reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

reklama
hej mamusie

ja tylko na szybko

generalnie jestem na maxa zeschizowana tym co sie na swiecie dzieje :( jak nie konflikty to jakies katastrofy :( od kiedy jestem mamą 100000000X bardziej mnie to wszystko przeraża i wzbudza lęk...

poza tym własnie siedzimy od pt u tesciów. jutro do domu.

pozdrawiam

Czesc dziewczynki,ja bardzo przepraszam ze tak tylko na chwile i ze tu na glownym ale potrzebuje informacji do tych z was ktore uzywaly krpoli sap simplex to znaczy gdzie i w jaki sposob mozna je kupic w Polsce wybaczcie ale nie mam na prawde czasu zeby odszukac te informacje tutaj na forum. Mojego M kuzynka urodzila miesciac temu i jej coreczka ma straszne kolki karmi piersia. Co polecacie w tym wypadku pytam bo my z Lio kolek nie mielismy wiec nie znam problemu.

jeszcze rez peplasam ze truje ale kto moze mi pomoc jesli nie Wy kochane!:sorry:

Lea u nas nie ma tych kropli, zamawia sie na all niemieckie albo czeskie (jak tak kupowałam) wiec jej zabierz kochana! w aptece nie kupi raczej!:no:

Ale pięęęekna pogoda co???? jupiiii :-)Alan szczęsliwy w spacerówce gada do psów i samochodów:-D:-D, ale podobnież od wtorku ochłodzenie:-:)wściekła/y:, ja od czwartu samotna , bo M w delegacji w Gdańsku i dzis w nocy dopiero wraca, ale Alan nawet grzeczny, bawi sie na kocyku, siedzi sobie, albo sie czołga:-)generalnie mało marudzi, moze mu sie cosik odmieni???

Pozdrawiam Was mocno:happy:

ja pochodze ze slaska i wiem ze w katowicach kolezanka kupowala.Ja sama zawozilam kolezankom z niemiec te kropelki bo kupowaly na allegro ale czeskie(i byly rozcienczone).Mozesz sprobowac tez Lefax kupic(pyszne malinowe)-u nas zadne nie pomagaly.

Czesc dziewczynki,ja bardzo przepraszam ze tak tylko na chwile i ze tu na glownym ale potrzebuje informacji do tych z was ktore uzywaly krpoli sap simplex to znaczy gdzie i w jaki sposob mozna je kupic w Polsce wybaczcie ale nie mam na prawde czasu zeby odszukac te informacje tutaj na forum. Mojego M kuzynka urodzila miesciac temu i jej coreczka ma straszne kolki karmi piersia. Co polecacie w tym wypadku pytam bo my z Lio kolek nie mielismy wiec nie znam problemu.

jeszcze rez peplasam ze truje ale kto moze mi pomoc jesli nie Wy kochane!:sorry:

W Polsce się ich nie kupi:(albo Czechy (ale tam sa słabsze) albo Niemcy. W Polsce podobno rewelacyjny jest Debridat a taki sam skład co sab simplex ma podobno espumisan dla dzieci

Hej, ja jestem w temacie, bo Mikołaj miał bardzo ostre kolki przez 3,5 miesiąca.
Saba w Polsce nie ma. Skład ten sam ma Esputicon i Espumisan dla dzieci tylko mocniejsze stężenie, więc daje się go mniej.
Debridat to lek na receptę, działający na cały układ pokarmowy, u nas nie pomgół, a zaszkodził. Z reszta u nas nie pomagało nic, jedynie woda koperkowa Gripe Water dostępna w aptekach jakoś łagodziła. A kolki były i w końcu jak układ pokarmowy dojrzał, same minęły...

Dzieki dziewczyny oczywisice jak teraz pojade to jej zabiore sap simplex, tak pytalam was gdzie mozna je kupic w polsce bo pamietalam ze tutaj byla o nich mowa a nie moglam skminic jak je kupowalysicie. a jak podawalyscie herbatki koperkowe pilyscie same czy podawalyscie maluszkom z butelki?

reklama
Hejka. U nas to samo od 3 dni czyli marudzenie dziasla opuchniete a jak narazie brak uzebienia dzis nawet nocka byla gorsza niz zwykle....Mam nadzieje ze dlugo to nie potrwa . Jutro jak bedzie ladna pogoda to z Mkiem i Piotrusiem jedziemy do zoo i do ogrodu botanicznego na spacerek:)Znowu musze zaczac probowac go odzwyczajac od cycka ale nie wiem czy wytrwam:(

Andzia- Ja tez przez te wszystkie katastrofy coraz czesciej mysle o tych
przepowiedniach i wogole....

Bombusiu
- ja rowniez zachwycona pogoda Piotrus dzis gadal do autobusow i
golebie ubaw po pachy;p A u mnie odwrotnie marudzenie na maxa ehh kiedy to minie.

Do góry