teraz jeszcze mu w następnym tygodniu dam skosztować banana i brzoskwinię :-)

Madziasek, dobrze, że trzydniówkę macie już za sobą ! :-) Miki ładnie waży :-) ząbkowanie zaczyna od górnych ząbków?? To ciekawe :-)chociaż u nas w rodzinie też kuzyn zaczął od górnych :-) Gratulacje dla Mikiego ! już 5 miesiąc minął :)

Modlicha, fajnie, że się odezwałaś :-) super, że u Wojtusia wszystko w porządku i tak dobrze się rozwija :-) mój Kubuś też próbuje na brzuszku się odpychać jakby gdzieś chciał iść ale nadal nie zaczaił jak się z brzuszka na plecy obrócić :-p

Jagoda, jak tam Milenka? Lepiej już ? :-)

Mój Kubuś to będzie chyba mały niejadek.. zresztą pepti jest ohydne więc może dlatego nie chce tego pić.. odkąd pokosztował innych rzeczy to z mlekiem mamy problem.. muszę porozmawiać z pediatrą czy te mleko jest konieczne bo jakby to była skaza to chyba plamy by już dawno znikły a one i tak się pojawiają ..:baffled:

U nas nadal niespokojne noce.. w dzień dziecko wesołe i radosne, a w nocy stęka.. nie wiem.. może tak przechodzi ząbkowanie?

hej

basia nas jest tak samo z mlekiem, odkad posmakowala innych rzeczy, ale tatus tez mleko szybko odrzucil wiec bym sie nie zdziwila, jakby tak bylo... a dzisiaj zjadla plasterek kielbasy swojskiej az sie jej uszy trzesly, i butla mleka zapila:-D:-D a tak na wodok butki zaciska buzie i nie da rady jej wepchnac taka cwaniara z niej:eek: krostki zeszly, wiec mozliwe ze to trzydniowka byla

MadziaSek gratki 5 miesiaca!

Agaulec mi sie podoba jak dzieci w chuscie wygladaja słodko, ale sama bym sie bala ze mala z niej wypadnie:-D:-D

My2013 Milence tez szybko rosna pazurki, chyba wszystkim maluszkom tak rosna i mimo ze jej obcinam i tak wiecznie podrapana jest, bo ostre sa .

reklama
Basia z owoców podałam dopiero jabłuszko i też te gruszki a dzisiaj na spróbowanie banana, mam też kupione brzoskwinie i chyba morele ale moreli nie jestem pewna czy wzięłam czy nie. U nas odpukać nie stracił apetytu na mleko odkąd poznał nowe smaki, nawet jak mu chciałam sam obiadek podać to płakał i płakał dopóki mu troche mleka nie zrobiłam także lubi i oby nie przestał go pić aczkolwiek teraz nasze dzieci coraz starsze to jeszcze da się czymś zastąpić od biedy a ciotce męża dzieci przestały pić mleko w 2 miesiącu, to dopiero jazda bo co takiemu maluchowi dać?

Do góry