reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Witajcie kobietki...
Jestem już po wizycie:) I jestem najszczęśliwszą mamą pod słońcem:-D:-D:-D
Tym razem moje maleństwo ochoczo rozchyliło nóżki, a właściwie włożyło sobie jedną z nóżek do buzi:-D i zaprezentowało jakże dla mnie piękne jąderka i sisiorka;-);-) Powoli zastanawiamy się na imieniem i na 90% będzie mały Olek (duży Aleksander:-p) Kiniusiu proszę więc o aktualizację w naszej liście;-)
Lekarz zmierzył, główkę, brzuszek (który okazał się być dość duuży), kość udową...serduszko pięknie biło...Olek przeciągał się, ziewał...jest taki piękny....jest tylko mój:-D:-D:-D:-D
Rozwija się prawidłowo i warzy sobie już 385 g

Mamusia też niczego sobie, ale z powodu bakterii, które pojawiły się w moczu musi wziąć sobie lek do wypicia, jedną saszetkę i podobno po bakteriach:-):-)

Co najważniejsze kolejna wizyta za dwa tygodnie już z nagrywaniem płyty DVD i dokładnym podglądaniem maleństwa...więc tylko dwa tyg. czekania:-D:-D:-D

Zdjęcia wklejam na odpowiednim wątku...

Black_Opal dokłądnie książka bawi do łez...a co do wózków żeby nie mieszać napiszę Wam na odpowiednim wątku:-)

kolumnea
31 marzec 23 tydz ciąży, wtedy mam badanie...

ina21
właśnie o tę szkołę, którą podała Ci milusia ja mówiłam:tak: więc już szukać nie muszę...

gratuluje synka :)

dobranoc kobitki ,słodkich snów życzę :)

życzę dobrej nocy także

dobra ja was teraz zapytuje jaki materac do łózeczka wybrac?
kokos, pianka-kokos, GRYKA PIANKA KOKOS
i tutaj znalażlam odpowiedź
Materace Dla Dzieci
Ja też mam gryczano-kokosowy po Basi:tak:

a ja się znów czaje na ten zestaw ;)
Zobacz załącznik 225316
Super jest ten wkład do wanienki-korzystałam od samego początku i nie było strachu, że dziecko wyślizgnie się z rąk:tak:

Witajcie kobietki...
Tym razem moje maleństwo ochoczo rozchyliło nóżki, a właściwie włożyło sobie jedną z nóżek do buzi:-D i zaprezentowało jakże dla mnie piękne jąderka i sisiorka;-);-) Powoli zastanawiamy się na imieniem i na 90% będzie mały Olek (duży Aleksander:-p) Kiniusiu proszę więc o aktualizację w naszej liście;-)
Lekarz zmierzył, główkę, brzuszek (który okazał się być dość duuży), kość udową...serduszko pięknie biło...Olek przeciągał się, ziewał...jest taki piękny....jest tylko mój:-D:-D:-D:-D
Rozwija się prawidłowo i warzy sobie już 385 g

Mamusia też niczego sobie, ale z powodu bakterii, które pojawiły się w moczu musi wziąć sobie lek do wypicia, jedną saszetkę i podobno po bakteriach:-):-)

Co najważniejsze kolejna wizyta za dwa tygodnie już z nagrywaniem płyty DVD i dokładnym podglądaniem maleństwa...więc tylko dwa tyg. czekania:-D:-D:-D

Zdjęcia wklejam na odpowiednim wątku...

Black_Opal dokłądnie książka bawi do łez...a co do wózków żeby nie mieszać napiszę Wam na odpowiednim wątku:-)

kolumnea
31 marzec 23 tydz ciąży, wtedy mam badanie...

ina21
właśnie o tę szkołę, którą podała Ci milusia ja mówiłam:tak: więc już szukać nie muszę...
Jeszcze raz wielkie gratulacje:happy2:

Dobry wieczór:)
Wkurzona jestem, bo dziś odebrałam wyniki piątkowych badań. Generalnie morfologia i mocz przyzwoite, jeżeli już jakieś odchylenia to niewielkie, w granicach dziesiątych procenta. Cukier na czczo jak zawsze niski (mierzę profilaktycznie od lat), ale po tej glukozie już za wysoki...jest tylko jeden problem-nikt mi nie powiedział, że po niej trzeba siedzieć!!! A ja 2 godz. latałam po mieście. Jak moja znajoma laborantka (do której zadzwoniłam przerażona) się o tym dowiedziała, to najpierw ich wyzwała, że w ogóle mnie puścili do domu, bo powinnam siedzieć w przychodni (już nie mówiąc o lataniu po mieście),a potem powiedziała, że to i tak do powtórzenia, bo taki wynik można sobie...(wiadomo co), jest zafałszowany, i to w górę-tylko nie wiadomo ile... No i teraz stresik, bo wizyta u gina dopiero w piątek, nie wiadomo kiedy będzie można powtórzyć tę glukozę, bo to jednak obciążenie dla organizmu, i w ogóle mnie trafia. Przecież gdybym wiedziała, siedziałabym na d... czekając na drugie pobranie krwi, i nie dałabym go zrobić o 15 min. za wcześnie (a tak było). I bądź mądra. Jedyne co mi przychodzi do głowy, żeby we środę, jak będę po pracy u teściów, zbadać cukier na głodnego przed obiadem, potem po 1 i 2 godz. (teść ma glukometr), zapisać to gdzieś i wziąć ze sobą do gina. Może jak będzie ok, to na razie to odpuści i każe powtórzyć test jak przykazano po 24 tygodniu (jestem w 20 tc), nie mam pojęcia. Ale mnie to wkurza, że przez jakieś głupie błędy (bo jak nazwać źle przeprowadzone badanie?) ja się teraz stresuję i zastanawiam, czy nie mam cukrzycy...choć wszystko podpowiada, że nie mam...poza skopanym badaniem:(

[FONT=&quot][/FONT]
No właśnie ja się dziwiłam, że poszłaś gdzieś pochodzić po tej glukozie i że nie bały się w tym laboratorium, że coś Ci się może stać:baffled:

To ja też już mówię DOBRANOC:-) idę do łóżeczka odpocząć i "nastoić" się na jutrzejszy pracowity dzień w pracy.

ethele jeszcze raz gratulacje syneczka :-) Fajnie, że Jesteś zadowolona z wizyty :-)

Pajkaa
wszystko będzie dobrze, dla spokoju niech Cię lekarz zbada. Powodzenia....

Pozdrowienia i dobranoc, do jutra :-)

Mykam również spać kobietki

dziękuję Wam za gratulacje:p Baaardzo mi miło...

Pajeczko daj znać co i jak po wizycie, czy wszystko w porządku...jakie są te bóle?

reklama
Czasami sobie mysle , ze lekarze nie traktują młodych matek powaznie ( sama mam nie skonczone 20 lat ) ...
Dziekuje Dziewczyny uspokojiłyscie mnie :)
przed chwilką dzidzia dała mi o sobie znac :)

Oj zgadzam się.
Gdy zaszłam w ciaże z Olimpią miałam 19 lat (teraz 22) i dwa razy potraktowano mnie potwornie.
Raz w szpitalu,gdy ciąża była zagrożona. Lekarz nie informował mnie o niczym.Nie wiedzialam dlaczego leżę,co mi podają, dopiero moja mama jak poszła go odnaleźc w gabinetach dowiedziala się o zagrażajacym poronieniu. Lekarz nie zapomniał na cały oddział głośno "stwierdzić" , że "KTO POZWOLIŁ CI WSPÓŁŻYĆ BEZ UPRZEDNIEJ ZGODY LEKARZA I ANTYKONCEPcJI!" a potem przyszedł psycholog i ciągle pytał czy napewno chcę mieć to dziecko i je wychowywać. No szaleństwo jakieś. Nikt nie pomyślał,że 2 tygodnie później brałam ślub z partnerem,którego znałam od 5 lat i że oboje pragneliśmy tego maluszka.
Drugi raz to u innego lekarza- od żył. Spytal czy rodziłam,odpowidzialam że tak a on na to "Wcześnie sie widzę balowało". Masakra.
Teraz nie dam sobie w kaszę dmuchać. Jestem młoda, drugie dziecko w drodze i NIE ŻAŁUJĘ ! Będę młodą mamuśką, z fajną rodziną. Będę mieć dwie córki,które wychowam w miłości i szacunku do siebie.

Witajcie kobietki...
...

Gratulacje ! :-)
Aleksandry (w każdym wydaniu- męskim i żeńskim) to sympatyczni ludzie ;P (co za skromnosć). Gdybym miała synka również zastanawiałabym się nad tym imieniem. I zdecydowanie bardziej podoba mi się zdrobnienie Olek niż Aleks.

a ja jutro mam nieplanowaną wizyte u ginekologa - musze jechac na kontrole bo dostałam jakis skurczy :(

Pajeczko,trzymam kciuki. Może po spokojnej nocy wszystko przejdzie ale ozywiście biegnij do lekarza.
Wypoczywaj!

Ja dziś po wizycie w sądzie.NIe było tak źle. Sprawa zakonczona pomyślnie,w sensie że wniosek został oddalony i teściowa może mi skoczyć. Olimpia odziedziczyła więc część mieszkania.

Postanowilam też,że od października zaczynam studiować prawo. Z dwójką maluchów napewno bedzie ciężko,ale potrzebuję tego jak wody (w sensie nauki, mobilizacji, spotkan z ludźmi, poczucia że robię coś więcej niż mleko co wieczór). Dobrze mi z tą myślą.

Dobranoc kobietki,rozpisalam się :)

Do góry