reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Dzień doberek dziewczyny,
i ja już od jakiegoś czasu na nogach ;-)
Właśnie jem śniadanko :-)
Standardowo w nocy kilka spacerów do wc, ale teraz to nawet w nocy nie piję, a sikam :sorry2:
Co do mojego lekarza endokrynologa to...ehhh.... szkoda gadać :wściekła/y:
Dobrze, że przynajmniej moja prowadząca ciąże ginekolog jest super babeczką i lekarzem nie z przypadku. :tak:
Dziś robię na obiad pomidorówkę znów z zamiarem zrobienia gara na 2 dni, a zjem z M. w ciągu 1 dnia :-D
No i dzisiaj już wzięłam 1 tabletkę Euthyroxu na ta moją niedoczynność tarczycy :tak:
Miłego dzionka dziewczyny :-)

reklama
Witam wtorkowo,
Ehtele gratuluję synka.. ja też zastanawiam się nad imieniem Aleksander dla syna.. :)
Pajka mam nadzieję, że skurcze już się nie powtórzą..

Dzień dobry Kochane :-)
ehtele gratuluję Syneczka. Żebyśmy Wszystkie do końca ciązy wracały takie zadowolone z wizyt:)
pajkaa powodzenia u lekarza. Mam nadzieję, że te skurcze to nic poważnego
polianna dobrze, że już po sprawie. Gratuluję decyzji co do studiów.

Uważam, że macierzyństwo to indywidualna sprawa. Jedne pragną dziecka w wieku 20 lat inne po 40-tce. I wiek nie ma tu żadnego znaczenia. Dobrą Matką można być w każdym wielku. A My wszystkie będziemy najlepszymi Mamami dla naszych Szkrabów :-)
Moja Dzidzia od ponad dwóch tygodni daje znać ale nie mam jeszcze żadnych kopniaczków. Moge to przyrównać raczej do rybki która pływając sobie muska mnie po brzuszku i powiem szczerze, że niecierpliwię się już na te kopniaki, żeby Mąż mógł juz poczuć. Do tego ruchy są jakoś do godz. 16 a potem wydaje mi się, że do rana już cisza. Ale myśle, że Maleństwo się jeszcze rozkręci.

Miłego dnia życzę :-)

Hej kobietki, poczytalam was wszystkie, bo od wczoraj mnie nie bylo. Przepraszam, ze nie odniosę sie do wszysktich
Ehtele gratuluję Syna!! Olek to bardzo ładne imię:)
Kinusia przykro mi, że na takiego gbura trafiłaś, im się wydaje, ze wszystko mogą....

Ja kobietki miałam wczoraj mieć wizytę u mojego ginka, bo w zeszlym tygodniu miał urlop, pojechalm wiec dwie godziny przed wizytą, zeby na spokojnie mnie zbadal i w ogole.... a tam.... o matko swieta kolejka jak po swieze paczki w tlusty czwartek:/ czekalam, czekalam, czekalam na swoja kolej, az w koncu musialam wyjsc i pojechac do pracy:/ NOrmalnie tak sie zdenerwowalam, bo bylam nastawiona na te wizyte, juz bym nawet zniosla te dwie godziny czekania (mimo, ze to prywatne wizyty) - az sie poplakalam, nawrzeszczalam na meza i tyle z tego bylo...
W ogole wczorajszy dzien byl dla mnie beznadziejny. Jeszcze przed ginkiem bylam u dentystki, cos mi na fotelu mowila ze zostawi mi ciemna plamke, jakies tam przebarwienie jak mi leczyla zabka, ale myslalam ze w niewidocznym miejscu - po czym w domu okazalo sie ze w widocznym - załamka!!! a ja jestem wyczulona na punkcie zebow - n o i znowu nerwy - w poniedzialek znowu do niej ide i jej tego nie daruje - ciekawe czy by sobie taka plamkę zostawila madrala jedna brrrr; także dzień do bani (przepraszam za wyrazenie) - na koniec tylko znalazlam pod nogami 10zl - jak nigdy nic nie znajduję:/ ale jakos mi tego dnia to znalezienie nie wynagrodzilo.... do lekarza dopiero w piatek i znowu musze sie zwalniac z pracy brrrr masakra

milego dnia, mam nadzieje, ze moj bedzie lepszy od wczorajszego

Pajkaa jak tam sie czujesz?
U mnie wczoraj niestety tez bezbolesne skurcze podbrzusza,wziełam nospe,przeszło,ale i tak ide sprawdzic do gina co tam sie dzieje.

Dzień doberek dziewczyny,
i ja już od jakiegoś czasu na nogach ;-)
Właśnie jem śniadanko :-)
Standardowo w nocy kilka spacerów do wc, ale teraz to nawet w nocy nie piję, a sikam :sorry2:
Co do mojego lekarza endokrynologa to...ehhh.... szkoda gadać :wściekła/y:
Dobrze, że przynajmniej moja prowadząca ciąże ginekolog jest super babeczką i lekarzem nie z przypadku. :tak:
Dziś robię na obiad pomidorówkę znów z zamiarem zrobienia gara na 2 dni, a zjem z M. w ciągu 1 dnia :-D
No i dzisiaj już wzięłam 1 tabletkę Euthyroxu na ta moją niedoczynność tarczycy :tak:
Miłego dzionka dziewczyny :-)

witaj w klubie- ja tez biore eutyrox od jakies 2 tyg z tym ze moj endokrynolog- cudowny czlowiek- wszytsko wyjasnil i opowiedzial- poszlam prywatnie bo normalnie nie ma szans sie dostac. jak mi termin na listiopada podala to az sie przezegnalam.nasz sluzba zdrowia

i ja sie witam!!!
puki co sloneczko pieknie swieci wiec pieknyd zien przede mna.
zaraz jedziemy z mezem podpisac umowe kredytowa- mam nadzieje ze sobie poradzimy- niby kwota niezbyt duza ale dla nas to kwota ogromna i kata zreszta tez. ale jetsem dobrej mysli- bede miala za to piekna lazienke, kuchnie i pokoik dzieciecy i moze starczy na cos jeszcze.
caly czas- szczegolnie w nocy podczas zmiany poizycji czuje bol w podbrzuszu- i to dosc silny. na szczescie jutro wizyta( doczekalam sie!!!) wiec mam nadzieje ze sie wyjasni co to.
milego dnia dwupaczki

aaaaaaaaa i oczywiscie trzymam kciuki za wszytskie dzisiejsze wizyty!!!!!

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny !!! witam we wtorkowy poranek juz wrociłam z badan juz mam wkoncu za soba ta glukoze feee słodka strasznie jedynie co po niej mnie mdlilo , a teraz czuje sie taka slaba ze najlepiej to bym sie polozyla i zasnela , ale niestyty nie moge mam sporo spraw do zalatwienia . Własnie zjadlam sniadanko bo tak zgłodniałam ze hej. pozdrawiam

Witam dziewczynki w ten zimny wtorkowy dzień
Zielona jestesmy w tym samym tc ja tez narazie czuje zmyranie czasem jakies mocniejsze kopniecie ale trudno to tez nazwac kopniakiem hehe mysle ze już niedlugo bedziemy mialy dosyc mocnych kopniaczków :):)
Wy tez macie jakieś dziwne sny ja mam raz o slicznym dzidziusiu a raz jakies traumatyczne ze budze się z placzem. A dzis jak płakałam przez sen dziszius sie chyba tez zmartwil bo zaczal sie mocno rozpychac i mnie obudzil.
milego dzionka mamusiom

Witam dziewczynki w ten zimny wtorkowy dzień
Zielona jestesmy w tym samym tc ja tez narazie czuje zmyranie czasem jakies mocniejsze kopniecie ale trudno to tez nazwac kopniakiem hehe mysle ze już niedlugo bedziemy mialy dosyc mocnych kopniaczków :):)
Wy tez macie jakieś dziwne sny ja mam raz o slicznym dzidziusiu a raz jakies traumatyczne ze budze się z placzem. A dzis jak płakałam przez sen dziszius sie chyba tez zmartwil bo zaczal sie mocno rozpychac i mnie obudzil.
milego dzionka mamusiom

ja tez nie czuje konketnych ruchow- czasem tylko smyranie i sie martwie bo to juz zcas ale mam tylozgiecie macicy i moze to powodowac ze ruchy poczuje pozniej.
a sny mam masakryczne- urok ciazy

reklama
Do góry