reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam my dzien na spokojno:) Rano sad zaliczony juz po sprawie na szczescie...Pozniej siedzielismy u cioci no i ten przeklety kurs dzialkowicza 2h nudow myslalam ze zasne doslownie...ale jakos przetrzymalam :) U nas zadnych nowosci dzis;p Maly lulka a mamuska oczywiscie BB heh kreg dalej boli;/ Jutro pierwszy aerobik ciekawe jak bedzie;)

riba_1 - z tymi ozdobami to naprawde smieszne zeby tak wczesnie heh.
Nie strasz @ bo ja juz trzese portkami;p

Ehtele- Fajnie ze cieszysz sie ze swojego wygladu:) bo ja nie bardzo
chyba dopiero bede jak bede widziala jak waga spada bo narazie zastoj;/
Moj tez juz z tylu rzeczy powyrastal i niektore mial moze z 2 razy ;(
Teraz rozmiar 68 najlepiej na nim lezy no i te wieksze 62

Bombusiu- Ja mam to samo przez ta cholerna pogode:(

bogusiu- gratuluje zmiany fryzurki. Ja na dniach tez planuje fryzjera ale nie
mam jeszcze koncepcji;p

Anecia - Ja daje debridat i od czasu do czasu plantex i jest lepiej:)

reklama
ale nas niechybnie przeniesiono-a feee... ;)
no i spadłysmy z półeczki dziewczyny:)
witam po "dziwnej" nocce, czyli nie takiej co zwykle.. mała po karmieniu o 20 (tym co tak płakała) usnęła na 1,5 godz i wojowała do 1, normalnie uszy więdły... obudziła się o 5 i juz przy karmieniu wiedziałam że szybko nie usnie bo wojowała przy cycu aż huczało... po karmieniu płacz, lament, wszystkie sposoby zawodzą.. zostaje jeden ŁÓŻKO RODZICIELI. pomogło do jasnego gwinta, i śpi do teraz...

w międzyczasie sąsiad walił po ścianach piosenka "nie wierz nigdy kobiecie", więc poszłam gada uciszyć, kłaniał się i przepraszał w samych slipach-łeeee... tfuu!!!

a teraz robię sniadanie, zjem pewnie na szybko bo mała sie juz przebudza od 10 minut, wierci girkami...

Hejka!!!!!
No nareszcie posprzątali na tym forum i juz jestesmy jako Mamuski sierpniowe:):-)

Koralowa współczuje Ci tej kolejki, u nas nie ma w ogóle kolejek po becikowe, poprostu wchodzisz, idziesz do odpowiedniego pokoju, siadasz wygodnie przy biurku i pani wszystkim sie zajmuje, ja byłam z 10 min. i po sprawie:)
Urszulka u nas sie mówi o tym terminie jak u Andzi,ze dziecko jest "przełamane" i wtedy cos tam z nim ćwiczą.
Pajka zycze udanej zabawy na weselu, wyszalej sie ile wlezie za mnie tez heh jak masz taką okazję

Na razie nie pada i oby tak zostało, bo chciałabym wyjsc z dzieciątkiem w końcu z domu, a w deszcz to ja nie lubie spacerować, ponadto jakies zakupy musze zrobić, bo w lodówce praktycznie tylko swiatło:baffled:!
Na razie maluch spi, dzis mi sie po raz drugi w swoim zyciu zerzygał i to pół godziny po jedzeniu, jak z niego chlusnęło na przewijaku tak wszystko wylądowało w łózeczku:szok:(przewijak mam obok) wiec od rana juz zmiana poscieli, przebieranie dziecka, pranie zrobione:angry::wściekła/y:
Ciesze sie,ze dzis piąteczek, bo te dni w tygodniu mnie dołują, z M mi zdecydowanie raźniej :tak:!
Po 14 ma zajrzec do mnie psiapsiółka prosto z pracy to sobie w końcu z kims dorosłym pogadam:-p!
Miłego dnia Mamuski;-)!

EDIT:
Ciamajdko, a myslałaś,ze wczoraj usnęła na dobre, a tu taki cyrk miałaś, jakie dzieci są nieprzewidywalne hmmm....nasz był wczoraj grzeczny, ale wieczorem tez miał focha, tatus go uspił oczywiscie w bujaczku około 22.00 ja juz wtedy spałam :))))

Ostatnia edycja:
hej kochane :-) kurcze dziwnie tak nie byc w przyszlych mamusiach:-D , a tu juz czerwcowki sie pojawily :szok::szok: ani sie obejrzymy i beda sierpniowki 2011:szok::szok: ale to zlecialo... no tak w koncu w pazdzierniku zeszlego roku mialam ostatnia @ :-)czyli dziewczyny za miesiac moze byc powtorka z rozrywki hehehehe. u nas nocka taka sobie, 3 pobodki, ale teraz spi i mamusia ma juz porzadki w jednym pokoju za soba, jeszcze drugi + lazienka dzisiaj. a wieczorem ciasto pieke, bo jutro goscie przychodza :-) mam nadzieje, ze dam rade wykonac moj dzisiejszy plan. ja wczoraj tez poszalalam z zakupami na ebayu. kupilam 2 smoczki Aventu, do pol roku z grawerka. na jednym bedzie imie plus data urodzin, a na drugim - 50% mama, 50% tata :-) do tego kupilam 2 lancuszki do smoczka, robione z koralikow z imieniem Olivier :-):-)wiem, moze glupia jestem, ale lubie takie gadzety:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
urszulka - pierwszy raz slysze takie slowo :-) ale u nas na kaszubach tez jest mnostwo takich dziwnych okreslen :-D
andzia - zazdroszcze mobilizacji do nauki:tak: ja jakos nie moge :no:, a musze jeszcze skonczyc studia tu w niemczech zanim do pl wrocimy:wściekła/y::angry: a nie chce mi sie jak...

A to ci przeprowadzka :-). Klikałam "na pamięć" więc najpierw spędziłam minutę na wpatrywaniu się w "Listopad 2010" i intensywnym rozmyślaniom o co kaman :-D. Tośmy awansowały mamuśki!!!
Pozdrawiam wszystkie DZIECI URODZONE SIERPIEŃ 2010 :-) i idę wyciągać pranie...

Bombusia oj ja też się cholernie ciesze z tego piatku, weekend=nie będę sama z Edytką. jak jest T. to jest zdecydowanie łatwiej.. do tego idę dziś też na spacer i na zakupki bo nie mam co jeść za bardzo, tzn. na chleb jest cos tam, ale ja lubię popatrzeć i sobie coś tam dokupic "dobrego":p

za tydzień idę na imprezę, organizuje Stowarzyszenie Osób Chorych na Łuszczycę więc zmykam na jazz babaribę do później nocy... także w tym celu od poniedziałku uskuteczniam odciaganie pokarmu, co by w świętym spokoju móc sie pobawić. piwa nie wypiję bo jadę autem ale cos dobrego zeźrem a jak!!:)

muszę chyba kupić bujaczek bo mi ręcę odpadną, jak ona ma "złe" dni to chce tylko na ręcę i spokój.."byle jak - byle trzymaj mnie matka!" a jak kłade to się krzywi, jak nie zdążę wziąć z powrotem to taki ryk że huhu... nic jej nie przekrzyczy:)

jeszcze spi, no szok... zjadłam sobie spokojnie...

zeszły potówki z brzuszka, i zeszły wszystkie plamy z buzi, został jeden wielki pryszczek na policzku... w zasadzie za bardzo się nie ograniczałam z dietą bezbiałkową, ale fakt-mleka zwykłego nie piłam, nie tyle co wcześniej... raczej pół szklanki a nie 1,5 litra dziennie.
wczoraj wieczorem zjadłam danio, a teraz mleko z makaronem, także jak po tym coś wróci to będę wiedziała że to to...

z nowych umiejetności Edytki-umie się przewrócic z pleców na lewy bok, dziś w nocy to wyczaiła i teraz na spiocha zrobiła to samo...jestem w szoku. niedługo bułke z kiełbasą będzie wtryniać skubana:)))

koralowa nie strasz, ja chyba zrobię sobie operacje plastyczną, wczoraj tak myślałam, ile to kobiety muszą znieść, jak trudne jest podjęcie decyzji o ciąży,sama ciąża, poród, wychowanie, dom, a tu jeszcze bądź piękna i chodź pachnąca... kobiety mają naprawdę dużo presji na sobie...ja po becikowe stałam godzinę, bo jedna baba obsługiwała, a był przede mną tylko 1 facet (!!!). co do pójścia gdzieś z dzieckiem w odwietki-ja nie chodzę, wyszłam z założenia że latać z nia po ludziach nie będę, bo nie masz gdzie położyć, głupio przebrać, trzeba karmić.. no całą "instytucję" przy tym trzeba urządzić.
weroneczka gofry z bitą śmietaną!!!!??? ja ostatnio jadłam ale suche... z bitą smietaną, boże:) mmm...zdrowi jesteście już?
kassia181 no świetnie że zdążyli, pomimo pomyłeczki zasługują na pozytyw:)
navijka ponawiam pytanie-po jakiemu mówicie do Matyldki:)?
urszulka ja nie słyszałam o czymś takim, a czym to sie objawia??? że co? niby to mozna dziecku zrobić? bo ja to jestem w stresie jesli chodzi o trzymanie jej główki, uważam, ale ona juz tak ruchliwa że czasami jej za szybko opadnie albo źle złapię... no różnie...
andzia oj to złote dziecko masz:) mojej nie urządza jak siedze obok, trza się nią zajmować. co do studiów-powodzenia:))) widzę że jestes pozytywnie nastawiona...ja juz z tych co im się nie chce.. w końcu 27 rok idzie..
luizka chyba przegapiłam o tym kręgu.. Ciebie boli? a co sie stało? fryzjera to ja tez planuję, i na pewno będzie grzywka, ze względu na zmiany na czole:/
riba daj namiar!!!! ja tez uwielbiam takie rzeczy:))) ale super...wow-studiujesz w niemczech? to Ty mądra kobiecina jesteś!:)

Ciamajdko - na allegro tez znalazlam :)

Łańcuszek do smoczka z IMIENIEM Twojego malucha! (1246722342) - Aukcje internetowe Allegro

smoczka niestety nie :( a to na ebey

eBay: Neue und gebrauchte Elektronikartikel, Autos, Kleidung, Sammlerst�cke, Sportartikel und mehr � alles zu g�nstigen Preisen

a no studiuje, dlatego tu jestesmy. tylko nie chce mi sie juz, zreszta tu jest zupelnie inaczej na studiach (przynajmniej Uni Hamburg). w Pl to musialam zaiwaniac na studiach, a tu masz do zrobienia okolo 40 egz i kiedy je zrobisz i ile w semestrze to Twoja sprawa. a ja jestem taka, ze jak musze to robie, a jak nie to... dlatego mam tu znajomych ktorzy np. 16 semestr robia hehe.

reklama
witajcie...

my dzis na 11.30wybieramy sie do pediatry dzis pierwsze szczepionki od kad jestesmy w domu mam nadzieje ze mala jakos to przejdzie - ale za to jedziemy dzis na domek do lasu wiec troszke zminimy klimacik..... moja mala wydaje mi sie ze sie przeziebila bo cosnoskiem pociaga i troszke kaszelek ma dzis wszytko sie okaze u lekarza

pozdrawiam i zycze udanego weekendu

Do góry