reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Natka, no ja myslałam ze jak wprowadze te "inne rzeczy" to kupa bedzie bez problemów, przeciez warzywka i owocki powinny momagac, a u nas kurde to sie problemy kupowe nasiliły własnie po wprowadzeniu słoiczków:baffled:. Ja cały czas karmie tez cyckiem, dopajam i lipa:baffled::baffled:, u nas na szczescie pomaga parzony rumianek, ale ilez można tak "jechać" na rumianku., a co do kaszlu to u nas tez pokasływanie, delikatne ale zawsze... i serio to moze być objaw glisdy?:szok: Dobrze, ze zrobiłas to badanie. Jak to trzeba uważać, no! a co do lekarzy, to...
Bombusia, masz na myśli koperkową?Czy jeszcze jakąś inną. Bo koperkowa to strasznie nie lubimy..., ale jak mus to mus, bede zapodawać :happy2:

nie nie kochana dokładnie nazywa sie "ułatwiajaca trawienie" nie koperkowa!!!!!!!!!!!!!!

reklama
czesc, a u ans nocka do bani... mała ok 1 obudziłą mnie takim dziwnym stękaniem, pomyślałam, ze może brzuszek jej dokucza i wziełam na ręce, że może się jej odbiło a ona była strasznie gorąca.
zmierzyłam temperaturę a tu 38.5st.. dałam jej cyca sie napić i czopek , po ok pół godzinie goraczka spadłą do 37,4 i mała ok 2 usnęła. ale od rana marudka i tez ma stan podgoraczkowy.

ciekawe czy to trzydniówka, czy naz ęby, bo innych objawów nie ma.

kurcze akurat jak M wyjechał w delegację a ja sama z dwójką

Andzia1987 Marchewkę Mikołaj ma już za sobą, zatkała go na 2 dni, więc teraz był ziemniak, a dziś pietruszka.

Luizka gratuluję mieszkanka! Nie ma to jak na swoim J

Natko no to mnie przestraszyłaś z tym kaszlem… Mikołaj ma od 2 miesięcy kaszel… Lekki, od czasu do czasu, badało go 3 pediatrów i stwierdzili ze drogi oddechowe czyste i może być od śliny kaszel, albo jak mu się włos do buzi dostanie, bo teraz jak mu się wycierają, to wszędzie ich pełno… Muszę pomyślec na badaniem tego kału… A nie wiesz gdzie się mógł zarazić tym paskudztwem?

Bombusia u nas Mikołaj, koperkowa jeszcze toleruje, ale tej ułatwiającej trawienie nie znosi J A tam też jest koperek i parę innych ziół, w smaku niby podobna, ale Misiek różnicę widzi. Ale cóż, ona nie jest po to by ją lubić, tylko by pomagała J By lubić jest jabłkowa z melisą ;-)

Marianna oby to nie było nic poważnego. Może rzeczywiście ząbk chcą wyskoczyć J

mariannak u nas była gorączka a później ząbki zaczęły się wypychać

cosya zarazić się można wszędzie , ja przypuszczam że to przedszkole ,,a Mikołaj może rzeczywiście to ma ze slinki nie ma co panikować ,ale co za problem zanieść kupke do przeebadania od czasu do czasu a tymbardziej jak dzieciaki już będą chodzić do przedszkola !
w każdym razie kazałam rodzince przebadać wszystkie dzieciaki bo i u siostry synek ma taki sam kaszle jak Oliwka takienapady suchego w nocy a w dzień mokry

a u ans nocka w miare ok choć młody cały czas przy cycku więc jakoś spał ale mnie tak kręgosłup boli od tego naginania się że myślałam rano że się nie podniose ,
a młody się obudził o 6/30 wyprawiłam małą do przedszkola pobawiłam się z młodym i pospaliśmy sobie do 10/30 o mamo :))

Ostatnia edycja:
Czesc Maliny:)

Wrócilismy z rehabili. i mały tez juz jest po szczepieniach, za 6 tyg. juz tylko zółtaczka i na 12 m-cy następne, wiec troszku luźniej sie zrobi.:biggrin2:
Maluch waży 9850g mierzy 68 cm :-p(urodzeniowa 3200 g wzrost 54cm dla przypomnienia) wiec 6 tyg. temu na poprzednim szczepieniu wazył 9300 g i 65 cm czyli przytył ok. pół kg, moze troszku przystopuje ta waga:angry::baffled:, a od urodzenia dosc ładnie urósł , bo 14 cm:tak:....Viburcol juz czeka jakby cos sie działo wieczorem:-(...przy szczepieniu oczywiscie płakusiał, ale tylko chwilkę, bo pielęgniarka go grzechotką zabawiła:-D

Cosya ja wiem,ze tam tez jest koperek, ale pewnie w mniejszej ilosc i moze akurat maluszkowi Lobeli pomoze, oby:p
natko współczuje kochana tej glisty, oby szybko to wytępic!!!!!

Kurcze mały marudzi nie moge poklikac buuuu:(((

Witajcie Dziewczyny,
dopiero mam prąd...masakra cały dzień bez prądu ale jakoś zleciało. Wczoraj Marcin rano zrobił twardego balaska, a około południa normalną kupę ale taką ogromną, że praktycznie cała pielucha była pełna;-)Dziś na razie nie było ale też nie stęka jak poprzedni, więc myślę, że już jest ok. Oczywiście marchewkę odstawiliśmy.
Bombusiu Twój Maluch to duży chłopiec i masz co nosić;-)
Natko najważniejsze, że wiesz już co jest..teraz będzie już tylko lepiej:tak:
Luizko gratuluję mieszkanka, nie ma jak u siebie:tak:
M zmienia pieluchę Marcinowi i zaraz cycanie, miłego po południa!

Hej! ja na etapie małych "twardych balasków" i mam nadzieje, ze jak u Agulka doczekam się jakiegoś ciągu dalszego bo Basia ciągle niespokojna wiec wnioskuje ze wszystko przed nami;-);-)Czekam na wielką kupe:laugh2:;-)
Bombusia, no to mnie oświeciłaś, dzięki:-) bo mi taka herbatka umknęła jakoś...Myślałam ze tylko koperkowa na trawienie. a tu jeszcze mogę coś innego wypróbować. Oby pomogło. Jeszce dzis pojadę do marketu po nią i zapodam.
A tak w ogóle to masz duuuuuużego dzidzia!! Wow, chociaż moja Basia tez nie w kij dmuchał jak kobitkę waży 8100 (90 centyl wag);-)waga urodzeniowa 3200.
MiriannaK, współczuje, zdrówka życze!
Pajkaa, no u nas z marchewką to samo było, dawno juz ja "wyrzuciłam", totalny korek był.

Hej dziewczyny,
nie bywam już prawie u Was, ale od czasu do czasu sprawdzam co tam u Sierpnióweczek. Widzę, że dzieciaczki super się rozwijają. Pamiętacie jak to rok temu byłyśmy na początku naszej drogi do macierzyństwa? Jak wieki temu...
Jak przeczytałam o wymiarach Alanka Bombusi, to zdziwiło mnie, że mój Karolek jest taki długi. Słuchajcie on ma... 79cm. Długośc urodzeniowa - 56cm. Sprawdziłam na siatkach centylowych i mój skarbek jest powyżej 97 centyla z długością... Kurczę, nie zdawałam sibie sprawy, że jest aż tak ponad normę... Wagowo natomiast poniżej średniej - 7420. Mówi się, że dziecko rośnie we śnie i to by się zgadzało - Mały każdą noc chrapie 7 nawet do 9h bez przerwy! Koszykarz mi jakiś rośnie czy co?
A jak wymiary innych sierpniowych dzieciaczków?

agulek i dobrze ze zwalił taką kooopę gorzej jak nie robią;-) heh, a takto wiadomo brzunio trawi!:-D
Lobelia spróbuj podac raz i drugi a moze zda egazmin ta herabtka czego Wam zyczę kochana!!!!:tak:

Na razie Alan nie ma odczynu po szczepionce, pierwszy raz:-), teraz poszedl do brata do pokoju a ja sie racze błogą ciszą:-D, .....no nieeee kłamie ,oglądam serial:-p

reklama
Hej dziewczyny,
nie bywam już prawie u Was, ale od czasu do czasu sprawdzam co tam u Sierpnióweczek. Widzę, że dzieciaczki super się rozwijają. Pamiętacie jak to rok temu byłyśmy na początku naszej drogi do macierzyństwa? Jak wieki temu...
Jak przeczytałam o wymiarach Alanka Bombusi, to zdziwiło mnie, że mój Karolek jest taki długi. Słuchajcie on ma... 79cm. Długośc urodzeniowa - 56cm. Sprawdziłam na siatkach centylowych i mój skarbek jest powyżej 97 centyla z długością... Kurczę, nie zdawałam sibie sprawy, że jest aż tak ponad normę... Wagowo natomiast poniżej średniej - 7420. Mówi się, że dziecko rośnie we śnie i to by się zgadzało - Mały każdą noc chrapie 7 nawet do 9h bez przerwy! Koszykarz mi jakiś rośnie czy co?
A jak wymiary innych sierpniowych dzieciaczków?

no to nieźle ja niestetyy nie wiem, ale wzrost moj miał taki sam jak Twoje dziecie :) a jaką mial wagę??

Do góry