reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie,
mój Synio zrobił mi dziś pobudkę przed 5-tą. Teraz sobie drzemie, a ja hmmm nie mam ochoty nic robić...i nie będę, a co?! Dziś też pojedziemy na przejażdżkę rowerową. Muszę obczaić gdzie dokładnie jest dentysta, do którego idę we wtorek i ile się tam jedzie. Przyjedzie Teściowa, więc posiedzi z Małym a ja pojadę na borowanko ;-) poza tym w pn przyjeżdża Szwagier z ekipą i będą kryć dach naszego nowego domku :-) materiał już od wczoraj mamy na podwórku :-)
Dziś mojemu M się poplątały godziny. Wstaliśmy z musu, On się zbiera, ja nic nie mówię, bo niby co...no zbiera się do pracy. Zanim się obejrzałam On pojechał. o 6:10 do mnie dzwoni i się pyta - "która godzina?", ja Mu na to, że 10 po 6, On wściekły, że myślał, że to jest za 20 7 i dlatego tak pędem się zbierał:-Da dobrze Mu tak, bo mnie trochę zdenerwował z rana tekstem, że ja niby nic nie robię:wściekła/y:dziś Mu pokażę, że nic nie robię a co?!
Neftis dzięki za Wasze menu :-) Marcin ma już od jakiegoś czasu jeździk/pchacz. Na razie na nim siedzi ewentualnie pcha no i przewraca ;-) ma też schowek pod siedzeniem na swoje małe skarby ;-)
Lilijanna dzięki za menu, ale miałaś wypas:tak:u nas będzie grill niezależnie od pogody, w końcu mamy dosyć spory salon w nowym domu, a grill może stać w ppokoju:-Djuż mamy wypróbowane;-)nie wiem jeszcze ile będzie osób ale bliżej terminu się podpytam kto się zjawi.
Miłego dnia!
Jeśli dziś jakiś dzieciaczek ma swoje święto, to wszystkiego najlepszego i buziaki!

reklama
Witajcie Dziewczyny
Wszystkiego najlepszego dla wczorajszych i dzisiejszych solenizatów:)

Dzięki za pomysły na przyjęcie urodzinowe:) my też chyba zrobimy kawkę i ciasto a potem grilla w ogródku (będę już chodzić do pracy i mało czasu będe miała na pichcenie:) ). U nas też będzie podwójna imprezka bo mój mąż też sierpniowy:) urodzinki ma w poniedziałek ale połączymy jego impreze z roczkiem Jasia. Dużo gości raczej u nas nie będzie, bo moi rodzice, moja babcia i ciocia oraz brat z żoną, no chyba że jeszcze ktoś od mojego męża przyjedzie ale raczej w to wątpie. Szkoda tylko że żadnych dzieciaczków nie będzie, bo w rodzinie z mojej strony to nie ma maluchów jeszcze:) tzn jasiowi w lipcu teraz urodził się kuzyn ale mieszka w warszawie:)
A my właśnie wróciliśmy od pani doktor, Jasio w drodze powrotej autobusem usnął i teraz śpi sobie na tarasie:). Ma brać jeszcze syrop przez kilka dni, ale praktycznie kaszle już tylko rano i już ten kaszel nie jest taki męczący, dodatkowo przez miesiąc mamy jeszcze brać żelazo i na początku września będzie kontrola wagi:)

A wczoraj mój szef z dodatkowje pracy wrócił z urlopu i dostałam na dzien dobry projekt bloku który będzie stał na naszym osiedlu:) dobrze że budynek takich średnich rozmiarów to już wczoraj wieczorem większość zrobiłam:) dziś uzgodnienia z architektami i myślę że najpóżniej w sobotę z rana to skończę:) i kilka stówek wpadnie będzie akurat na wyjazd:)
I jeszcze napisałam wczoraj pisemko do banku, bo sposób w jaki oni sobie naliczają to ubezpieczenie niskiego wkładu własnego to normalnie oszustwo i naciąganie ludzi, poprzeliczałam wszystko i napisałam co o tym myślę i wg mnie powinnam maksymalnie zapłacić 360zł z czego i tak większość powinni mi oddać za 10 miesięcy, bo wtedy do spłacenia zostanie mi już tyle franków od poziomu którego nie powinnam już płacić tego ubezpieczenia:) a bank cwaniak patrzy ile mi zostaje do spłaty złotówek, dla mnie mógłby tak robić jeśli bym przewalutowała kredyt na złotówki a skoro wszystko płace we frankach to niech wszystko przeliczają sobie na franki:). Jestem ciekawa co mi napiszą, stwiedziłam że spróbować warto bo może sie uda:)

My już po urodzinkach :)

Myszka była grzeczna, a odwiedziła nas ciocia z Gracjankiem i szkocki "dziadek". Było kameralnie, ale bardzo miło. Myszka nie zdmuchnęła świeczki, była w zbyt wielkim szoku. Tort robiłam sama :)

96772748.jpg

w finalnej wersji bok jedynki były jeszcze Happy Birthday, więc nie było tak pusto
Mała z rzeczy do wyboru, wybrała różaniec i pieniążki - monety. Niestety mamy mało zdjęć Ze zdmuchiwania świeczki mamy filmik, szkoda tylko, że mój mąż tak przejęty faktem zdmuchiwania świeczki, że w tym momencie opuścił kamerkę i nagrywał nogi i podłogę :/

52637444.jpg

Wszystkim dzieciaczkom składam najserdeczniejsze życzenia :)

Ostatnia edycja:
A my byliśmy tak przejęci cały wieczór, ze dopiero jak Zuzka poszła spać, zdaliśmy sobie sprawę z tego, że zapomnieliśmy o tym całym wybieraniu;) A szkoda, bo to dosyć zabawne. I o szampanie też zapomnieliśmy...

Witam ponownie,
mls śliczny torcik:-) ja nawet się nie porywam i zamówię w cukierni, już pytałam kiedy trzeba zamawiać żeby był na sobotę. Nie dziwię się, że Twój Mąż był przejęty zdmuchiwaniem świeczki, w końcu to pierwsze zdmuchiwanie Waszej Córci :-)
Madziu dobrze, że z Jasiem już lepiej i oby tak dalej :-) masz rację, że napisałaś do banku, próbować trzeba, a może się uda?! Obliczenia robisz w jakimś programie? Chyba nie na "piechotę" jak na studiach? Widzisz bloczek poszedł, to teraz już się rozkręcisz na całego :-)
Przejażdżka była udana, uwielbiam jeździć na rowerze, niestety dawno to robiłam. Mam nadzieję, że pogoda mi dopisze i będę mogła brykać codziennie albo prawie codziennie ;-) kiedyś jeździłam codziennie i wnosiłam i znosiłam rower na 3-cie piętro. Na początku M mi pomagał, a później radziłam sobie sama :-)
Chyba idą deszcze, bo boli mnie głowa :-( Marcin śpi, a ja odpoczywam :-)

witamy sie i my:-) WSZYSTKIM ROCZNIAKOM SLEMY MOC ZYCZEN I BUZIACZKI:-)

mls - sliczny torcik miala Gaja:tak: my zamowimy torcik bo mama zero doswiadczenia z torcikami ma,ale inne ciasta upieke sama:-)
Neftis - my u mlodszego tez zapomnielismy o wybieraniu,mam nadzieje,ze tym razem nie umknie nam to;-)
agulek - oby byla pogoda bo ja tez mam zamiar zaczac jezdzic z mlodym,tylko fotelik musze kupic, na razie mamy kuzyna:-D
Luizka - jaki fotelik zamowilas jesli mozna wiedziec i jak dostaniesz to napisz czy jestes zadowolona z niego,bo my tez mamy zamiar zakupic:-)
a glowa mnie od paru dni boli i juz mam dosc:wściekła/y:

Miloszek dzis zaliczyl maly niekontrolowany poslizg i uderzyl glowka o rurkę z parasolaq troche zrysowal sobie policzek :-(ale szybkzapomnial o wszystkim bo mama zabrala go do basenu na ogródku i oczywiscie nie chcial z niego wyjsc;-) a teraz czuje,ze jakas niespodzianka w pieluszce czeka takze musze konczyc;-)

mls- super torcik!
Neftis- my też zapomnieliśmy o wybieraniu. Dziadkowi się w trakcie dmuchania przypomniało. Ale i tak nie mieliśmy stetoskopu a nic innego nie wchodzi w grę, hihihi

reklama
Witam się weekendowo,
M muruje komin, Marcin hmmm przed chwilą chodził, a teraz wisi mi na kolanach, więc nie popiszę ;-)
Mam prośbę o głosowanie, widziałam, że nikt nie głosował :-(
Jak znajdziecie chwilę, głosujcie, proszę :-)
Nivea
Miłego dnia!

Do góry