reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Dziendobry:-)

dorig, dobrze, ze bezpiecznie dotarlas do domu:tak:A gdzie zes wybyla, bo ja nie w temacie..:zawstydzona/y:

modlicha, tak jak wczoraj mnie pobolewal brzuch na miesiaczke i kregoslup bolal w krzyzu tak dzis czuje sie jak nowonarodzona:-DWszystko przeszlo jak reka odjal. Zobaczymy wieczorem, moze cos sie rozkreci, bo akurat ide do lekarza umowic plan dzialania (cc czy sn?). Licze bardzo na sn..
Daj znac czy te liscie maliny w ogole Ci pomoga. Ja cos czuje, ze w moim przypadku nie byloby efektow.

Madziasek, wczoraj probowalam "masaz sutkow", ale nie mialam kostek lodow wiec zrobilam masaz manualnie i nie widzialam roznicy. Brzuch bolal tak samo. A ty? Probujesz cos?

taka.j, ciesz sie, ze nic Cie nie boli:tak:Mnie tez miesiac temu nic a nic nie bolalo, a teraz cos zaczyna sie rozkrecac. Mam nadzieje, ze w moim przypadku sie rozkreci przynajmniej do tygodnia:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Jesli chodzi o antybiotyk to z tego co slyszalam duomox standardowo podaja, to jest amoksycylina, a jak ktos jest na penicyline uczulony to pewnie maja jakies alternatywy.

Shisha ja zem byla w Polsce na wakacjach, ale dobre czasy sie skonczyly i do dom trza bylo. Na rozkrecenie to sex sprobuj, ja bym chciala ale nie moge, od 37 tyg zaczynam sie bzykac, bo juz mam dosc celibatu!!!

Mysiolek, ja w poprzedniej ciąży od 36 albo 37 tyg brałam ten wiesiołek i piłam herbatę z liści malin, miałam naprawdę lekki poród i mało bolesny,po 2 godz po porodzie poszłam już pod prysznic o własnych siłach. Wiesiołek powoduje to ,że szyjka jest bardziej elastyczna. Ja jak przyjechałam do szpitala to bóle minimalne a miałam już 4 cm rozwarcia.
Mysiolek i Doriq my mamy podobny termin , osobiście mam nadzieję ,że jeszcze miesiąc wytrzymam. Nie jest mi jakoś specjalnie ciężko, a wiem już co to znaczy taki maluch , więc jeszcze miesiąc laby. Bo przy moim pięciolatku to się już nie czuje ,że jest dziecko.

dorig, ale Ci zazdroszcze wyjazdu do Polski! Ja jak dobrze pojdzie to bede dopiero w grudniu na ojczyznie, a rodziny nie widzialam juz poltora roku..:-(
Ja sie boje bzykac:-DZakleszczona jestem od srodka, czuje sie jak powtorna dziewica. Do tego przytylo mi sie i jakos nawet nie mam ochoty na siebie patrzec, szczegolnie na golasa. No chyba, ze przy zgaszonym swietle:-D

Hej ;)

Na koncercie byl taki tlum, ze balam sie z brzuchem tam stac, wiec bylam tylko chwilke.
Skurcze caly czas, ale jak juz mowilam, w porownaniu z tymi przepowiadajacymi to lekka popierdółka.
Nasilaja sie przy chodzeniu zdecydowanie, wiec za jakies 2 h ide na spacerek, bo o 19 zaczyna sie fajna zmiana na porodowce ;p
DRAŻNIENIE BRODAWEK DZIAŁA !
Położna polecila mi to wczoraj, zrobilam wedlug instrukcji i jak na moj gust to wlasnie to mi ciut popchnelo sprawe ;)
Smaruje sutki bephantenem (bo inaczej mnie bola..) i tak lekko je miziam palcami, jakbym wykrecala śrubkę.
Nie wykrecam sutka mocno, tylko tak doslownie troszeczke.
I jednoczesnie draznie tak jeden sutek, a pozniej drugi.

Tak wiec dziewczyny chcace sie rozpakowac szybciej - cycki w ruch ! ;D
Jagoda przetestowała i już ma mala na zewnatrz, ja w trakcie crash testow i twierdze ze cos mnie ruszaaa ;)
A przynajmniej mala mnie zaczela konkretnie uciskac tam na dole. No i skurcze.

Shisha to wspolczuje. A skad jestes kochana? Mi sie tez strasznie przytylo, ze patrzec na siebie nie moge, nawet w ciuchach, a moj TZ to chodzi za mna jak nakrecony i mi mowi,ze sexownie wygladam hahaha, to chyba te braki u niego wychodza. A po ciazy to i tak z bzykaniem trzeba poczekac, wiec jak tylko mi powiedza ze mozna to skorzystam.:-D

Kamu rzeczywiscie podobny termin mamy

Hej dziewczyny !! ;)
Żadna w nocy się nie rozpakowała ?? :-D
Teraz chyba pora na Quincy ! także miziaj te sutki, miziaj :-)

Ja herbatkę już zakupiłam, także od jutra zaczynam pić :) mam nadzieję, że nie zadziała na mnie piorunem bo muszę jeszcze tydzień wytrzymać :-D a sutki to może od następnego poniedziałku ;D no a jak to nic nie da to i męża wezmę w obroty :-p

Shisha, ja mam to samo.. jakoś tak nawet sama nie mam ochoty na sex ;P maż to raczej chętny.. chociaż ostatnio się bał, że potem mały będzie miał przez niego krzywą główkę haha ;P

Doriq, super, że podróż przebiegła bez problemów ;)

Jagoda, All-me , Co tam u was i maluszków ?? :)

dorig, a ile Ci sie przytylo? Bo u mnie jest juz 25 kg na plusie, a jesli mam liczyc od wagi przed malzenstwem to 45 kg..:zawstydzona/y:Ale biore sie za siebie po ciazy, nie ma co, i tak juz przesadzilam:-D
Ja jestem z AS, a Ty? Patrzac na miasto, ktore wpisalas jako miejsce zamieszkania strzelam ze.. Niemcy?

basia89, tez mi sie wydaje, ze teraz "rozsypie sie" nam Quincy:tak:
Zdaj relacje pozniej czy herbatka pomogla:-D
"krzywa glowke"? Faceci i ich wybujala wyobraznia..:-D

Ostatnia edycja:
:-pShisha z Holandii. Ja jestem 15 na plusie ale z suwaczka wnioskuje, ze jestes duuzo do przodu ode mnie. Tez po ciazy musze cos ze soba zrobic, do pazdziernika zawiesilam silownie, wiec mam motywacje, zeby wrocic.

Basia dobre to z krzywa glowka:-D

Quincy masuj suty:-D jak sie ma ruszyc to sie ruszy, podobno pelnia sie zbliza.

U nas cieplo na maksa, TZ pojechal do sklepu po lezaki i parasol, zeby na dworze polezec, ale wlasnie dzwonil ze wszystko wykupione:no:

reklama
Shisha jestem grzeczna i nic narazie nie próbuję :)
jak się samo nie rozkręci to od 31 lipca późnego wieczoru zacznę molestować męża!
też obstawiam Quincy :)
i mocno trzymam kciuki za szybkie zrzucenie wagi:tak:
nasze ssaki wszystko z nas wyciągną :)

Quincy powodzenia :) oby się udało!

Basia nie masz ochoty na seks? kurcze ja mam tak ogromną ze z męża bym nie schodziła :szok:

Miliaa jak Twój brzuszek?

Doriq 15 kg to mało :)
zazdroszczę pogody!

Ostatnia edycja:
Do góry