reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Bambusia, luizka, Navijka, Kasia -Waszym Kochanym pociechom, zdrówka, beztroskiego dzieciństwa i cudownych dni :*****

luizka4don pamiętaj tylko dobre chwile.., najważniejsze, że teraz Piotruś jest zdrowym, radosnym chłopcem :-)
Jak ten czas leci...

Pozdrowienia, miłego dnia :-)

reklama
hej babeczki! jutro wpadnę na dłużje... dzisiaj poczytałam a jutro napisze coś od siebie :-)

jedynie co to chciałam wszystkim naszym sierpniowym maluszkom życzyć wszystkiego co najlepsze, samych radosnych i słonecznych nid, miłości najbliższych i dużooooo zdrówka!!!!!!!!!!

Rok temu 9.08 był wysyp Maluszków chyba największy, zdrówka, szczęścia i przede wszystkim miłości dla dzieciaczków Ewelinki2106, Magdy.wu, AgiS-78, Ehteli, Milusi83 oraz Madziujki. :laugh2::laugh2::laugh2:

Panienka – co tam u Was słychać? :sorry:

Miki1982 – rozmiar o którym marzę, ale daaaalekaaa droga do niego :zawstydzona/y:
Anussia201 – witaj, pewnie, że możesz się przyłączyć, napisz coś o sobie, o Córci. :tak:

Roseann – dziękuję bardzo dotarło, super :laugh2::laugh2::laugh2::tak::tak::tak:

Anecia1111 – czekamy dzisiaj na dłuższą relację w takim razie ;-)

Cosya, Rozalka, Bombusia i cała reszta mamusiek milczących – jesteście? :confused2:

A u nas to Ada zrobiła się strasznie fajna papuga :laugh2::-p;-)

Papugowanie m.in.:
- zakładanie na ramię paska od mamy torebki, no bo tak się nosi
- zakładanie na ramię torebki od prezentów (taką malutką po biżuterii) i być jak mama
- bujanie się w rytm muzyki jak mama, dosłownie powtarza ruchy, łącznie z podnoszeniem nogi
- trzymanie się pod boki, no bo mama też tak robi
- oj ile ja mam problemów, chwytanie się za głowę i kręcenie nią, no bo tatuś ma tyle problemów
- picie ze szklanki
- jedzenie tego co rodzice, a nie tego co mam na talerzu

Inne zabawy:
- zabawa laczkami, zakładanie na dłonie i klapkanie
- mamy w domu kwiaty-drzewa i liście z nich się sypią, więc zbiera liście i wrzuca do doniczki
- pukanie żółwiowi w szybę akwarium
- uciekanie na schody, jak tylko drzwi od klatki są otwarte

A tak w ogóle robicie już zakupy jesienne? Ja powolutku się zabieram, póki co zrobiłam listę potrzeb, nawet nie jest źle :sorry:

Miłego dnia obecnym i obecnym tylko duchem! ;-)

Ostatnia edycja:
A więc na prośbę Lilijanny- co by tu napisać. Mam 22 lata, obecnie mieszkam za Włocławkiem. Studiuję pielęgniarstwo w Bydgoszczy. Jestem ze swoim E.już 6 lat ale jeszcze nie wzięliśmy ślubu. Mieszkamy u jego rodziców ale na szczęście już niedługo będziemy mieć swoją kuchnię i łazienkę, osobny piec a teściów będę mieć za ścianą :-) Tyle chyba o mnie. A teraz o mojej córci Natalii. Jest strasznym łobuziakiem. Dziwię się skąd w dzieciach tyle energii :szok: Raczkuje od 1,5 miesiąca. Od 3 tygodni sama wstaje i chodzi przy czym tylko się da. Leniuszek z niej bo moim zdaniem sama by już stała bo nie chwieje się tylko zaraz siada. Pewnie ma jakieś opory. Tak samo z chodzeniem. Ostatnio E.trzymał ja pod pupę i chodziła przy pchaczu ale jak tylko poczuła że ja puścił to usiadła :-) Wszędzie pójdzie i wszystko wyciągnie. Na meblościance nic nie stoi na dole, wszystko musiałam zdjąć. Otwiera szafki i szuflady i wyciąga z nich ubrania. Mówię że nie wolno ale ona tylko się uśmiecha.Klepie wszystkich po twarzy, mnie to jeszcze gryzie i szczypie :baffled:

Umie robić papa, pokazuje gdzie jest np.tata, babcia,gdzie się pali światełko. Pokazuje że chce pić. Jak się kogoś wstydzi albo boi np. hałasu to łapie się za włoski i ciągnie się za loczki. Ma po mamusi ;-)

Z jedzeniem jest różnie jak ma dobry dzień to potrafi zjeść sporo. Ale czasami to trudno w nią coś wcisnąć. Lubi wyjmować jedzenie z buzi i sama musi sobie włożyć, wytrąca łyżeczkę. Musi być czymś zajęta podczas jedzenia a najlepiej to żeby ktoś jo nosił to wtedy zje. Trochę się rozpisałam...

Luizka4don - a ja będę 16-17-18.09 w Bydgoszczy, bo mamy zlot audi :) Jakbyś byłą chętna na spotkanko, to ja zawsze :)
Anussia - może się rozpisałaś, ale fajnie poczytać :)

Lilijanna-a jak dowiedziałaś się o tym zlocie? Nigdzie na necie nie moge tego znaleźć.Też byśmy się chętnie wybrali.
Coś cicho i pusto na forum.Ja właśnie sprzątam.Moja mama zabrała Nati na jeden dzień żebym mogła spokojnie posprzątać.Co tydzień tak ją zabiera.Później ugotuję jakąś zupkę.E.jest w pracy codziennie od 7 do 20.Wraca to jest ok.21,je bardzo późny obiad,myje się i idzie spać i taki mam z niego pożytek :-( W weekedny też nie jest lepiej bo mieszkamy na wsi,jego rodzice maja gospodarstwo i jeszcze musi tu robić.Mam czasami naprawde dosyć.Wiem że z tego są pieniążki ale prawie wcale ze sobą nie rozmawiamy bo nawet nie ma kiedy.W przelocie mu relacjonuje przebieg naszego dnia ehh :-(

reklama
Anussia201 - mój małż udziela się na forum Audi Klubu Polska, więc pewnie tam w dziale zloty są wieści. Zlot jest w Toruniu dokładnie. Fajnie bo faceci gadają o autach a matki o dzieciach, bo bąbli jest całe multum :laugh2:

Do góry