reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Marylka – no tą wodę to ja podawałam jeszcze w sierpniu w gorące dni, tak to nic, bo jestem leniwa w przygotowaniach tego wszystkiego, tylko A. co chwila się pyta czy coś podajemy dodatkowo? :dry: Kłótnie czasem są potrzebne by móc się pogodzić :laugh2:
Bombusia – a nie są one kurczę te herbatki za słodkie? :dry:
Kasia2506 – kciuki zaciśnięte, okład z młodych piersi to katarek M. minie :-p
Alaa – klocki rosną kurczę blade ;-)
Andzia1987 – ja byłam w 6tż Ady na ważeniu to babka no to od razu szczepienie zrobimy, ja że żadne od razu bo będę Ją szczepić 8/9tż, baba obrażona, byłam wczoraj na szczepieniu i ta sama baba „dziecko chorowało, że nie było jeszcze szczepione?” a ja „ależ skąd, po prostu według mojej wiedzy ten tydzień jest lepszy niż 6” – koniec dyskusji wrr :-p
Rozalka – no to fiu, ee źle nie jest, jako że mam Ją na co dzień to nie zauważam tego, pewnie jakbym znienacka dostała takie 7kg to bym czuła wagę, a tak na bieżąco się przyzwyczajam, pewnie masz tak samo ;-)
Pajkaa - niech M. masuje i On ściąga siedząć za Tobą, ręcznie bez użycia lektatora, ma więcej siły, a masaż sprawi, że zaczniesz produkować i łatwiej będzie schodził pokarm, bo cycki nagrzane, acha oliwką ten masaż ;-) Przyjemności.

reklama
Witam .Noc super pobudki na amku no i co dziwne dzis rano nie bylo wzdec...normalnie szok!! Dzis M ma sluzbe wiec jestem z tesciowa tylko. Wieczorkiem na solarium i zapisac sie na areobik i silownie akurat mam 50 m od klatki wiec bliziutko zaraz kolo solarium .3 razy w tyg bede chodzic .Trzeba cos tez dla siebie robic bo waga stoi;(

Andzia -no to super ze u ciebie ok.Tez musze sie zapisac na wizyte ale jakos nie ma kiedy bo ciagle biegania po lekarzach z malym ..

Bombusiu -U nas tez pogoda do bani nawet na spacerek wyjsc nie mozna tylko kisic sie w domu:(

Witam .Noc super pobudki na amku no i co dziwne dzis rano nie bylo wzdec...normalnie szok!! Dzis M ma sluzbe wiec jestem z tesciowa tylko. Wieczorkiem na solarium i zapisac sie na areobik i silownie akurat mam 50 m od klatki wiec bliziutko zaraz kolo solarium .3 razy w tyg bede chodzic .Trzeba cos tez dla siebie robic bo waga stoi;(

Andzia -no to super ze u ciebie ok.Tez musze sie zapisac na wizyte ale jakos nie ma kiedy bo ciagle biegania po lekarzach z malym ..

Bombusiu -U nas tez pogoda do bani nawet na spacerek wyjsc nie mozna tylko kisic sie w domu:(

Tak szybko chcesz na aerobic?? a rodziłas sn?? karmisz piersią?? bo wiem, ze przy tych wariantach takie mega ćwiczenia mozna zacząć dopiero po 3 miesiacach - dlatego ja czekam...

madziujka zgadzam się z Twoim postępowaniem odnośnie zasypiania przy piersi, w końcu tu dziecko czuję sie najbezpieczniej i tak mu najlepiej, skoro mi to nie wadzi to czemu mam jej tego odmawiać...:tak:
Alaa wow, medal za cierpliwość odnośnie usypiania... ;-) a jaka waga Marcinka, ja pierdziu!!!!!
Pajeczko moja tez ma białawy nalot, ale za każdym razem połozna stwierdziła że to nie pleśniawki. Pediatra w poniedziałek jak bylam z nia też sprawdzał gardło i o pleśniawkach mi nic nie mówił, więc chyba białawy język jest ok przy karmieniu piersią. Ale aftin też mam na wszelki wypadek w domu. Odnosnie lakatatora elektr. jak on ciągnie? jednostajnie czy miarowo jak dziecko? bo jak jednostajnie to przecież zasysa chyba pierś bardzo nie?
Ehtele a jak Olek sie zachowuje na tej rehabilitacji? nie płacze? i co ten rehabilintant z nim robi? jakbys mniej więcej mogła skrobnać, byłabym wdzięczna. Kupiłaś coś na chrzciny sobie?:-)
kassia181 i co z tym ubrankiem? wymieni?
milusia ale duży ten Wiktorek!!!! trzymaj się i zdrowiej na dobre.. zapalenie ucha-uuu współczuje, to ból jak jasny gwint.
cayra buziaki!!!!
Bombusia ale Cie nosi.. :-pja lubie w domu siedzieć, bardzo... ale pogoda tez mi sie nie podoba, nie znosze jesieni deszczowej, wolę taką pomarańczowa z lekkim wietrzykiem i ten jej zapach.. a o zimie nie wspomne, juz mi słabo jak o niej pomyslę.
Natka. jak mi sie uda coś ściągnąc to zawsze wsadzam do lodówki, może stac do 3 dni.
monika8112 wiem jak to jest jak maluch absorbuje, czas leci jak szalony, a każda chwilę człowiek wykorzystuje na ubikację, albo jedzenie, albo sprzątnięcie zabrudzonych pampków... trzymaj się:)
Niuunia ja dopiero dzisiaj odebrałam decyzje z MOPSu w sprawie becikowego więc ciekawe kiedy dostanę.
Luizka wow, jakie Ty maratony po tych lekarzach musisz robić.. powinnaś napisać o tym prace magisterską, bo będziesz najlepiej zorientowana z nas wszystkich, niestety... :/ mam nadzieję że Twój szkrabik w końcu wyjdzie na prosta i to wszystko się kiedyś skończy:) i współczuję tego świadkowania na sprawie, nieprzyjemnie ...
Lilijanna ja podaje czasami rumiankową, czasami koperek (wszystko z Hippa), albo po prostu wodę z minimalna ilością glukozy.
marulka nie dość że człowiek ma tyle na łbie, to jeszcze facet wnerwi i mozna się dobić tylko.. może zrozumie co? ale ja juz wiele razy pisałam-nawet jak zrozumie, nawet jak przeprosi, nawet jak sie ukorzy, nawet jak sie poprawi to NIESMAK ZOSTAJE... i powtarzam to T., raz źle zrobione procentuje na przyszłość. Wysyłam wszystkie przeciwciała aby Olkowi sie poprawiło:-)
kasia2506 nie denerwuj sie, bedzie dobrze... na pewno słuch ma dobry. zdrówka dla eMka:tak: no nieźle Małgosia przybrała na wadze, jakby moja w takim tempie tyła to dzis musiała by mieć z 8 kg:-D
Andzia jak sie dostaliście na ten program darmowych szczepień? głupie babsko z tej lekarki. To ta ziarnina to taka bardziej kosmetyczna sprawa chyba nie?

co u mnie, nuda...
tzn. nic nowego:-D
mała ładnie noc przespała, jak zwykle zresztą...
teraz sobie kima przy suszarce z kompa, bo inaczej to krzyczy... od 3 dni ma takie dziwne dni, nie poznaję jej, chyba mamy skok...
wpadła babcia, ja pojechałam do Mopsu odebrac decyzję w sprawie becikowego.
a tak to nic więcej u mnie:)

Ciamajdko ja mam taki, ze on zasysa, ale ciągnie jak dziecko bo robi sie taka szczelnosc jak miedzy busia a cycem :) na pewno jest lepszy niz ręczny ręcznym nie umiałam w ogóle odciągac. To była masakra.

Pajkaa-Rodzilam sn i karmie piersia. Pytalam sie poloznej i powiedziala ze jak polug sie skaczy to moge no i ten areobik to tez taki wlasnie dla kobiet po ciazy..

a to pewnie jest taki lagodnieszy niz normalny bo słyszałam, ze przy zbyt intensywnym wysiłku mozna stracic pokarm - dlatego ja sie wstrzymuje:) na razie dziennie 30 brzuszków 30 półbrzuszków i boszki formujemy :p

Witam :-)

Marulka, mam nadzieję, że szybciutko pogodzicie się z M.

Bombusia - taka kijowa pogoda chyba w całej Polsce... :-(

Kasia2506 - trzymam kciuki za badanie słuchu :-) Ale Twoja Córcia ładnie przybrała na wadze :-)

Pajka -ja, żeby mieć zapas mleka, to robię tak: jak Szymon usypia około 20.00 i budzi się potem około 1-2.00 w nocy, to w międzyczasie ja idąc spać około 23.00 odciągam sobie pokarm i wychodzi mi dobre 100 ml i wiadomo - Mały wtedy śpi, więc ja mam wtedy na zapas ;-) Budzi się około 2.00, a ja już mam "świeży" pokarm w piersiach do tej pory :-) Mam nadzieję, że zrozumiale opisałam ;-P

Ciamajdka - :-D

Pisałyście o ćwiczeniach - ja chodzę na basenik - SUPEROWO JEST :-):-):-)

Odstawiłam te ch.olerne pigułki, wkurzało mnie to krwawienie, przez tydzień nie mogłam chodzić na basen przez nie... :/

Szymuś grzeczny, budzi się raz, góra dwa razy w nocy na zmianę pieluszki i karmienie :-) Ale zauważyłam, że przyzwyczaił się noszenia na rączkach :-) Trudno się mówi - będę nosić :-D:-D:-D Mój słodki ciężar :-D

Miłego dnia Wam życzę, buziaczki :*:*:*

Ciamajdko - o tych szczepieniach dowiedziałam się od kuzynki. 2 lata temu też brała udział w tym programie. normalne zadzwoniłam do przychodni, która to prowadzi, zadzwoniłam i zapisałam się ;) ale takie rzeczy to chyba tylko u mnie. Nie wiem czy w innych miastach ktoś prowadzi takie badania.
Z tą ziarniną na bliźnie to się zdziwiłam, bo w necie piszą, że coś takiego się wypala albo usuwa operacyjnie w znieczuleniu :| widocznie to u mnie rzeczywiscie było mały. No widziałam, że taka kuleczka sterczała na bliźnie. Jak na razie mam lekkie krwawienie, bardziej plamienie.

reklama
Ciamajdko no nosi mnie jak cholewcia,:-p nienawidze tak siedziec w domu,wszystko mam zrobione, mały nawet znosny, poszłabym z wózkiem połazić, ale pogoda pozostawiam wiele do zyczenia, jak pomysle o zimie to mi sie słabo robi:(((:)wściekła/y:
Lilijanna nie są za słodkie, próbowałam, no mały lubi, nic mu po nich nie jest to niech pije zarłoczek:):happy:
Kasia2506 powodzenia u lekarza z córcia!

Mam pytanie czy juz kładziecie dzieci na mate edukacyjną??? Bo nie wiem czy juz sięgnąć ją z pawlacza i kłaść maluszka???? ale chyba tak , bo naklejki, które M ponaklejał nad łózeczkiem w niedziele bardzo go interesują i dziś do nich gadał w łózeczku:szok::-D!

Do góry