reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

MadziaSek a jak ta wysypka wygladala? bo Milena tez ma na ciele i tez po tej goraczce 2 dniowej,a wczoraj lekarz nic nie powiedzial na nia. Dzisiaj znowu nie chciala zbytnio jesc, Dopiero po paracetamolu zjadla mleko i obiadek

reklama
U nas po dyni wyszła małemu jakaś plama na policzku, nie wiem czy to uczulenie czy nie ale chyba zrezygnuję z dyni, za to podałam dzisiaj cielęcinkę więc pierwsze mięsko i póki co jest ok. Podajecie już mięsko?

Hej :)
Madziasek, mój Mikołaj też 7600 waży :)

Co do trzydniówki, to nie wiem czy każdy musi przejść. Moja prawie 6 latka nie przechodziła,za to dwulatka już tak. Właśnie męczyła ją wysoka gorączka i nie wiedzielśmy o co chodzi. Oczywiście też nie jadła, a na trzeci dzień położyłam ją w dzień na drzemkę i po przebudzeniu jak ją zobaczyłam byłam przerażona :) Wysypało ją całą bardzo gwałtownie. No ale jak w końcu skapowałam że to trzydniówka to była ulga :)

Ale zazdroszczę wam tego rozszerzania diety. Ja jeszcze z miesiąc poczekam.
Takaj, Jagoda chyba dawała Milence już mięsko :)

Odnośnie 3 dniówki to chyba nie każde dziecko musi przejść a przynajmniej mój starszy synek nie przeszedł 3 dniówki.

Hej sierpniówki!!

Dawno tu nie zaglądałam, postaram się częściej:tak:

Widzę, że piszecie o rozszerzaniu diety, powiem Wam, że Wojtek je wszystkie słoiczki co są po 5 m-cu, takich dużo dostałam, więc zaczęłam od jednego i jak nic się nie działo podaję po kolei. Przy Kamilu to po jednym produkcie testowałam, a teraz spróbowałam tak i jest ok. Jedynie co, to pluł jak był kurczak w składzie :-D

Mleko też zagęszczam kleikiem ryżowym, ale i tak często mi się budzi, bo praktycznie co 3-4 h w nocy.
W ogóle to z Wojtka duży chłopak jest, ile mierzy to się dowiem za tydz. na szczepieniu a jak go w domu zważyłam to ważył już 8 kg. Dla porównania to starszy jak miał rok to miał 77 cm i 8700, dziś sobie sprawdziłam:-D

Jeśli chodzi o trzydniówkę, to jeszcze nie mieliśmy.

A jak wasze dzieci radzą sobie ruchowo? Wojtek w Wigilię zaczął się obracać z pleców na brzuch i czasem jeszcze z powrotem. Próbuje też pełzać:-D

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko!!! Buziaki dla dzieciaków :-D:-D

Modlicha jak miał rok to miał 8700?? Malutko a jak u niego teraz z wagą? Mój starszy jak miał rok to miał 10kg.

Modlicha ja tam myślę, że dzieci wybiegają te kg jak zaczną się poruszać samodzielnie, zresztą potem jest tyle ciekawych rzeczy, że nagle zapominaję, że trzeba zjeść.

reklama
Jagoda Mikiego wysypalo glownie na brzuszku, klatce piersiowej i troche na buzi. Poczatkowo wygladalo jak zwykla wysypka ale nastepnego dnia mial czerwone plamki. Jest zarazliwa i dzisiaj siostra napisala ze jej 7miesieczny synek tez zaczal goraczkowac! Pani pediatra tez nie skojarzyla tej wysypki z 3dniowka :szok:

Do góry