reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

no własnie u nas nie było zalecen - lekarka nie chciała nam wystawic skierowania bo nie mielismy karty nfz małego. Karty nie mamy nadal bo długo sie czeka u nas a inny lekarz wystawił bez problemu. Wkurza mnie ta nasza pediatra. Mam nerwa na nią.

Bombusiu spróbuj odstawic kropelki na kolki powiem Ci, ze Sebus bez nich radzi sobie super:) moze i Wam to pomoze na te wasze wieczory

Ide włosy frbpwać póki mlody spi:)

reklama
hej
Dawno tu nie zaglądałam, mały Wojtuś daje popalić, mało sypia, bardzo męczą go gazy, dziś zakupiliśmy mu krople, zobazymy czy pomogą. Usg bioderek zrobimy w przyszłym tyg czyli 4 tydz. bo pani doktor dała już skierowanie.
Mąż bardzo mi pomaga, odkurza, śmieci, zakupy, czasem nawet obiad ugotuje, jak juz widzi że padam ze zmęczenia to zajmuje się Wojtusiem i każe mi się połozyć spac. Nie kłocimy się ale jakos inaczej nam sę gada, staram się pytać jak tam w pracy itp żeby tylko rozmowanie dotyczyła synka.
Za to teściowa działa mi na nerwy jak nigdy, 1000 dobrych rad i ciągle mi się wchrzania, jak się obrazili to było kilka dni spokoju a teraz znowu się zaczeły codzienne wizyty. Ciągle chce mi pomagać przy kapieli jak ja sama sobie świetnie radze ale dzis się uparła że przyjedzie. ja jestem zła, maly to wyczuwa i nie chce spać. Jutro mamy zamiar wyjsc z mężem na piwko lub coś podobnego a małym ma się zaopiekować babcia, a niecch strace...wczoraj jak mu założyła tetre i tak go wysoko podniosła że aż kręgosłup wykrzywiła o 90 stopni to myślałam że padne na zawał. Fajnie że są rodzice męża na miejscu bo dużo nam pomagają ale jeśli chodzi o opiekę nad dzieckiem to myślę że matka wie jak się najlepiej nim zająć...aż strach pomyśleć jak pójde do pracy...karmię mlekiem modyfikowanym, poddałam się.
To sie wyżaliłam:-)
mimo wszystko jestem szczęśliwą mamusią, nie pozwalam krzyczeć na moje dziecko bo M czasem puszczają nerwy.
Pozdrawiam wszystkie mamusie.

Witam sie :tak:moje dziecko dziś bardzo grzeczne :-Dszok jakiś:szok:wróciłyśmy ze spaceru dłuuugiegooo,na którym nawet raz sie nie obudziła ,a teraz śpi na brzuszku w łóżeczku ,żeby chciała jeszcze w nocy spać było by suuuppeeer ,ale no cóż nie morzna mieć wszystkiego ,:-),
Mam jeden problem małej wyskoczyły potówki na buźce i nie chca zejsc wiecie morze czym moge posmarować jej buźke ?

Witam sie :tak:moje dziecko dziś bardzo grzeczne :-Dszok jakiś:szok:wróciłyśmy ze spaceru dłuuugiegooo,na którym nawet raz sie nie obudziła ,a teraz śpi na brzuszku w łóżeczku ,żeby chciała jeszcze w nocy spać było by suuuppeeer ,ale no cóż nie morzna mieć wszystkiego ,:-),
Mam jeden problem małej wyskoczyły potówki na buźce i nie chca zejsc wiecie morze czym moge posmarować jej buźke ?

moj tezs ma ja niczym nie smaruje po schodzą stare a potem pojawiają sie nowe:)

Dziewczyny, odnośnie tych bioderek. Mi położna powiedziała, że badanie NAJPÓŹNIEJ DO 6 TYG. Później trudniej leczyć ewentualną dysplazję itp.

No widzisz a u mnie dopiero po 4 tygodniach dał inny lekarz skierowanie, ale ja w ksiazeczce miałam zapisane, ze stawy są ok nie wiem na jakiej podstawie bo usg nie było robione:p

no udało mi sie zafarbowac włosy i moje dziecie nadal spi. Musze jeszcze ogarnąć chałupe i potem o 6:30 jade z siostrą na zakupki po spodnie :)))

Dziewczyny, odnośnie tych bioderek. Mi położna powiedziała, że badanie NAJPÓŹNIEJ DO 6 TYG. Później trudniej leczyć ewentualną dysplazję itp.
My mamy dopiero 26 października wizyte u ortopedy ,nigdzie nie moge sie wcześniej dostać masakra jakaś jest :wściekła/y:

moj tezs ma ja niczym nie smaruje po schodzą stare a potem pojawiają sie nowe:)

No widzisz a u mnie dopiero po 4 tygodniach dał inny lekarz skierowanie, ale ja w ksiazeczce miałam zapisane, ze stawy są ok nie wiem na jakiej podstawie bo usg nie było robione:p

no udało mi sie zafarbowac włosy i moje dziecie nadal spi. Musze jeszcze ogarnąć chałupe i potem o 6:30 jade z siostrą na zakupki po spodnie :)))

Ja mam wrażenie że u nas wogóle nie schodzą :wściekła/y:zazdroszcze zakupków ja czekam aż wróce do swojej dawnej figury na razie wciskam sie w stare spodnie

reklama
Do góry