reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

luizka4don - Moja tez ostatnio jest rozdrazniona i tez chyba zabki wychodza ale nic nie czuje jak palcem dotykam.

A ja musze sie pochwalic :-) Dziś Oliwcia opanowała "Papa" hehe normalnie slicznie macha raczka mowi sie Oliwcia "papa" i Oliwcia robi :-) Z kazdego detalu co corcia zrobi ciesze sie jak dziecko :-D

reklama
Lea - ja bym zabrała śpiworek, a co do samolotu zacznij się nastawiać, że młody będzie grzeczny i że będzie ok, zamiast się dołować
GSC - widzisz Twoja Córcia rozwija się w innym kierunku zgodnie z własną nieprzymuszoną wolą
Pajkaa - zdrówka

A ja muszę dziś zakupić pampersy na noc, bo huggisy około 4:30 - 5:00 nie dają rady więcej przyjmować i od 3 dni budzimy się na zmianę i trzeba to zmienić, bo ja mam wtedy najlepszy sen :p

Dzien dobry :-)

Lilijanna - no masz racje moze faktycznie nie powinnam tak wczesniej panikowac i porownywac do innych dzieciaczkow.

A ja trace pokarm :-( Juz malej musze wieczorem i rano podac butle bo za malo juz mam pokarmu w nocy wszystko wyje no a w dzien cycka podaje z 3 razy to tez wyje wszystko.. teraz tak boli ze trzeba bedzie z tego zrezygnowac..

Zauwazylam rowniez ze Oliwcia wszystko bierze do lewej raczki , to papa co ja nauczylam tez robi lewa raczka chociaz ucze ja prawa i tak samo zabawki wkladam w prawa raczke.. no coz moze to nic nie znaczy no ale narazie zapowiada sie ze bedzie leworeczna :-p

Lea28 troszke podczytuje i jesli moge cos doradzic odnoscie samolotu to napewno na start i ladowanie postaraj sie aby cos pil ale pewnie to juz wiesz i nie przejmuj sie w samolocie wszyscy z obslugi sa przyzwyczajeni zawsze pomagaja jesli jest potrzeba.Mamy za soba4,5 godz lotu i bylo super maly prawie caly czas spal jedynie co to oczywiscie nie zapomnial narabac kupsko i przewijanko to niestety wspominam srednio bo akurat do tego warunki tragiczne w samolocie.Zawsze mozesz pochodzic z dzieckiem.Nam poradzono podac czopek z paracetamolu bo balam sie startu i ladowania i pewnie po tym to kupsko bylo:-)

GSC - zastanów się czy nie warto spróbować karmić w dzień wszystkim innym a na noc podawać cycka. Najlepsze mleczko właśnie produkuje się w nocy. Ja np. tak robię, choć czasem zdarza mi się podać cyca jeszcze około 12, ale do wieczora to się ładnie naprodukuje i ma co jeść. No i rano też cyc obowiązkowo. Ile razy budzi Ci się w nocy?

Hej Dziewczyny,
ależ tu ciiiisza....
My dziś na dworze spędziliśmy ok 4h z przerwą na obiadek:-)pogoda było piękna. Marcin pozwiedzał podwórko na moich rękach. Zawsze to inaczej coś zobaczyć, a nie tylko leżeć w wózku;-)
Nocka trochę kiepska...Marcin maudził i lekko gorączkował. Pewnie przez zęby, a może jeszcze po szczepieniu:baffled:mam nadzieję, że dziś będzie lepiej. Ogólnie Mały trochę marudzi:crazy:no cóż rosnące zęby:sorry:
Miłego wieczorku i spokojnej nocki!

Lea28 paszport na 6 lat? My tez wyrobiliśmy Tomciowi , ale ważny jest tylko rok . Najśmieszniejsze jest zdjęcie hehe wyszedł taki pucołowaty i zaspany :-p
Pajkaa zdrówka życzę !!!
GSC to gratulacje :-) niesamowite jest to, jak z każdym dniem nasze maluszki uczą się czegoś nowego :-)

U nas ząbkowanie jakby się zatrzymało, nie rozumiem tego...dziąsła ma napuchnięte ale nic się tam nie dzieje więcej... przestał marudzić, śmieje się cały czas tylko :-D jedyne co mnie martwi to ta jego niechęć do obiadków... myślałam , że może łyżeczka go podrażnia,więc dałam mu kaszkę w butli , ślicznie zjadł, pomyślałam ,że pójdę za ciosem i zrobiłam mu rzadszej zupki do butelki,ale i tak nie chciał, jak tylko się zorientował ,że to nie mleko wypluł wszystko... już nie wiem co robić... :-(

Agness - odpuść na kilka dni z zupkami i wróć, dzieciak zapomina, może Mu się zapomni, że nie lubił albo druga szkoła próbować do skutku aż polubi, dawaj po jednym warzywku i zobacz co mu pasuje a co nie, może jakieś warzywko specjalnie nie toleruje i Mu to cały smak psuje :sorry:
Agulek80 - zapomniałam pogratulować ząbków i jednego i drugiego :tak: - teraz mi się skleroza odblokowała :zawstydzona/y:

Aleeeeee suuuuuuper dzień!!!! Tego mi trzeba było, dnia z naszą trójką :laugh2: Pogoda bajerancka!

Wyjechaliśmy z domu 12:30 nowym autkiem, pierwszy raz jechałam (pasażer) bo nie było wcześniej jakoś okazji, mimo, że 3 tygodnie prawie minęły i autko super, kombi więc wsio do bagażnika wchodzi i nawet wózek w całości, nie trzeba składać :laugh2: Pojechaliśmy do decathlonu, Adrianna pierwszy raz jechała w wózku na zakupy i taaaak się rozglądała ciekawska w każdą możliwą stronę. :tak: Tata się okupił jak dziki :-p Adrianna dostała czapeczkę, mama wielkie NIC :sorry2: Potem do oszołoma po pampersy i inne bzdety do lodówki, kuźwa jakie to żarcie się drogie robi :confused2: No i jako, że u moich rodziców zapowiedzieliśmy się na kawkę i kolację to trzeba było zjeść obiadek, więc zahaczyliśmy o Sphinxa, kelner dostawił Adriannie krzesełko i cała zadowolona siedziała z nami, wtranżoliła słoiczkowy deserek i czekaliśmy na zamówienie :tak: Jak przylazło dostała tą ich bułę uuuummmm jaka radość :laugh2: Przed chwilą przyjechaliśmy i Adzik śpi już w swojej ulubionej pozycji w łóżeczku - na brzuszku, A. maluje drzewa w ogrodzie, a ja bb ;-):laugh2::-p

Liljanna - moja budzi sie 2 razy w nocy tak gdzieś.. Ale ogolnie staram sie tak jak mowisz w dzien nie podawac cycka..

Dzionek zaliczony do udanych , caly dzien poza domem zakupki udane :-) spacerek supper, jutro wyjezdzamy poza Łodz do rodziny wiec tez bedzie super :-)

A teraz lece spac bo zmeczona strasznie jestem buziaki dla was i dla maluszkow

reklama
Helol.
ja na chwile bo padneita po calym dniu. No mlody ma juz zapas nowosci (zabawek) na podroz:tak: takze jeszcze tylko kilka *******ek i mam juz wszystko. Lista co ze soba zabrac zrobiona a osobna co do samolotu:-D. I dziekuje za rady dziewczyny spiworek zabiore z tego co widzialam ma sie cus ochlodzic jak bede w Polsce to na pewno biore:tak:. A no nasz maly tzerroyrsta jest znowu na etapie straszliwych piskow i krzykow :crazy: b<ylo kurcze kilka dni przerwy i od wczoraj wlasciwie znowu .... kurde uszy wiedna od tych krzykow!!!!:baffled:

Pajka zdrowka dla Ciebie i Sebusia!!!!!!!!!!

Czekoladko to gratulacje "Papa! !!! my tez cieszymy sie jak wariaci gdy mlody cus nowego zrobi:tak: to jest nieasmowite :tak: Ale ty sie chyba nie martwisz ze bedzie leworeczna ? "mankuty" to zdloni ludzie :-p ;-) wiem cos o tym:-D jestem "lewa".
Lilianno u nas pampersy wytrzymuja od 19tej do 6-7 rano jak mlody sie budzi :tak: nic jeszcze nam sie "mokrego" w nocy nie przytrafilo. takze sa super

Jenny83 kochana dzieki :tak:, ja wszystko mam obczytane wszystko wiem , o piciu tez czytalam bede uzbrojona :-D nowe zabawki, duzo picia, kocyk, ciuchy na przebranie w razie"W" , pampki itd no wsio jest na liscie. Tylko wlasnie zastanawiam sie nad tym czopkiem u mnie nie ma szans zeby mlody spal on w ciagu dnia to spi 1,5 h max a godzina lotu to nie jego czas snu nie nie:no: ale chyba nie dam czopka. Kurcze jak latalam sama to zadnych stresow nie bylo no moze odprawa i ja to dziwolongus jestem i uwielbiam start:sorry: ale teraz start i ladowanie to pewnie bedzie koszmar niom zobaczymy musze zmienic nastawienie bo oszaleje. niech mi tylko ktos zwroci w samolocie uwage ze moje dziecko "ryczy" to nie recze za siebie ...tyle sie naczytalam ze ogolnie panuje znieczulica i agresja jesli chodzi o wrzeszcae dzieci :no:

Agness no my tez sie zdziwilsmy na te 6 lat :-Dno ale widocznie tak ma byc.a jesli chodzi o zdjecie to Lionel tez taki pulpecik bez usmiechu :-D

ok buzialki, ide lulac

Do góry