reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Dotarłam do tego :-)
Ja w przyszłym tygodniu muszę zakupić olejek z wiesiołka w tabletkach i herbatę z liści malin, myślę że mój pierwszy poród był taki szybki i łagodny.

reklama
Jagoda gratuluje! Mega szybko Ci poszło! No i już masz swojego babelka przy sobie :-)

U mnie bez zmian. Ale księżyc w pełni, więc zobaczymy czy ktoś jeszcze się rozsypie ;-)

Dobranoc dziewczynki :-)

Hej Dziewczyny, jak zwykle mega produkcja, no ale cóż się dziwić skoro tyle się dzieje :)

Mnie nie było chwilkę, bo mieliśmy wczoraj imprezę, dzisiaj powtórkę i trzeba było ogarnąć, posprzątać, pozmywać itp... I właśnie chyba dlatego wczoraj pierwszy raz poczułam, że mi ciężko z brzuchem. Że się wolniej ruszam, wysiadanie z samochodu to już nie pestka itp. I trochę mnie to w pewnym sensie przybiło, bo do tej pory śmigałam jak ta lala. Ale przyszła kryska na matyska, czas zacząć więcej odpoczywać, co nie powiem, miłe jest :D

Jagoda - faktycznie ekspresowo Ci poszło... zazdraszczam :)

Co do liści malin - my prowadzimy sklepy zielarskie - u nas to schodzi w bardzo dużych ilościach i babki sobie chwalą. Cena mniej więcej taj jak któraś pisała - ok 3-4 zł za paczkę 50g. Zaparzać średnio ok łyżeczki na szklankę.
Kamu - a ten olejek z wiesiołka w tabletkach to co ma dać, bo nie słyszałam żeby pod koniec ciąży jakoś to stosować. Generalnie olej z wiesiołka to wielkie bogactwo, wewnętrznie dużo kwasów omega 6, fajnie nawilża skórę od wewnątrz, przy jakiś problemach kobiecych czy neurologicznych, oczywiście przy dłuższym stosowaniu. A zewnętrznie to np. u nas w szkole rodzenia bardzo polecali do masażu krocza.

Teraz to się tak będzie co chwilę któraś z nas rozpakowywać. Ja pewnie będę jedną z ostatnich i przez dłuuugi czas będę Wam zazdrościć, że już macie to wszystko za sobą a ja wciąż czekam i czekam... No i pewnie zaczną się wątki o problemach z maluszkami :p Karmienie, kupki te sprawy hehe :)

Hej dziwwczyny ja melduje, ze jestem juz w domu. Droga przeszla jakos bezbolesnie wiec nie bylo potrzeby dzielic na 2 dni.

Mysiolek, Ewelinka oszczedzajcie sie dziewczyny, bo to ze dobrze sie czujemy to moze nic nie znaczyc. Z All me tez bylo wszystko ok, a potem nagle poszlo. Ja tez jestem w ten koncowej grupie I mam nadzieje, ze wytrzymamy do konca sierpnia:-)

Ide robic sniadanie milego ranka

Witam!!

Tak piszecie o tej herbacie z liści z malin, że też sobie kupię:-D zaszkodzić nie zaszkodzi a jak może coś pomóc, to czemu nie?

jagoda - ja też zazdroszczę!! super, ze tak szybko Ci poszło, czekamy na zdjęcie malutkiej!!

doriq - dobrze, że już jesteś na miejscu!!

madziasek, sisha
- jak się dzisiaj czujecie? rozkręca się coś? u mnie tylko częstsze spinanie brzucha

maggi - dobrze, ze już w domku jesteś!! trzymam kciuki za dobre wyniki kolejnych badań :tak:

basia - też znam ten ból cipkowy, jak dłużej posiedzę to potem maskra przy wstawaniu:no:

quincy - jak po koncercie? i jak stawianie brzucha? mi żaden ból na razie przy tym nie towarzyszy...

takaj - myslę, ze muszą mieć różne antybiotyki, bo na przykład ktoś może być uczulony na penicylinę tak jak ja, to już mu coś inego muszą dać

kamu - no właśnie, do czego ten olejek??

Taka ładna pogoda za oknem, trzeba coś wymyślić jak tu ten dzień spędzić miło:-D

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczynki ;-) ja juz po sniadanku, troche zimnawo dzisiaj, ale pokoik wykonczony, kacik malucha zrobiony, lozeczko rozlozone i zapakowane hahastopki mi marzna....

Mysiolek impreza sie udala?

Shisha probujesz cos przyszpieszyc?

Jagoda jak sie czujesz mamusiu?

no i All me milczy....

Doriq super ze spokojnie i bezproblemowo dojechalas ;-)

Modlicha u mnie bez zmian, klucie, bol cipki, spinanie brzucha czestrze, no i kregoslup pobolewa ;-)

milej niedzieli!!!

Ostatnia edycja:
Kamu nie wiem, powtarzam tylko to co usłyszałam a jak z tym jest to nie mam pojęcia.

Modlicha może mają tylko dlaczego nie z tego posiewu nie posprawdzali mi jaki na mnie ma działać bo wiem, że coś takiego się robi. Zapytam jutro na wizycie o co tam chodzi.

Na mnie nie liczcie, że się rozpakuję, czuję się jakbym nie była w ciąży (poza dodatkowym "bagażem" :-) ), nic mnie nie boli ani nic także ja to pochodzę sobie jeszcze do końca sierpnia i czuję, że przenoszę tą ciąże. Termin za równy miesiąc w sumie.

MadziaSek jak kacik malucha gotowy to ty sie lada moment rozpakujesz. All me wrzucila zdjecia pokoiku i jakos szybko wszystko poszlo i rzeczywiscie szkoda, ze sie nie odzywa jak jej z malenstwem idzie.

reklama
Doriq jeszcze w dwupaku musze zostac :-D

Taka j wypytaj swojego gina bo to wazne jakie antybiotyki zadzialaja na paciorkowca ;-)
kciuki za jutrzejsza wizyte!!!

Do góry