reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

MadziaSek - moja mama po swoich przeżyciach w lepszym świetle stawia cesarke. Nie dziwię jej się. Ja osobiście wolałabym usłyszeć od lekarza ze mi na tyle sie wszystko po rozszerzało ze urodze bez problemu sn, bo wiadomo, że i ja szybciej wtedy dojdę do siebie no i maluch ma to co potrzeba. Cesarka niby wedlug wiekszosci "droga na skróty", bo nie ma bolu itp. Tyle ze bol jest po cesarce, kobieta po cesarce niewiele jest w stanie sama zrobic, no i to operacja jakby nie bylo. Mnie, jako mlodej dziewczynie tez nie usmiecha sie czekanie pol roku na jakikolwiek powrot do aktywnosci. Wszystko ma swoje plusy i minusy..

Jagoda - kciuki za wizyte ;)

reklama
Kupciusia - wiadomo ze teraz jest wszystko lepiej zorganizowane, mamy lepsza diagnostyke USG, KTG podczas porodu i chyba mniej olewajacy personel. Jednak jakby to okreslic... czuje sie cholernie niepewnie, bo lekarz nie stawia sprawy jasno. Gdyby mi powiedział juz ze dwa tygodnie temu że jestem wymiarowo "normalna" i mała spoko przejdzie to nie byloby zadnego cyrku. A jak on mi mowi takie "może, a może" to mi nerwy puszczają i łapię się wszystkiego..

Maciejka nie, nie o doule tylko położną rodzinną/ środowiskową. Ta co po porodzie tez odwiedza :-)
kupciusia odwiedziny położnej rodzinnej (tej co jest w ośrodku zdrowia gdzie jesteś zapisana) należą się każdej ciężarnej. Od bodajże 32 tc są to dwie odwiedziny w tygodniu.
Ja w związku z tą poniedziałkową wizytą muszę dom posprzątać bo brudem zarasta. Niby sprzątaliśmy na błysk w zeszłym tygodniu ale jakoś bałagan i syf sam się robi :tak:

Właśnie dostałam maila że wysłali już do nas fotelik samochodowy, w poniedziałek powinien być. Czyli odwiedziny kuriera mnie czekają :p a nawet dwóch bo drugi powinien paczkę przywieźć z pierdołami do szpitala (majtki, wkłady poporodowe, laktacyjne itp) Zostanie mi kupić piżamy/koszule i karmniki. A z tym drugim będzie problem bo mam wieeeelkie cyce :cool:

Jagoda kciuki za wizytę daj znać co ci powiedzieli :-)

Quincy nie denerwuj się. :no:Wiadomo że lepiej jakby lekarz określił czy dasz rade urodzić sn czy się rozlazłaś trochę czy nie, ale kurcze on sam pewnie nie wie na 100% czy dasz rade. To się niestety okaże dopiero przy porodzie i rzeczywiście różnie może być. Trzeba być dobrej myśli i zawierzyć w fachowość personelu medycznego który będzie przy porodzie (a to trudne czasem ):tak:

Quincy wcale Ci się nie dziwię, że się tym martwisz. Też bym się stresowała i nie wiem czy nie będę jak będzie bliżej terminu. Na razie jakoś mnie jeszcze nie ogarnął lęk przedporodowy, ale ja mam jeszcze trochę czasu. Dzidzię mam też sporą, ale chyba nie jestem wąska. W biodrach miałam 90, teraz mam 98, ale sporo z tego to utuczony zad :p. Chociaż nie wiem czy szerokość bioder zawsze świadczy o szerokości kanału rodnego :confused:. Ciężki wybór masz trzeba powiedzieć :baffled:. O ile w ogóle masz jakiś wybór...Ja bym się chyba zdała na lekarza, ale ja mojej lekarce ufam i wierzę w jej doświadczenie.

Jagoda kciuki za wizytę :)
włoski zawsze na czarno farbuję, bo inny kolor juz nie wyjdzie, zbyt dużo lat farbuję, a nie chcę ich zniszczyć jeszcze bardziej

Quincy gratuluję rozpoczęcia 38 tygodnia :)

Madziasek nie ćwiczę mięśni Kegla właśnie, jakoś zapomniałam o tym :/

taka j., i nic więcej nie wyciekło? mi też zdarza się popuścić podczas kaszlu czy kichania. I jeszcze taka ciekawostka: niedługo po drugim porodzie zachciało mi się poskakać na trampolinie.Okazało się jednak, że co podskok to siknięcie, więc szybko zrezygnowałam. Na szczęście po jakimś czasie przeszło.

jestem;)
a wiec na ktg skurcze sie pisaly ale lekarz mowi ze slabe, troche mnie brzuch pobolewa dzisiaj to czuje te skurcze. rozwarcie jest na dobre 2 cm i lekarz do mnie ze cos juz sie rozkreca. mala wazy 2.5 kg i jak w terminie urodze to kolo 3 ma byc, czyli w miare:D

w poniedzialek mam jechac na ten wymaz na paciorkowca, ciekawe czy wczesniej nie urodze jak juz sie cos dzieje;/

reklama
Jagoda o kurcze już rozwarcie :szok:
czyli w każdej chwili może się zacząć, dobrze że do pracy już chodzić nie musisz :)
ciekawe co u mnie ktg i wizyta poniedziałkowa wykaże....
jutro zaczynam 38 tydzień

Do góry