reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpień 2010

Witajcie dziewczyny!!!!!!!!!!!!!

Sorki ze sie nic nie odzywalam ale po sobotnich bolach fakt przeszly bogu dzieki i jak widac nadal jestem w dwupaku tak wiec cisza:) wczoraj wogole niemialam czasu aby sie odezwac bo bylismy na chrzcinach i dosc pozno wrocilismy a ja czulam sie bardzo zmeczona . Na chrzcinach sie objadlam za wzytkie czasy bylo bardzo smakowicie. Zas dzisiejsza noc mialam fatalna caly czas sie wiercilam brzuch twardnial i co godz siku myslalam ze oszaleje .... a teraz powoli sie szykuje bo mosze odebrac wynik posiewu i pokazac mojemu lekarzowi. Troszke sie denerwuje mam nadzieje ze nic nie wychodowalam ??????????????

oki babeczki odezwe sie jak wroce tak wiec trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

buzka

PS. sierpien 8- przepiekna masz coreczke

reklama
JA TYLKO WPADAM ZEBY WAM POWIEDZIEC DZIEN DOBRY- JA WLASNIE IDE SPAC, BO RANKIEM MUSZE WCZESNIE BYC NA NOZKACH- O OSMEJ MAM WIZYTE:))) ktg, usg i lekarza. A JESZCZE CORECZKE MUSZE ODWIEZC DO NIANI. POWINNAM SIE ODEZWAC POPOLUDNIU.

PS. DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA SLOWA WSPARCIA- MAM NADZIEJE ZE WIEKSZOSC TYCH RZECZY URATUJEMY- NO FAKT BEDA JUZ ZALANE- ALE ZEBY CHOCIAZ PRACOWALY:tak:.
MAZ JAK WIDZE MA WIECEJ OPTYMIZMU NIZ JA- ALBO NIE CHCE MI POKAZAC TEGO ZE SIE TEZ PRZEJMUJE- OKI DOKI ZMYKAM BO JUZ PO PIERWSZEJ;-).

TRZYMAM KCIUKI ZA DOBRE WIADOMOSCI OD WIZYTUJACYCH:-). NO I MOZE JAKAS SIE DZIASIAJ ROZPAKUJE- A MOZE JUZ PO TYLKO JESZCZE NIE WIEMY.

Ostatnia edycja:
Witam na chwilke w dwupaku!!!!
Kciuki za dzisiejsze wizyty moooocno trzymam!!!!!!! Nich no sie tu ktora nam rozpakuje co!!!!! hej ho hej ho na Pelnie by sie czekalo tra la la la i cos tam cos tam !!!! o rany gupawke ma od rana hmmm......:wink:

Riba
ty sie kochana trzymaj dzisiaj tam na tych badanich przygotowaniach!!!! Pamietaj jestesmy z toba a juz jutro to bedziesz tulic malenstwo!!!!! no!

Duralex ty przeciez tez juz jutro bedziesz tulila malenstwo!!!! ojej ale fajno!!!!!
zobaczycie dziewczyny jutro wszystko bedzie dobrze a juz wogole jak malenstwa zobaczycie!!!!!!

dobra uciekam ogarnac chalupke tak pomalutku i potroszeczku! pozniej sobie was nadrobie

Ostatnia edycja:
Witam.
Nadal w dwupaku,ach ta pełnia,he,he.

Ale dobrze,ze nie urodziłam,musze synka wykurowac,ma wysoka gorączkę,wymiotuje,więc noc do bani,angina jak nic.Po południu śmigam do pediatry...

No i cisza... witajcie z rana:)

ja juz pojadłam mleka z prażona pszeniczką, jakie to pyyyszne...:)
Kalinka się chyba nie rozpakowuje bo u mnie cisza na tel..

ja jak widać też:)

zaraz biorę się za książkę, zostało mi juz tylko 30 stron, a wczoraj już nie wydoliłam z czytaniem... ksiązka super, teraz akurat naprawdę duużo czytam. W samym lipcu to moja 3 książka.

powodzenia na wizytach:)
Luizka zaczyna się mówisz? no Ty juz na terminie prawie;)

edit: pełnia pewnie nie zadziałała bo była zasłonieta chmurzyskami:-D

Rozalko współczuje synkowi, ja zazwyczaj bujam się z anginami albo zapaleniem oskrzeli, brr...oby szybko mu przeszło.

Witam!
No chyba ta pełnia nie zdała rezultatu:sorry2: Nic się nie ruszyło-czyli czekamy teraz wszystkie na sierpień;-) Jedynym skutkiem ubocznym pełni było to, że nie mogłam spać-masakra:no:
Idę do sklepu po świeże bułeczki, bo nie mamy pieczywa, a więc do po śniadanku:-p

Też liczyłam, że przeczytam tu jakieś wesołe wieści o porodzie SN, a tu cisza- kasiu podobnie jak Ty dziisaj nie mogłam w nocy spać :D
No ale już jutro pojawią się zaplanowane porody i maluchy- takie tyci malutkie stópeczki:)

Witam się i ja,
Też myślałam, że na gorącej linii pojawi się jakaś wiadomość, a tu cisza... Ja latam jak kot z pęcherzem dopakowuję różne rzeczy do torby, ale potem i tak się pewnie okaże, że połowy rzeczy nie wzięłam... ogarnia mnie lekki stresik, Riba a Ty jak się trzymasz?

Kasia2506 dokładnie, moja szyjka ma głęboko gdzieś poród po 9 m-cach.. zapytałam się wczoraj gin, czy ja może jak słonica 2 lata powinnam w ciąży chodzić :)

Fiuu
co do ruchów dziecka przed porodem, to w moim przypadku młoda w nocy przed odejściem wód tak dawała czadu jakby chciała wyjść.. nawet mój małż stwierdził, że ona chyba chce wyjść, bo tak mi brzuch falował.. a o 4.00 rano odeszły mi wody.. ale może ja nietypowa jestem :)

Ostatnia edycja:
reklama
Jak widać - pełnia jak cudowni ujęła Starlet: "Jest przereklamowana":crazy:
Oczywiście nie cieszy mnie to zupełnie bo to oznacza po prostu czekanie do sierpnia:angry: Staram się nie wkurzać...Termin z USG nawalił, to teraz nastawiam się na termin 02.08 - najgorsze jest to, że równie dobrze może się okazać, że urodzę 15 sierpnia - a wtedy będę już mega wkurzona...

andzia1987 dziś Twoje urodzinki - życzę Ci więc wszystkiego najlepszego, najpękniejszego:-):-) Spełnienia tych najskrytszych marzeń, a w szczególności oczywiście lekkiego i szybkiego porodu:tak::tak:

luizka4don super, że wszystko w porządku... w takim razie szykuj się powoli na poród:tak:

Pajkaa mam nadzieję, że dermatolog Cię przyjmie:tak::tak: I daj znać co powiedział...powowdzenia:-)

Anecia1111 kochana oczywiście, że będziemy trzymać - powodzenia - czekamy na same dobre wiadomości:-D:-D

rozalka jejku przykro mi:-( Przykre jak dzieci chorują. Trzymam kciuki za zdrowie synka;-)

Ostatnia edycja:
Do góry