reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Taka j. a po co termometr do szpitala? A co do kresy to najpierw miałam taką przepuklinową gulkę, zaczęłam szukać co to może być. Okazało się, że to nic nadzwyczajnego w ciąży i były filmiki poglądowe pokazujące bardzo prosty test. No ewidentnie mi to wszystko pasowało. Poza tym moja mama to ma. Czekałam na wizytę tylko żeby potwierdził to lekarz. A zgagę też mam okrutną od wczoraj. Co posiłek to muszę ratować się rennie. Na dodatek przez Ciebie ;) kupiłam sobie chipsy (pierwszy raz od chyba roku), zjadłam z 5 sztuk i mam dość na kolejny rok ;). A z tym sikaniem to chyba nie da rady, masakra jakaś. A nie możesz nasikać w domu w jakiś wyparzony słoik i potem przelać? Albo nawet w tym słoiku oddać? Kiedyś nie było tych pojemniczków i jakoś dawali radę.

Kamu malutko przytyłaś. Chociaż moje +15 zostało uznane dziś na wizycie za "bardzo ładny przyrost", ale jest dość uciążliwe :/

Edit: Madziasek ubiegłaś mnie z tymi siuśkami:p

Ostatnia edycja:
Madziasek, gratuluje udanej wizyty! ;) spory juz Twoj syneczek ale niech jeszcze grzecznie czeka do tego sierpnia :) a powiedz mi, na nast wizyte jeszcze musisz robic morfologie i mocz? Bo ja juz nie chce.. ;p tydzien temu bylam a tak mi pobrala ze do teraz mam fioletowego siniaka..

Faktycznie z tym l4 dziwnie.. Ja tez polece do rodzinnego jak mi nie da!

Taka j., to musisz wytrzymac z siusianiem ;) ja nie moge miec pojemnika z apteki tylko musze z mojej przychodni brac taka specjalna fiolke do ktorej strasznie ciezko trafic haha

Zmykam spac bo o 8.30 mam lekarza..chociaz po takich wiadomosciach ciezko bedzie mi zasnac..;p
dziekuje za kciuki !! Dobranoc dziewczyny ;*

Basiu to byly ostatnie badania ;-)
ja zwsze chodzilam do jednej pielegniarki, ktora tak precyzyjnie wbijala igle ze nigdy nie czulam uklucia i nie mialam siniakow ;-)
ale na glukoze musialam jechac gdzie indziej i juz mialam siniaka, a wbijanie bylo nieprzyjemne :-(

Jagoda to powodzenia :p

a taam:p ja sie tak nie bawie. po pilce skakalam, po mezu pozniej tez:p i nic. tylko brzuch troche pobolal:/ jade teraz na ten posiew gbs, ciekawe ile mnie skasuja bo nie zapytalam:/

Ja za posiew mam zapłacić 70 zł, w sumie dziś mam odebrać, ale pewnie odbiorę dopiero w pryszłym tyg, bo teraz brak kasy. Wkurzają mnie, to człowiek ubezpieczony a na badania wydaje kosmiczne piniądze.
Basia89 to w Twojej przychodniu już w ogóle przesadzają, swoje pojemniczki na mocz mają.... U mnie jest takie fajne labolatorium ,że w słoiczku można. Nie czepiają się.
Jagoda23, też robiłam takie ruchy okrężne na piłce:-) urodziłam 8 dni przed planowanym terminem (och ...5 lat temu właśnie byłam po pierwszej nocy z moim synkiem , aż się łezka w oku kręci, a teraz młody zadowolony u dziadków na wakacjach siedzi )
O tym L4 nie wiedziałam, ale wizytę mam na 06.08 to może wystawi mi już do terminu , albo właśnie te dwa tyg dalej. W takim wypadku na macierzyńśki przechodzi się po wyjściu ze szpitala, czy z dniem urodzenia dziecka?

Czesc ;-)

Kupciusia zapomnialam wczoraj napisac, ze dziekuje bo wiem teraz skad te nieprzyjemne klucia w pochwie :-D
jak mojemu mowilam o kluciu to sprawdzal szyjke ;-)

Jagoda to teraz mycie podlog na kolankach :rofl2:

Dziewczyny czy wiecie co z Ewelinka, wyjechala gdzies? Bo nie pamietam :confused:

taka.j....a jak ty się czujesz? bole okresowe minely? u mnie trochę jakby lepiej, ale nie chce zapeszać, tzn skurcze mam, ale te bole jakby minely trochę.

MadziaSek...dobrze, ze wszystko u was ok! twój maluszek już nie taki maluszek...spokojnie może przyjść chyba na swiat, no ale wiadomo, nigdzie mu nie będzie lepiej niż u mamusi w brzusiu, ja to codziennie mojemu synkowi powtarzam i chciałabym, żeby tam został jeszcze ze 2-3 tygodnie:tak: a możesz zrobić zdjcie ktoregos twojego ktg i wstawić na forum, tak dla porównania?

All-me, serdeczne gratulacje, właśnie doczytałam,że urodziłaś.Mam nadzieję,że z maleństwem wszystko ok. Ale szczerze mówiąc przeraziłam się tą informacją, bo sobie uświadomiłam, że i ja w każdej chwili mogę urodzić :/a wcale nie jestem na to przygotowana, ani w sensie wyprawki ani psychicznie :(. Brzuch mi od wczoraj boli jak na okres, pół nocy przez to nie spałam, młody się rozpycha, jakby chciał wyjść pępkiem, jakiś strasznie aktywny od wczoraj, a ja ledwo łażę ,ta mnie wszystko ciągnie do dołu :/ To sobie ponarzekałam.

reklama
Kamu to fajnie, że taki przejęty, przynajmniej pewnie dba o Ciebie ;) Kamu jak rodzisz wcześniej niż masz datę L4 to macierzyński zaczyna się z dniem urodzenia dziecka.

Madziasek no pewnie, kiedyś się tak robiło i było dobrze, ale jakoś udało mi się wytrzymać, zresztą i tak w nocy musiałam wstać na siusiu i nie wiem na ile potem taki mocz oddany 3-4 godziny później ma sens.

Kapciusia termometr biorę bo w szpitalu, w którym mam rodzić jest taki wymóg, nie wiem dlaczego bo powinni to mieć u siebie dla pacjentów ale dyskutować nie będę tylko biorę.

Milia u mnie bóle wszelkie przeszły, miałam tylko 2 czwartek i piątek wieczorem i potem w sobotę rano trochę ale do południa wszystko znikło :confused:

Ewuncia to mam nadzieję, że jesteś już spakowana!!

Ja wróciłam z badań, jakoś dotrwałam, niefajnie mi się wbijała, bolało ale siniaka nie mam. Po wyniki jadę dopiero w poniedziałek przed wizytą. Ja za gbs płaciłam 20 zł w szpitalu.

Do góry