reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie lasencje;-)
Dopiero mam czas zajrzec na bb. Ciężki dzień był dziś. Na kupkowym froncie niewielka poprawa. Wczoraj kupa była, ale moim zdaniem to ciągle nie to!:no: taka ciemna i raczej gęsta i nie za dużo. No nie taka jak czasem bywało - ładna, taki gęsty budyń, no i cała pielucha, a teraz to nie to samo:no: A dziś znowu nic...ja już głupia jestem. Żadej marchewy, żadnych kaszek, kleików, nic co zapiera! jjemy brokułka, ziemniaczka z szpinakiem, jabłko, jabłko z morelką i tyle. A dotego pijemy z 200 -250 ml spkojnie.Wrrrr Lekarka poradziła mi żeby śliwki suszone małej dawać. Faktycznie nabyłam dziś taki słoiczek Gerbera. Napisano ze po 5 m-cu wiec ok. Spróbuje dawac po trochu...co o tym myślicie?Troche sie boje rewolucji, ale jakos musze te kupy unormowac..
Natka, a ja byłam juz u 2 ogólnych lekarzy i bagatelizują... wiecej pić i takie tam, marchewki nie jesc, chyba znowu pójde i wezmę skierowanie do gastrologa, u nas jak na razie alergii nie ma.., łączę się bólach kupkowych;-)
Bombusia, zapodaje herbatke, jakoś wchodzi,moze pomoże, bede informowac na bieząco
agulek, dzieki kochana, no jak pisałam podaje same "bezpieczne" w tej sytuacji pokarmy i doooopa:confused:
Lea, o kurcze ale wam fajnie 3-4 razy!!!:szok: pozdro dla Osamy:-D, koze taki etap, Baśka tez coraz czesciej stosuje wrzask i mam wrazenie zena tle terrorystycznym bo jak ją zabawiać to w sekundę uśmiech od ucha do ucha (no chyba ze kupa "idzie" to bywa gorzej)
Muszę już niestety kończyć,Przepraszam ze tak o sobie, ale te kupy świat mi przesłaniają:sorry: pozdrawiam wieczorową porą. Dzięki za dobre słówka. Fajnie być częścią Was. Wczesniej to Was tylko w zasadzie czytałam, ale jak sie z aktywizowałam to tak mi fajnie ze jest ktos kto mnie rozumie i ma takie same problemy....doradzi i takie tam.. hmmm ale poetycko sie zrobiło..;-)dobra ściskam i spadam, hejka

reklama
andziaa ja już miałam nieprzyjemną rozmowe z sasiadem z powodu tych psich koop , chodzi na spacery z 3 ema psami i walą je gdzie popadnie przedwczoraj przyłapałam jak robiły pod naszym garażem i nie wytrzymałam

lobelia ja zaczełam młodemu od 2 dni poodawć herbatke brzoskwniową no i chyba mamy efekt albo młody się gastrologa wystraszył , nieważne bo dzisiaj rano była KUUUPA ! sam od siebie pierwszy raz od 3 mcy , luźna , co prawda zielona , ale to nutramigen , śliwki suszone ja wcinałam wczoraj więć też pewnie pomogło w każdym razie mnie napewno :), a jeszcze mama przywiozła mi takie pyszne świeże kalifornijskie , a ty nawet możesz kompocik ze śliwek ugotować i dać pare kropel do picia, ja też dodatkowo pije herbatke brzoskwiniowo - rumiankową postanowiłam zaatakować z każdej strony

życze powodzenia

Ostatnia edycja:
hejka

Lilka goraczkowała jeszcze wczoraj, dzisiaj obudziła się wesoła bez gorączki. Zębów brak.
musimy wreszcie wyjść z domu nazakupy, więc zaraz zbieram dzieci i jedziemy do biedronki i do rossmanna po deserki.

Natka. - ja tez moze starszaka odrobacze hmm

Hejka!
U nas idzie 5 ząb, a co za tym idzie marudzenie i nerwowe gryzienie, niech juz mu wyjdą te zęby i niech sie to uspokoi buuuu:(

natka no to super, ze koopa poszła, oby tak dalej!!!!!!!!

mariannano to fajnie że małej już humor dopisuje , ale u nas też najpierw była gorączka a ząbek się przebił 3 dni później , szukaj szukaj !
bOmbusiu już 5 ty ząbek , no no nieźle gratulujemy !!!!!

a ja powoli wymiękam z tą dietąbezmleczną,bez jajeczną , chyba najbardziej mi jakiś słodyczy brak , a jeszcze w sb ur teściowej będzie tyle dobroci a ja co mam nic nie jeść , wiadomo że człowiek jak coś robi bez żadnych diet to i jajka i mleko i jego prztwory ciągle lądują w naszym jedzeniu , ciasta,itp
wogóle mam jakiś kiepski dzień dzisiaj boli mnie już 2 dzeiń głowa, brzuch , plecy jak na okres a na dodatek coś sobie zrobiłam z ręką i strasznie mnie boli cięzko mi cokolwiek podnieść a o małym już nie wspomne , tylko z Gabrysia kupki jestem zadowolona :)

Hej, cos sie powoli rusza! była kolejna kupcia. Taka raczej mała i suchawa i w akompaniamnecie stękania i kwikania, ale poszła. Herbatke na trawienie zapodaje, ale moze spróbuje z brzoskwiniową, a co tam.. trza atakować z każdej strony. Dziś podałam te śliwki suszone ze słoiczka, na próbe parę łyżeczek. Jak bedzie ok to jutro zapodaje dalej. Radziłam sie tez znajomej położnej i ona ma taką teorie, ze nie tylko marchewa zatyka ale i jabłko (czasem) - gdzies cos kiedys o tym jabłku ktos mi mówił. No reasumując radzi, zeby odstwic wszystko co z marchewą, jabłkiem i ziemniakiem. To co ja bede dawać (na dynie mamy chyba uczulenie, a brokuły bardzo fee..):szok: Znowu dzis pielgrzymka do sklepu na przegląd słoiczków. Została mi gruszka, brzoskwinka, morela, brokuły i nie wiem czy cos jeszcze znajde...:rofl2: Zobacze a nuz pomoże taka zmiana diety.
Natka, uważaj na rękę, moja kumpela po dziecku (od noszenia) musiała pól roku na rehabilitacje z nadgarstkiem chodzic- nie mogła nic podnosić, moja mama która siostrze chowała córkę tez miała to samo, tez rehabilitacja. Mnie tez czasem bolą plecy i od razu brzuch z przodu. Mniemam, ze to moze byc kręgosłup...A co do kupy, to zazdroszcze:-D i gratuluje, jest ulga nie?;-)
Bombusia, rany ty masz Turbo Dziecko!!! 5 zebów:szok::-D joj!Jakieś czary;-) A herbatka na trawienie chyba działa bo to własnie po niej dzis poszła u nas kupcia :)

reklama
lobelia o jest ulga , ba a u nas znowu była kupka :) dzisiaj druga
a z tym jabłkiem zgadzam się moja Oliwka miała po jabłku zatwardzenia

Do góry