reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Dzień doberek dziewczyny,
i ja już od jakiegoś czasu na nogach ;-)
Właśnie jem śniadanko :-)
Standardowo w nocy kilka spacerów do wc, ale teraz to nawet w nocy nie piję, a sikam :sorry2:
Co do mojego lekarza endokrynologa to...ehhh.... szkoda gadać :wściekła/y:
Dobrze, że przynajmniej moja prowadząca ciąże ginekolog jest super babeczką i lekarzem nie z przypadku. :tak:
Dziś robię na obiad pomidorówkę znów z zamiarem zrobienia gara na 2 dni, a zjem z M. w ciągu 1 dnia :-D
No i dzisiaj już wzięłam 1 tabletkę Euthyroxu na ta moją niedoczynność tarczycy :tak:
Miłego dzionka dziewczyny :-)

reklama
Witam wtorkowo,
Ehtele gratuluję synka.. ja też zastanawiam się nad imieniem Aleksander dla syna.. :)
Pajka mam nadzieję, że skurcze już się nie powtórzą..

Dzień dobry Kochane :-)
ehtele gratuluję Syneczka. Żebyśmy Wszystkie do końca ciązy wracały takie zadowolone z wizyt:)
pajkaa powodzenia u lekarza. Mam nadzieję, że te skurcze to nic poważnego
polianna dobrze, że już po sprawie. Gratuluję decyzji co do studiów.

Uważam, że macierzyństwo to indywidualna sprawa. Jedne pragną dziecka w wieku 20 lat inne po 40-tce. I wiek nie ma tu żadnego znaczenia. Dobrą Matką można być w każdym wielku. A My wszystkie będziemy najlepszymi Mamami dla naszych Szkrabów :-)
Moja Dzidzia od ponad dwóch tygodni daje znać ale nie mam jeszcze żadnych kopniaczków. Moge to przyrównać raczej do rybki która pływając sobie muska mnie po brzuszku i powiem szczerze, że niecierpliwię się już na te kopniaki, żeby Mąż mógł juz poczuć. Do tego ruchy są jakoś do godz. 16 a potem wydaje mi się, że do rana już cisza. Ale myśle, że Maleństwo się jeszcze rozkręci.

Miłego dnia życzę :-)

Hej kobietki, poczytalam was wszystkie, bo od wczoraj mnie nie bylo. Przepraszam, ze nie odniosę sie do wszysktich
Ehtele gratuluję Syna!! Olek to bardzo ładne imię:)
Kinusia przykro mi, że na takiego gbura trafiłaś, im się wydaje, ze wszystko mogą....

Ja kobietki miałam wczoraj mieć wizytę u mojego ginka, bo w zeszlym tygodniu miał urlop, pojechalm wiec dwie godziny przed wizytą, zeby na spokojnie mnie zbadal i w ogole.... a tam.... o matko swieta kolejka jak po swieze paczki w tlusty czwartek:/ czekalam, czekalam, czekalam na swoja kolej, az w koncu musialam wyjsc i pojechac do pracy:/ NOrmalnie tak sie zdenerwowalam, bo bylam nastawiona na te wizyte, juz bym nawet zniosla te dwie godziny czekania (mimo, ze to prywatne wizyty) - az sie poplakalam, nawrzeszczalam na meza i tyle z tego bylo...
W ogole wczorajszy dzien byl dla mnie beznadziejny. Jeszcze przed ginkiem bylam u dentystki, cos mi na fotelu mowila ze zostawi mi ciemna plamke, jakies tam przebarwienie jak mi leczyla zabka, ale myslalam ze w niewidocznym miejscu - po czym w domu okazalo sie ze w widocznym - załamka!!! a ja jestem wyczulona na punkcie zebow - n o i znowu nerwy - w poniedzialek znowu do niej ide i jej tego nie daruje - ciekawe czy by sobie taka plamkę zostawila madrala jedna brrrr; także dzień do bani (przepraszam za wyrazenie) - na koniec tylko znalazlam pod nogami 10zl - jak nigdy nic nie znajduję:/ ale jakos mi tego dnia to znalezienie nie wynagrodzilo.... do lekarza dopiero w piatek i znowu musze sie zwalniac z pracy brrrr masakra

milego dnia, mam nadzieje, ze moj bedzie lepszy od wczorajszego

Pajkaa jak tam sie czujesz?
U mnie wczoraj niestety tez bezbolesne skurcze podbrzusza,wziełam nospe,przeszło,ale i tak ide sprawdzic do gina co tam sie dzieje.

Dzień doberek dziewczyny,
i ja już od jakiegoś czasu na nogach ;-)
Właśnie jem śniadanko :-)
Standardowo w nocy kilka spacerów do wc, ale teraz to nawet w nocy nie piję, a sikam :sorry2:
Co do mojego lekarza endokrynologa to...ehhh.... szkoda gadać :wściekła/y:
Dobrze, że przynajmniej moja prowadząca ciąże ginekolog jest super babeczką i lekarzem nie z przypadku. :tak:
Dziś robię na obiad pomidorówkę znów z zamiarem zrobienia gara na 2 dni, a zjem z M. w ciągu 1 dnia :-D
No i dzisiaj już wzięłam 1 tabletkę Euthyroxu na ta moją niedoczynność tarczycy :tak:
Miłego dzionka dziewczyny :-)

witaj w klubie- ja tez biore eutyrox od jakies 2 tyg z tym ze moj endokrynolog- cudowny czlowiek- wszytsko wyjasnil i opowiedzial- poszlam prywatnie bo normalnie nie ma szans sie dostac. jak mi termin na listiopada podala to az sie przezegnalam.nasz sluzba zdrowia

i ja sie witam!!!
puki co sloneczko pieknie swieci wiec pieknyd zien przede mna.
zaraz jedziemy z mezem podpisac umowe kredytowa- mam nadzieje ze sobie poradzimy- niby kwota niezbyt duza ale dla nas to kwota ogromna i kata zreszta tez. ale jetsem dobrej mysli- bede miala za to piekna lazienke, kuchnie i pokoik dzieciecy i moze starczy na cos jeszcze.
caly czas- szczegolnie w nocy podczas zmiany poizycji czuje bol w podbrzuszu- i to dosc silny. na szczescie jutro wizyta( doczekalam sie!!!) wiec mam nadzieje ze sie wyjasni co to.
milego dnia dwupaczki

aaaaaaaaa i oczywiscie trzymam kciuki za wszytskie dzisiejsze wizyty!!!!!

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny !!! witam we wtorkowy poranek juz wrociłam z badan juz mam wkoncu za soba ta glukoze feee słodka strasznie jedynie co po niej mnie mdlilo , a teraz czuje sie taka slaba ze najlepiej to bym sie polozyla i zasnela , ale niestyty nie moge mam sporo spraw do zalatwienia . Własnie zjadlam sniadanko bo tak zgłodniałam ze hej. pozdrawiam

Witam dziewczynki w ten zimny wtorkowy dzień
Zielona jestesmy w tym samym tc ja tez narazie czuje zmyranie czasem jakies mocniejsze kopniecie ale trudno to tez nazwac kopniakiem hehe mysle ze już niedlugo bedziemy mialy dosyc mocnych kopniaczków :):)
Wy tez macie jakieś dziwne sny ja mam raz o slicznym dzidziusiu a raz jakies traumatyczne ze budze się z placzem. A dzis jak płakałam przez sen dziszius sie chyba tez zmartwil bo zaczal sie mocno rozpychac i mnie obudzil.
milego dzionka mamusiom

Witam dziewczynki w ten zimny wtorkowy dzień
Zielona jestesmy w tym samym tc ja tez narazie czuje zmyranie czasem jakies mocniejsze kopniecie ale trudno to tez nazwac kopniakiem hehe mysle ze już niedlugo bedziemy mialy dosyc mocnych kopniaczków :):)
Wy tez macie jakieś dziwne sny ja mam raz o slicznym dzidziusiu a raz jakies traumatyczne ze budze się z placzem. A dzis jak płakałam przez sen dziszius sie chyba tez zmartwil bo zaczal sie mocno rozpychac i mnie obudzil.
milego dzionka mamusiom

ja tez nie czuje konketnych ruchow- czasem tylko smyranie i sie martwie bo to juz zcas ale mam tylozgiecie macicy i moze to powodowac ze ruchy poczuje pozniej.
a sny mam masakryczne- urok ciazy

reklama
Do góry