reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Agulek tak myslałam na początku,że to przez ząbkowanie ale teraz to już sama nie wiem.... :-(
Luizka to zdrówka życzę ! i współczuję z powodu psa :-(
Pajkaa zgadzam się z Tobą w zupełności !:-) my przerobiliśmy chyba wszystko zanim trafiłam na niby najprostszy sposób z tą Gripe Water :-). nie ma chyba uniwersalnego środka na kolki ...

Tommy już śpi , więc ja się biorę za naukę... oj gorący okres teraz mam na uczelni... ale jak pomyślę, że za 3,5 miesiąca już koniec to mi od razu lepiej :-)
Miłego wieczorku :happy:

reklama
Cześć Dziewczyny,
pogoda się pogorszył ale mam nadzieję, że mrozy już nie wrócą ;-) miniona nocka lepsza, choć Marcin często się budzi...ale za to od rana marrrruda...ledwo co mi pozwolił poćwiczyć...z przerwami oczywiście;-) teraz już pora na spanie ale lezy w łóżeczku i krzyczy....ostatnio nie chce zasypiać w łóżeczku...muszę Go wziąć i pewnie skończy się na cycu....echhh marudek z tego mojego Synia
Miłego dnia!

Lea, u nas tez kolki byly prawie 4 miesiace. nie pomogło NIC, nawet Sab Simplex, ktory specjalnie zamowilismy u szwagierki z Niemiec. po prostu same przeszly, lekarze mowili, ze tak czasem jest (a probowalam tez roznych diet, w tym bezmlecznej). to chodzi czesciej o niedojrzalosc ukladu nerwowego niz pokarmowego tak naprawde i kazde dziecko reaguje inaczej. pomagały doraznie szumy suszarki puszczane z internetu (jest troche tego na chomikach, np. Pliki użytkownika sharaque - Chomikuj.pl)

a u nas nadal zębow brak, Sara kochana i grzeczniutka. zaczyna powoli sie przemieszczac, ale trudno nazwac to raczkowaniem :-p

Ostatnia edycja:
Marcin nadal nie chce jeść nic poza cycem...a tego sobie nie żałuje;-) dziś też jakoś więcej śpi...ale oczywiście też marudzi :-( mam nadzieję, że to szybko minie, bo ja wymiękam :-(
martuśka fajnie, że Sara jest grzeczna i oby marudzenie Cię ominęło ;-) a jeśli chodzi o przemieszczanie, to Marcin też już wędruje po pokoju, zwłaszcza do tyłu ;-) raczkowanie to nie jest ale robi to dosyć szybko :-)
Szkoda, że dziś nie było słoneczka ale spacerek oczywiście był, choć nieco krótszy niż przez ostatnie dni. Teraz czekam na M, przyjedzie pewnie przed 18, wtedy przejmie Marcina Marudę ;-)

Hej Mamuśki, nie mam ostatnio czasu zaglądac na BB, bo sie dużo mnie dzieje. Rozkręcamy z M biznesa, w końcu udało nam sie znaleźć najemce na nasze mieszkanie i włąśnie dziś podpisaliśmy umowę na rok, wiec sie ciesze bo dodtakowa kaska będzie :-). Jutro przyjeżdża moja mama żeby się "przyuczyć" bo spóbujemy żeby troche zaczełą z Basią zostawać. Boje się jak będzie bo jest trudną osobą... ech, moze sie ułoży. Niestety chyba tracę mleko, w zasadzie karmię już tylko raz rano, potem to już tylko "dla smaku" daje pociumkać, sama Baśka sie denerwuje przy cycku, bo w ciągu dnia mało co leci. To pewnie troche moja wina bo przez biznesa trochę zaniedbałam dbanie o laktacje - picie wody. No i wiecej stresu doszło wiec sie mleko spsuło :-( Mam nadzieje, ze chociaż takie ciumkanie utrzymam jak najdłużej. Przepraszam, ze tak egoistycznie ale ledwo poczytałam. pozdrawiam Was i Maluchy cieplutko ;)
Luizka, zdrówka życzę :-D

Czesc dziewczyny! jeszcze raz dziekuje ze rady w sprawie sap simplex i kolek.
U mnie zadyma zwiazana z wyjazdem wiec czasu na BB malusio a od jutra M ma urlop az do mojego wyjazdu wiec bede pewnie sporadycznie.
No i chyba zaczyna sie u nas kolejny skok bo mlody musi mnie ciagle wiedziec jak tylko znikne na chwilke to od razu ryk:oo2:
Ogolnie to jakis taki dziwny czas jest teraz to znaczy te ostatnie wydarzenia w Japonii no jakos tak dziwinie sie czuje boje sie ....:-(

Pajeczko, super zakupy :-)
Ja też już kupiłam kurtale wiosenną i buciki BUCIKI DLA CHŁOPCA PRAWIE JAK BARTKI ROZ 20 (1479215237) - Aukcje internetowe Allegro
Twoje są cudne i zastanawiam sie, żeby tez jeszcze takich nie kupić, bo są mięciutkie, tylko, że mój szkrab na pewno nie wejdzie w ten rozmiar, bo on ma stopę 13cm! :-) A na Sebusia będą dobre ?:-) Zastanawiam się czy Mikołaj rzeczywiście ma takie wielkie płetwy w porównaniu z innymi maluszkami? ;-) :-)
Martuśka wow, szum suszarki puszczany z kompa, nie słyszalam o tym :-) a szkoda, bo w czasie kolek przepaliłam 2 suszarki :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Dziewczyny,
miniona nocka nalezy do kiepskich :-(Marcin cycał co chwila, a o 3 już nie spał. M trochę Go pokołysał i po 4 zasnął na 1,5 h. Ja padam na twarz...ale jakoś nie potrafię zasnąć:-(Marcin zaraz się obudzi z drzemki. Dziś nie idziemy na spacer, bo trochę kaszle i coś Mu furczy w nosku. Kataru nie widać ale coś widocznie się zaczyna. Na kaszel podałam syrop, wit C i wapno i mam nadzieję, że minie zanim na dobre się zacznie:baffled:
Cosya buciki świetne i dobra cena;-)
Pajkaa łączę się w bólu

miłego dnia!

Do góry