reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam sie :tak:moje dziecko dziś bardzo grzeczne :-Dszok jakiś:szok:wróciłyśmy ze spaceru dłuuugiegooo,na którym nawet raz sie nie obudziła ,a teraz śpi na brzuszku w łóżeczku ,żeby chciała jeszcze w nocy spać było by suuuppeeer ,ale no cóż nie morzna mieć wszystkiego ,:-),
Mam jeden problem małej wyskoczyły potówki na buźce i nie chca zejsc wiecie morze czym moge posmarować jej buźke ?
Ja robie kisielek z maki ziemniaczanej i przemywam potowki,mała ma za uszkiem po jednej stronie na której leżala w wózku.

reklama
NO maly wykapany zcewnikowany najedzony i grzecznie (jak narazie:p) lulka sobie:) teraz troszke czas dla mamuni na BB i na ogarniecie siebie;) Od jutra M ma urlop wiec zostanie zaangazowany w zajmowanie sie dzieckiem bo dzis napisalam u sms i wyzygalam mu wszystkie zale a on do mnie ze jak bede zmeczona albo bede chciala cos zrobic to mam powiedziec a ja mu mowie ze jest ojcem i powinien sam wyjsc z inicjatywa....zobaczymy jak to bedzie...
w poniedzialek kolejne USG glowki ehhh mam nadzieje ze to bedzie ostatnie i pozniej po konsultacji z neurologiem(8 pazdziernika) bedzie koniec tych kontroli....wtorek szczepienia ciekawe jak maly to przejdzie juz sie boje goraczki ktora moze byc...

kasia- a jak sie bada oczy u takiego maaleństwa?

My mieliśmy USG w 7 tyg. Wszystko było dobrze. Ale lekarz kazał przyjśc na jeszcze jedną wizyte kontrolna za miesiąc.

Navijka- Mi lekarki w szpitalu mowily ze kierowanie sie temperatura raczek i noska jest bledne...sprawdza sie wlasnie po karczku i nozkach jezeli nie sa te miejsca zimne to znaczy ze dziecku nie jest zimno a jezeli sa garace to moze swiadczyc ze dziecko ma goraczke lub jest za grubo ubrane. Karczek musi byc przyjemnie cieply taki w sam raz:)Moj raczki tez czesto zimniutkie ma a reszta ok:

edit:
Ja mam w pokoju 22 stopnie i maly ma body i pajacyka bawelnianego .

Ja się zdecydowałam szczepić tradycyjnie . Stwierdziłam ze jak tyle dzieci jest szczepionych normalnie i kiedys tylko takie szczepionki byly to maly tez wytrzyma te 3 kłucia. No i za duzo naczytalam sie o tych trafnych seriach szczepionek...jakos stracha mam

reklama
my chyba weźmiemy skojarzona 5w1 + pneumokoki + rotawirusy
my zdecydowalismy sie na 6 w 1 i rotawirusy bo te trzeba do 6 miesiaca a na pneumokoki mozna zaszcepic do 2 roku zycia- tak pediatra mowila.

pajkaa
u nas usg bioderek zalecali miedzy 4 a 6 tyg- Nikola miala w 5 tyg.

dopeiro teraz znalazlam czas zeby was poczytac- mala dzis marudna i ciagle tzreba jej poswiecac uwage i prawie w ogole nie chce spac w dzien.
zaczelam czytac jezyk niemowlat i super ksiazka.
jesli chodzi o M. to moj stara sie pomagac- wyzuca smieci, myje naczynia, czasem zakupy, no i zajmuje sie mala po pracy. tez sie czesciej klucimy niz zwykle ale to chyba normalnie. a przytulanki- hmmmmmmmm. jestem po cieciu- probowalismy i mnie boli takze puki co nic z tego.

Do góry