reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Cześć wszystkim :-)
U nas już trochę lepiej z pogodą.. od jutra ma być już ładnie ;) mąż się wkurza bo co weekend to pogoda się psuje haha ;P

Quincy, współczuje tych bóli.. w sumie Ci się nie dziwię, bo jakbym miała prawie codziennie takie skurcze to też bym już niecierpliwa była i wolała dostać raz a porządnie i w końcu urodzić :) pewnie strasznie to denerwujące..

Doriq, super, że urlop udany :) to teraz zrelaksowana możesz spokojnie czekać na narodziny dzidziusia :-)

Jagoda, nam na szkole rodzenia kazała po prostu powąchać haha:-D mówiła, że wody mają taki bardziej słodkawy zapach, że da się odróżnić od zapachu moczu:-p Miłego leniuchowania ! :-)

Taka j., lepiej się już czujesz ? :-)

reklama
Czesc :-Dpogoda beznadziejna, od wczoraj pada i mocno wieje!malo spalam bo koty w nocy mokre jak szczury sie dobijaly od strony naszego pokoju, co wk.... meza wrrrrrr

Saguaro fajnie ze wizyta udana ;-)co do biegunki nie pomoge!

Doriq dobrze ze wakacje sie udaly :-D

Jagoda to mogą być upławy, ja tak mam, jak nie włożę wkładki to mam mokre majtki, ale zgodzę się z Basią że po zapachu da się odróżnić co to mogło być, a co do wód płodowych to nie da się tego pomylić z niczym innym....

dziewczyny wspolczuje skurczy! Heh ciekawe kiedy mnie dopadna

Ostatnia edycja:
Witajcie ;)

Noc miaam ciezka... dopiero pol godzinki temu wstalam, zjadlam sniadanko i pisze do Was.
Do 2 meczylam sie ze skurczami i hiperaktywna corcia. O 2 zapadla decyzja - biore hydroksyzyne. WIEM ZE NIE POWINNAM BRAC LEKOW NA WLASNA REKE W CIAZY. Ale w szpitalu dostawalam co noc hydroksyzyne i to dwukrotnie tak mocna jak ta ktora wzielam, wiec uznalam ze nic nie powinno sie stac.
Po hydroksyzynie wlazlam pod prysznic, zeby te skurcze zelzaly i w koncu sie troche wyciszylam i zasnelam.

taka j. - w takim razie ciut rozbierzne informacje sa.. ja slyszalam ze po cesarce polog trwa 8 tygodni i do delikatnej aktywnosci fizycznej mozna wracac po pologu, a do intensywnego wysilku dopiero po pol roku. Miejmy swiadomosc, ze po porodzie sn macica musi sie wyczyscic i obkurczyc + ewentualnie zagoic sie musi krocze, a po cesarce mamy rozciete wiele warstw (skora, miesnie i macica) wiec nawet jesli "na zewnatrz" blizna wyglada ok, nie oznacza to, ze w srodku wszystko jest pogojone jak nalezy.

doriq - ciesze sie ze wypoczynek sie udal ;)

Jagoda - poczekaj i ciebie to dopadnie ;p Ja juz nie wiem o czym marze bardziej - o tym by doczekac do tego poniedzialku (a najlepiej czwartku) czy urodzic juz tej nocy, bo wykituje niedlugo. W sprawie "wilgoci" w bieliznie, to mysle ze to wodnisty sluz ;)
Mam to od chyba ze dwoch tygodni, bez wkladki ani rusz.

basia - otoz to, juz wielokrotnie mowilam, ze wolalabym dostac takich skurczy zeby po suficie chodzic, ale zeby to trwalo raz, a zdecydowanie, przez nawet kilkanascie godzin. Byle dostac raz a konkretnie i miec za soba, a nie takie wybudzajace "po*******ki" i czlowiek nie dosc ze obolaly to niewyspany ;p

I teraz zachowam sie jak typowa nastolatka (ale wstyd) ;p
Wczoraj tak lezalam sobie na plecach z 15 min (bo moj lewy bok ma juz dosc -,-) i zlapalam sobie skore na brzuchu, tj. tak ja sciagnelam z obu stron w kierunku pepka i sie przerazilam.. Nie dosc, ze przytylam 10 kg, to ta skora jest normalnie straszna.
Czuje ze w najlepszym wypadku wszystko obkurczy sie do tego stopnia - http://i4.dobramama.pl/9ec592b28a31f825dd35cdf796c57550/eeaf7445314aa8433d690dfd2d5d91cf,21,36.jpg
Normalnie zalamka, az chyba zaczne juz stosowac cos ujedrniajacego na brzuchol.
Hehehe ;D Mozecie sie posmiac ze mnie ;D
Wiem ze to wliczone w ciaze ze brzuch nigdy nie bedzie juz ladny, ale kurde no mloda jestem i szajba mi bije ;p

Basia czuję się dzisiaj dobrze, dziękuję!

Quincy to nieprawda, że brzuch już nigdy nie będzie taki ładny i to jest wliczone w ciążę. Na potwierdzenie moich słów pokażę Ci kilka moich zdjęć już po ciąży a przypominam, że zaszłam w ciążę znacznie później niż Ty czyli ciało już też mniej jędrne było.
100B2221-001.jpg100_2548-001.jpg100_1527-001.jpg
Mam na tych zdjęciach 28 lat i myślę, że jakoś bardzo źle ze mną nie było ;)

Załączniki

• 100B2221-001.jpg
    100B2221-001.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 74
  • 100_2548-001.jpg
    100_2548-001.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 77
  • 100_1527-001.jpg
    100_1527-001.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 75
wow taka.j super figura po ciazy! a wiec mozna pozniej extra wygladac;) . co do mojej mokrosci to raczej uplawy, bo mleczny kolor mialy. teraz juz z wkladka chodze;)

Jagoda dziękuję, jakoś mi się udało wrócić do formy po ciąży i mam wielką nadzieję, że teraz też jakoś będzie chociaż na miss startować to ja już nie zamierzam więc ... ;) Ja właśnie zawsze na tą wkładkę patrzę czy jest mleczne czy nie i dopóki jest to spoko, jeszcze nie wąchałam :D

Quincy...no masz racje, po cc dluzej się wraca do siebie. pytałam o aktywność fizyczna to dopiero po około pol roku. natomiast polog trwa krócej niż przy normalnym porodzie, bo okolo2 tyg, zależy to od tego jak cie oczyszcza. ja nienawidzę mieć okresow, wiec dla mnie to super wiadomość, ale to tez zależy od kobiety pewnie. nigdy nie uprawiałam sportow, wiec dla mnie powrot do formy może trwac dluzej, zawsze bylam wręcz chuda, wiec nie potrzebowałam specjalnie aktywności fizycznej.
jeżeli chodzi o ciebie to moim zdaniem powinnas robic to co dla dzidziusia będzie wskazane. bo nie ma sensu pchac go naturalnie, jak masz malutkie bioderka i może być problem, bo dziecko może się podduszać i wtedy będzie problem...

MadziaSek...no wlasnie, ty mialas problem z zajściem w ciaze, ale ciaza przebiegala dobrze...u mnie ciagle cos, 5-6tc plamienia, 7-8 krwawienie, 20tc lozysko przodujące, 25tc lozysko się podniosło to zaczelo się już twardnienie brzucha, 30tc twardnienie, maluszek zszedł mi bardzo nisko, podejrzenie hipotrofii u dziecka, 34tc skurcze...ciagle cos, ja od 20tc leze. z jednej strony modle się, żeby maly wytrzymal jeszcze w brzuszku jakies 2-3tygodnie z drugiej jestem już wykonczona. mowie ci ciesz się, ze ciaze przezywasz cudownie! bo pewnie to jest niesamowite!:tak:

u mnie skurczowo nadal, skurcze sa rzadkie, bo co pare godzin...ale sa...bole miesiączkowe tez. jutro jade na ktg, zobaczymy co tam się dzieje, przed badaniem może nie wezme nospy, bo tak to 3 razy dziennie biore...no i się czwartku nie mogę doczekać i wizyty u mojego dr.

Taka j ale laska z Ciebie ;-)
Jagoda uffffff dobrze ze to uplawy!
Miliaa gdyby laparoskopia nic nie dala gotowabylam na in vitro!
wszystko juz obcykane mialam :-D
trzymam kciuki by wszystko u Was bylo ok, by final byl szczesliwy :-D
Kciuki za jutrzejsze ktg, podziwiam Twoja wytrwalosc, sama tez wszystko zrobilabym by utrzymac dzidziusia jak najdluzej w brzuszku!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry