reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

kurde wasze dzieciaczki takie duze :( ja weszłam na wage sama potem z Sebkiem i wychodzi mi 4700

No bioderka mamy umówione na 15 spaździernika i na 8 października wizyte u nowego pediatry bo trzeba skierowanie miec:)

reklama
Mój szkrabik wazył tydzień temu 6300 g:-p i nosi ciuszki na 68 cm i ja juz odczuwam ten cięzar jak go wyjmuje z łózeczka i sie podnosze,:baffled: a co to bedzie później:szok:???? hmmmm

Pogoda mnie dobija, poprostu mam chandre.
Adrian pojechał na wycieczkę integracyjną3 dniową i sama z maluchem sie bujam po mieszkaniu, bo ciagle pada:angry:,a gdzie tu do wiosny:crazy:!

BOMBUSIU jak to co , no będziemy nosić ten słodki ciężar, a potem stękać i narzekać na kregosłup jak stare omy :) ,

mam pytanie czy ja mogę sobie ściągnąć mleko do butelki i przechować do jutra w lodówce , Oliwka ma zajęcia otwarte w przedszkolu , pokaz swoich nowo nabytych umiejętności , bardzo chciałabym iść zawsze byłam,więc mam zamiar poprosić ciotke o to aby została z małym , choć sama nie wiem czy to najlepszy pomysł , jeszcze z nim nie była nigdy sama , a po drugie mały nie najlepiej radzi sobie z butelką , co prawda to tylko godzinka postaram się małego nakarmić porządnie ale same wiecie jak one potrafią się upomnieć o jedzenie już 15 min po posiłku , więc musze im coś w razie czego zostawić

Ostatnia edycja:
witam dziewczyny ja tylko na chwilę nie było mnie tutaj juz przeszło tydzień ale walczymy z małym nie mam na nic czasu, wciąz jest płacz, prężenie ból brzuszka i noszenie na rączkach, dobrze że noce przesypia.

pozdrawiam was wszystkie!

Witajcie :-) widzę, że temat wagi jest poruszany. My jutro mamy wizytę u pediatry więc dowiem się ile mój skarb waży. Chrzciny robimy w domu 9 października. Widzę że ten weekend chrzcinowy :-D
Zdrówka życzę, bo ta pogoda paskudna, ja chce słońce!!! :tak::-)
Ok zmykam mamusie, spokojnej i przespanej nocy. :-)

I ja się melduję. Mała w dzień usnęła później niż zwykle i teraz pewno będę się z nią bujać do północy. Ale wku.. mnie masakrycznie - co mała przysypiała to ktoś ją tyknął albo coś gadał wrrrrrr. Wkońcu biedna usnęła i spała 3 godz

Pajkaa ja miałam 2 wizyty u pediatry i na każdej mała była ważona.

Widzę, że matka pieniężna Was odwiedziła - ja czekam dalej na swoją. Poza tym becikowego jeszcze nie dostałam wrr. Ile Wy czekałyście?

I ja się melduję. Mała w dzień usnęła później niż zwykle i teraz pewno będę się z nią bujać do północy. Ale wku.. mnie masakrycznie - co mała przysypiała to ktoś ją tyknął albo coś gadał wrrrrrr. Wkońcu biedna usnęła i spała 3 godz

Pajkaa ja miałam 2 wizyty u pediatry i na każdej mała była ważona.

Widzę, że matka pieniężna Was odwiedziła - ja czekam dalej na swoją. Poza tym becikowego jeszcze nie dostałam wrr. Ile Wy czekałyście?
JA dostałam w 2 tyg. na konto od złozenia papierów!

Hejka laseczki:) My dzisiaj mielismy szczepienie maly plakusial biedactwo ale tylko jedni bo na zoltaczke w razie gdyby mial operacje zeby sie niczym nie zarazil . a reszte szczepionek 26 bo nie minelo 6 tyg od wzw a koniecznie pediatra chcial zeby te na zoltaczke bylo..
Mały wazy 5700 klops ja sweterek na 71 cm mu zakladam a ciuszki 62 68 :) Daje w kosc klops...
Maly od 2 dni aniolek wreszcie zaczal spac troszke w dzien:) ale nie zapeszam moze byc to chwilowe;p;p
Teraz na szczescie troche odpoczynku od lekarzy...
W czawrtek ide do sądu na sprawe bo sis sie rozwodzi i jestem swiadkiem pozniej na szkolenie dzialkowca jakies smieszne;p
No i nastepny maraton z lekarzami sie zaczyna od 4 -urolog 6-rehabilitacja 8 -neurolog no i 11 trefny dzien zapadnie decyzja co z zastawka ale na 90% bedzie musiala byc...serce mi sie kraja jak pomysle..staram sie jakos o tym nie myslec i odwlekac te mysli ale sa chwile gdy tak patrze na niego i lzy mi leca po policzkach....ale trudno tak musi na to wychodzi byc:(
Taki nasz los :(

Natka
- życze zdowka dla Gabrysia:)

Ciamajdko- wlasnie tez cytalam o tej kapieli i tak samo chce wyprobowac
moze byc milo:) moj szkrab tez uwielbia wode:)

Ola
- a o ktorej kapiesz ?? Ja kapie tak miedzy 19-20 pozniej cyc
no i jak nie zasnie przy cycu to wkladam malego do lozeczka wlaczam karuzele
i maly sam odlatuje . Tak dziala na niego woda:)

Niuunia
- ja rowne 2 tyg od dostania decyzji

No właśnie jak tam waga maluchów?
Bo mój przy porodzie 4120 - a teraz tylko 5400... jakoś martwię się bo 7 września warzył 5100, i tylko 300 gram w ciągu tych 20 dni przytył....
doradźcie

reklama
ehtele nie wiem i nie pomogę ale sama jestem ciekawa. Poza tym sama ważyłaś?

Kurde coraz więcej informacji o tragedii autobusu. Popłakałam się jak dowiedziałam się o tej 13-letniej dziewczynce - babcia za dobre wyniki zabrała ją na wycieczkę a w dniu powrotu miała urodziny - straszne....

Do góry