reklama
Kupciusia
Fanka BB :)
Taka j. a po co termometr do szpitala? A co do kresy to najpierw miałam taką przepuklinową gulkę, zaczęłam szukać co to może być. Okazało się, że to nic nadzwyczajnego w ciąży i były filmiki poglądowe pokazujące bardzo prosty test. No ewidentnie mi to wszystko pasowało. Poza tym moja mama to ma. Czekałam na wizytę tylko żeby potwierdził to lekarz. A zgagę też mam okrutną od wczoraj. Co posiłek to muszę ratować się rennie. Na dodatek przez Ciebie kupiłam sobie chipsy (pierwszy raz od chyba roku), zjadłam z 5 sztuk i mam dość na kolejny rok . A z tym sikaniem to chyba nie da rady, masakra jakaś. A nie możesz nasikać w domu w jakiś wyparzony słoik i potem przelać? Albo nawet w tym słoiku oddać? Kiedyś nie było tych pojemniczków i jakoś dawali radę.
Kamu malutko przytyłaś. Chociaż moje +15 zostało uznane dziś na wizycie za "bardzo ładny przyrost", ale jest dość uciążliwe :/
Edit: Madziasek ubiegłaś mnie z tymi siuśkami
Kamu malutko przytyłaś. Chociaż moje +15 zostało uznane dziś na wizycie za "bardzo ładny przyrost", ale jest dość uciążliwe :/
Edit: Madziasek ubiegłaś mnie z tymi siuśkami
Ostatnia edycja:
Madziasek, gratuluje udanej wizyty! spory juz Twoj syneczek ale niech jeszcze grzecznie czeka do tego sierpnia a powiedz mi, na nast wizyte jeszcze musisz robic morfologie i mocz? Bo ja juz nie chce.. ;p tydzien temu bylam a tak mi pobrala ze do teraz mam fioletowego siniaka..
Faktycznie z tym l4 dziwnie.. Ja tez polece do rodzinnego jak mi nie da!
Taka j., to musisz wytrzymac z siusianiem ja nie moge miec pojemnika z apteki tylko musze z mojej przychodni brac taka specjalna fiolke do ktorej strasznie ciezko trafic haha
Zmykam spac bo o 8.30 mam lekarza..chociaz po takich wiadomosciach ciezko bedzie mi zasnac..;p
dziekuje za kciuki !! Dobranoc dziewczyny ;*
Faktycznie z tym l4 dziwnie.. Ja tez polece do rodzinnego jak mi nie da!
Taka j., to musisz wytrzymac z siusianiem ja nie moge miec pojemnika z apteki tylko musze z mojej przychodni brac taka specjalna fiolke do ktorej strasznie ciezko trafic haha
Zmykam spac bo o 8.30 mam lekarza..chociaz po takich wiadomosciach ciezko bedzie mi zasnac..;p
dziekuje za kciuki !! Dobranoc dziewczyny ;*
Basiu to byly ostatnie badania ;-)
ja zwsze chodzilam do jednej pielegniarki, ktora tak precyzyjnie wbijala igle ze nigdy nie czulam uklucia i nie mialam siniakow ;-)
ale na glukoze musialam jechac gdzie indziej i juz mialam siniaka, a wbijanie bylo nieprzyjemne :-(
Jagoda to powodzenia
ja zwsze chodzilam do jednej pielegniarki, ktora tak precyzyjnie wbijala igle ze nigdy nie czulam uklucia i nie mialam siniakow ;-)
ale na glukoze musialam jechac gdzie indziej i juz mialam siniaka, a wbijanie bylo nieprzyjemne :-(
Jagoda to powodzenia
Ja za posiew mam zapłacić 70 zł, w sumie dziś mam odebrać, ale pewnie odbiorę dopiero w pryszłym tyg, bo teraz brak kasy. Wkurzają mnie, to człowiek ubezpieczony a na badania wydaje kosmiczne piniądze.
Basia89 to w Twojej przychodniu już w ogóle przesadzają, swoje pojemniczki na mocz mają.... U mnie jest takie fajne labolatorium ,że w słoiczku można. Nie czepiają się.
Jagoda23, też robiłam takie ruchy okrężne na piłce:-) urodziłam 8 dni przed planowanym terminem (och ...5 lat temu właśnie byłam po pierwszej nocy z moim synkiem , aż się łezka w oku kręci, a teraz młody zadowolony u dziadków na wakacjach siedzi )
O tym L4 nie wiedziałam, ale wizytę mam na 06.08 to może wystawi mi już do terminu , albo właśnie te dwa tyg dalej. W takim wypadku na macierzyńśki przechodzi się po wyjściu ze szpitala, czy z dniem urodzenia dziecka?
Basia89 to w Twojej przychodniu już w ogóle przesadzają, swoje pojemniczki na mocz mają.... U mnie jest takie fajne labolatorium ,że w słoiczku można. Nie czepiają się.
Jagoda23, też robiłam takie ruchy okrężne na piłce:-) urodziłam 8 dni przed planowanym terminem (och ...5 lat temu właśnie byłam po pierwszej nocy z moim synkiem , aż się łezka w oku kręci, a teraz młody zadowolony u dziadków na wakacjach siedzi )
O tym L4 nie wiedziałam, ale wizytę mam na 06.08 to może wystawi mi już do terminu , albo właśnie te dwa tyg dalej. W takim wypadku na macierzyńśki przechodzi się po wyjściu ze szpitala, czy z dniem urodzenia dziecka?
Czesc ;-)
Kupciusia zapomnialam wczoraj napisac, ze dziekuje bo wiem teraz skad te nieprzyjemne klucia w pochwie
jak mojemu mowilam o kluciu to sprawdzal szyjke ;-)
Jagoda to teraz mycie podlog na kolankach
Dziewczyny czy wiecie co z Ewelinka, wyjechala gdzies? Bo nie pamietam
Kupciusia zapomnialam wczoraj napisac, ze dziekuje bo wiem teraz skad te nieprzyjemne klucia w pochwie
jak mojemu mowilam o kluciu to sprawdzal szyjke ;-)
Jagoda to teraz mycie podlog na kolankach
Dziewczyny czy wiecie co z Ewelinka, wyjechala gdzies? Bo nie pamietam
taka.j....a jak ty się czujesz? bole okresowe minely? u mnie trochę jakby lepiej, ale nie chce zapeszać, tzn skurcze mam, ale te bole jakby minely trochę.
MadziaSek...dobrze, ze wszystko u was ok! twój maluszek już nie taki maluszek...spokojnie może przyjść chyba na swiat, no ale wiadomo, nigdzie mu nie będzie lepiej niż u mamusi w brzusiu, ja to codziennie mojemu synkowi powtarzam i chciałabym, żeby tam został jeszcze ze 2-3 tygodnie a możesz zrobić zdjcie ktoregos twojego ktg i wstawić na forum, tak dla porównania?
MadziaSek...dobrze, ze wszystko u was ok! twój maluszek już nie taki maluszek...spokojnie może przyjść chyba na swiat, no ale wiadomo, nigdzie mu nie będzie lepiej niż u mamusi w brzusiu, ja to codziennie mojemu synkowi powtarzam i chciałabym, żeby tam został jeszcze ze 2-3 tygodnie a możesz zrobić zdjcie ktoregos twojego ktg i wstawić na forum, tak dla porównania?
All-me, serdeczne gratulacje, właśnie doczytałam,że urodziłaś.Mam nadzieję,że z maleństwem wszystko ok. Ale szczerze mówiąc przeraziłam się tą informacją, bo sobie uświadomiłam, że i ja w każdej chwili mogę urodzić :/a wcale nie jestem na to przygotowana, ani w sensie wyprawki ani psychicznie . Brzuch mi od wczoraj boli jak na okres, pół nocy przez to nie spałam, młody się rozpycha, jakby chciał wyjść pępkiem, jakiś strasznie aktywny od wczoraj, a ja ledwo łażę ,ta mnie wszystko ciągnie do dołu :/ To sobie ponarzekałam.
reklama
taka j.
شارع أنتوني مساعدتي، يرجى
Kamu to fajnie, że taki przejęty, przynajmniej pewnie dba o Ciebie Kamu jak rodzisz wcześniej niż masz datę L4 to macierzyński zaczyna się z dniem urodzenia dziecka.
Madziasek no pewnie, kiedyś się tak robiło i było dobrze, ale jakoś udało mi się wytrzymać, zresztą i tak w nocy musiałam wstać na siusiu i nie wiem na ile potem taki mocz oddany 3-4 godziny później ma sens.
Kapciusia termometr biorę bo w szpitalu, w którym mam rodzić jest taki wymóg, nie wiem dlaczego bo powinni to mieć u siebie dla pacjentów ale dyskutować nie będę tylko biorę.
Milia u mnie bóle wszelkie przeszły, miałam tylko 2 czwartek i piątek wieczorem i potem w sobotę rano trochę ale do południa wszystko znikło
Ewuncia to mam nadzieję, że jesteś już spakowana!!
Ja wróciłam z badań, jakoś dotrwałam, niefajnie mi się wbijała, bolało ale siniaka nie mam. Po wyniki jadę dopiero w poniedziałek przed wizytą. Ja za gbs płaciłam 20 zł w szpitalu.
Madziasek no pewnie, kiedyś się tak robiło i było dobrze, ale jakoś udało mi się wytrzymać, zresztą i tak w nocy musiałam wstać na siusiu i nie wiem na ile potem taki mocz oddany 3-4 godziny później ma sens.
Kapciusia termometr biorę bo w szpitalu, w którym mam rodzić jest taki wymóg, nie wiem dlaczego bo powinni to mieć u siebie dla pacjentów ale dyskutować nie będę tylko biorę.
Milia u mnie bóle wszelkie przeszły, miałam tylko 2 czwartek i piątek wieczorem i potem w sobotę rano trochę ale do południa wszystko znikło
Ewuncia to mam nadzieję, że jesteś już spakowana!!
Ja wróciłam z badań, jakoś dotrwałam, niefajnie mi się wbijała, bolało ale siniaka nie mam. Po wyniki jadę dopiero w poniedziałek przed wizytą. Ja za gbs płaciłam 20 zł w szpitalu.