reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

ataga u mnie było podobnie, szczególnie jest to dokuczliwe w nocy kiedy ty chcesz spac a dziecko samo nie wie co chce, ja zauwazylam ze maly nie chcial spac jak za dlugo spal w dzien, wczoraj w dzien 2 razy nie spal ponad 2 godz i w nocy nie było problemu,jadl kolo 2 i o 4.30 i zasypial bez problemu

reklama
i umnie najlepiej dziala cyc na uspokojenie, nawet jak placze i sie denerwuje przy cycu to odstawiam go na chwile i jak dalej placze to znowu przystawiam az przestanie sie zloscic i wreszcie zlapie i troche zje, i jak zaczyna przysypiac to odkladam go, jak jest dobrze najedzony to zaspi a jak nie to sie rozbudzi i od nowa tak samo robie, czasem 3 razy trzeba ale wreszcie dziala i zasypia

jesien przyszla i nasze dzieci maja jesienna depresję:-D:-D moja Milka dzisiaj tez caly dzien marudzi i placze, nie chce jesc za bardzo, teraz dopiero usnela mi na rekach i odlozylam ja do lozeczka. Ciekawe czy jak sie obudzi to nie bedzie placzu. U mnie wieczorem ukojenie daje kapiel ciepla. mala od razu robi sie spokojna, a codziennie ma wieczorne akcje i tylko czekam do 20 zeby ja wykapac i idzie spac

taka.j i jak Kuba dal pogadac z kolezanka??

jak dziecko jest tylko na cycu to nie moze byc za grube, moze jesc ile wlezie, moj tez juz jest papulasty ale polozna kazala pilnowac zeby jadl przynajmniej 8 razy na dobe, i tak wlasnie je, a nawet czasem 10 razy, zalezy od tego czy licze krotkie karmienia czy nie

ewuncia2 wydaje mi się ze może troszkę jej doskwiera brzuszek, bo się pręży, ale zawsze po takiej napince są bączki więc raczej nie jest to brzuszek choć...kto to wie.
Co do kupki to dziś nei było ale wczoraj wieczorem to taka owszem owszem była :)
Nie martwię się tym za mocno bo zaczęłam dokarmiać mm i ponoć tak właśnie może być...
Dodatkowo podaję Delicol na trawienie laktozy bo karmię cycem a dokarmiam mm, podaję też espumisan jak w brzuszku mocno powietrze lata, oczywiście masowanie brzuszka i leżenia na brzuszku uskuteczniamy kilka razy w ciągu dnia.
Ewelinka: ze spaniem w ciągu dnia to faktycznie tak jest ale dziś od świtu do pory obiadowej płacz, miałam nadzieję ze odetchnę troszkę jak na spacer się wybierzemy, i faktycznie 2 godziny spokoju były, teraz znów zaczynamy wieczorną zabawę w zgadywanki o co chodzi i czemu płacze.

Miłej i spokojnej nocy Wam życzę :)

jak dziecko jest tylko na cycu to nie moze byc za grube, moze jesc ile wlezie, moj tez juz jest papulasty ale polozna kazala pilnowac zeby jadl przynajmniej 8 razy na dobe, i tak wlasnie je, a nawet czasem 10 razy, zalezy od tego czy licze krotkie karmienia czy nie

Może być za grube. Przecież normalnie tyje. Chodzi o to ze takie mleko łatwo się trawi i później gdy dziecko już chodzi to szybko gubi wagę :-)

reklama
Dzień dobry z rana, ja dziś jestem trupem.Mały mi dziś nie dał pospać w ogóle! Brzuch go bolał bo się prężył i podkurczał nóżki. Dopiero teraz chyba zasnął, bo cisza ale zaraz na pewno wstanie, a ja nie mam dziś siły na nic :/. Dodatkowo młodsza córka też wciąż się budziła w nocy, masakra jakaś .Może kawa postawi mnie na nogi.
A jak u was nocka minęła??

Do góry