reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

zjadl moze 2 lyzeczki tego jabluszka a wczoraj troszke jablka z marcheka, tez jakies 2 lyzeczki, dzisiaj byly 2 kupki w ciagu dnia luzne, zobaczymy jak bedzie w nocy, dzisiaj nic mu juz nie dawalam oprocz mleka, mama mnie namawia zeby dac mu kleiku ale sie troche boje, moze pospalby dluzej w nocy po kleilku nz moim mlekiem

reklama
zazdroszcze ze tak wam dzieci spia, mi sie budzi co 3-4 godz, ale zdarza sie ze co 2 czasem a czasem uda sie przespac 5 ale to rzadko, jakby zjadl wieczorem duzo to by pospal ale on nie chce, zjadl o 18 120ml i o 20.30 90ml i wiecej za nic nie chcial, dalam mu z butli sciagniete mleko bo jakos nie chcial za bardzo w dzien jesc i sie balam ze przez ta biegunke sie odwodni

Ale nadgoniłyscie ;) ja dzis staralam się cos na swieta zrobić. Wyszlo srednio.

Kulka zazdroszcze Ci zabawy na macie. Moja polozy sie tylko na lozku, ale ja musze byc obok bo inaczej jsst krzyk. Tak sie mala menda nauczyla ;)

Jagoda, zastanawialam się wlasnie jak jest z podawaniem mleka po owocach i szczerze mowiac, staralam sie zawsze, zeby odstepy miedzy jednym a drugim wynosily min. godzine. Nie miala pozniej biegunki? I gdzie Twoja milena miesci te 300ml?;)

Basia moje wlosy tez sa w katastrofalnym stanie i jest icj coraz mniej. Mam dlugie i szkoda mi je scinac. Ale zobaczymy.
Ja to w ogole mam ostatnio problem, bo Zuzia sie co chwile budzi wieczorem. Boje sie isc myc jak maz jest na sluzbie a starszy spi, bo jak w pore nie usłyszę, to sie rozedrze i bedzie masakra. Moze zeby... nie wiem.
Dzis faceci ubierali choinke, a ona prawie nie odddychala :)

Czesc,

no to chrzciny zaliczone, Mikolaj byl grzeczny w kosciele (mielismy tylko chrzest bez mszy i tylko dla nas) ale po kosciele normalnie nie moje dziecko, maruda i piszczek, chyba nie lubi gdy jest sporo ludzi i dzieciaczkow. Od godz 19:30 juz dwa razy na cyca sie budzil.

Dziewczyny waze mniej niz przed ciaza :szok:

Jagoda gratki 5 mcy :-D

Basia mi wlosy garsciami wychodza i wszedzie ich pelno!!!
Mikolajowi tez sie zdarzy plakac/krzyczec przez sen.

Hejka :-)

Marcheweczka wchodzi dobrze Wojtusiowi, dziś zjadł już pół słoiczka, zapił 60 ml mojego mleka z butli i jeszcze chciał jeść;-) Pewnie jakbym mu dała tej marchewki więcej, to też by zjadł, hihi :-) Jeszcze nie obczaja całkiem, że język trzeba chować, a nie wypychać, ale większość marchewki zostaje w buzi, więc jest ok :-)

Mi jakoś 1,5 miesiąca temu włosy zaczęły strasznie wychodzić i na początku byłam przerażona... Kupiłam tylko szampon i odżywkę do włosów i teraz jakby ciut mniej wypadają, ale nie wiem, czy po prostu już się to uspokoiło, czy pomógł szampon+odżywka...

MadziaSek, ja też ważę mniej niż przed ciążą, ale to z tego powodu, że w ciąży miałam cukrzycę i ostatnie 3 miesiące w ogóle nie przybierałam na wadze, a przed ciążą nie ważyłam najmniej... ;-)Ale mam nadzieję, że jeszcze kilka kg zrzucę - liczę na pomoc Wojtka ;-)

patrycjal, ja nie daje od razu mleka po owocach, a te 300 to zjadla, ale ona przez dzien malo co mleka zjada

basia mi wlosy juz mniej wypadaja, ale uzywam caly czas biovaxa, jedwabiu i czesze sie szczotka tangle teezer, grzebieniem bym wzytskie wyrwala...

MadziaSek ja waze tyle co przed ciaza, ale chcialabym zgubic jeszcze ze 3 kg:tak::tak:

wybieracie sie gdzies na Sylwestra??

Hejka, u mnie maz dzis w domu, wiec zupelnie inny rytm dnia niz w tygodniu ;-) Bardzo duzo pracuje, nawet w weekendy, rozkreca swoja firme i niestety cos za cos.. ale sa efekty ;)
Nadrobilam i nie wiem co komu mialam odpisac..wybaczcie, ale mam trudnosci z zapamietaniem nikow...:baffled:
Ewelia pewnie ta luzna kupka to przez to jabluszko..on jeszcze malenki jest, moze poczekaj troche z jedzonkiem? Moja przez kaszke manna robi takie dziwne kupy, czesto z grudkami, jakby przelatywala przez nia ta kaszka niestrawiona... i robi raz dziennie, czasem do drugi... juz daaawno nie robi kilka kup dziennie.. a jest na piersi ku przypomnieniu :)
Basia moje wlosy juz wypadly, mialam takie do ramion, a ostatnio scielam je do brody i mocno wycieniowalam i teraz sa ok, malo wypadaja.

Bylam dzis na myjni auto umyc, syfiaste takie, a mezowi nie przeszkadza, uwijalam sie, bo chcialam szybko na zakupy jeszcze podjechac, az mnie pan obok podsumowal, ze on dopiero robi 2 program, a ja juz jestem na 4ce hehe ale auto lsni :)

Ja waze ok 6 mniej, ale walcze dalej..przed ciaza strasznie sie zapuscilam.. teraz chwilowo mam przerwe w silowni, ale od nowego roku wracam i intensywnie mysle tez o treningach z Ewa Ch. ;)

Tez sie wybieram na basen, ale na wiosne, jak cieplej bedzie i nie bedzie placzu przy ubieraniu.

Czesc,

Mielismy ciezka noc, maly budzil sie kilka razy i od ok 2 do 4:30 wisial na cycku, usnal mi dopiero na rekach, normalnie masakra!

Grinula super ze masz checi i sily walczyc ze swoja waga!!!

Partycjal mi sie zdarzy ze Miki dostaje mleko z cycka po owocach ale bardziej do popicia niz do jedzenia i nie mielismy z tym problemow.

Jagoda my w domku z moimi siostrami posiedzimy ale skoro obie karmimy i kapiemy o 19stej a i dzieciaki przed 12 sie budza to dlugo nie posiedzimy razem... Hehhhhh

reklama
Witajcie przedświątecznie! Staram sie coś w kuchni zrobić, w tym celu zakupiłam fotelik peg peregio żeby mały był razem ze mną. Co do włosów to mi bardzo wypadało, ścięłam sporo, biorę vitapil , a fryzjerka poleciła mi odżywkę Placenta zawierającą łożyska zwierzęce- mi pomaga, do kupienia w sklepach fryzjerskich. Pozdrawiam i miłych przygotowań.

Do góry