reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

no własnie u nas nie było zalecen - lekarka nie chciała nam wystawic skierowania bo nie mielismy karty nfz małego. Karty nie mamy nadal bo długo sie czeka u nas a inny lekarz wystawił bez problemu. Wkurza mnie ta nasza pediatra. Mam nerwa na nią.

Bombusiu spróbuj odstawic kropelki na kolki powiem Ci, ze Sebus bez nich radzi sobie super:) moze i Wam to pomoze na te wasze wieczory

Ide włosy frbpwać póki mlody spi:)

reklama
hej
Dawno tu nie zaglądałam, mały Wojtuś daje popalić, mało sypia, bardzo męczą go gazy, dziś zakupiliśmy mu krople, zobazymy czy pomogą. Usg bioderek zrobimy w przyszłym tyg czyli 4 tydz. bo pani doktor dała już skierowanie.
Mąż bardzo mi pomaga, odkurza, śmieci, zakupy, czasem nawet obiad ugotuje, jak juz widzi że padam ze zmęczenia to zajmuje się Wojtusiem i każe mi się połozyć spac. Nie kłocimy się ale jakos inaczej nam sę gada, staram się pytać jak tam w pracy itp żeby tylko rozmowanie dotyczyła synka.
Za to teściowa działa mi na nerwy jak nigdy, 1000 dobrych rad i ciągle mi się wchrzania, jak się obrazili to było kilka dni spokoju a teraz znowu się zaczeły codzienne wizyty. Ciągle chce mi pomagać przy kapieli jak ja sama sobie świetnie radze ale dzis się uparła że przyjedzie. ja jestem zła, maly to wyczuwa i nie chce spać. Jutro mamy zamiar wyjsc z mężem na piwko lub coś podobnego a małym ma się zaopiekować babcia, a niecch strace...wczoraj jak mu założyła tetre i tak go wysoko podniosła że aż kręgosłup wykrzywiła o 90 stopni to myślałam że padne na zawał. Fajnie że są rodzice męża na miejscu bo dużo nam pomagają ale jeśli chodzi o opiekę nad dzieckiem to myślę że matka wie jak się najlepiej nim zająć...aż strach pomyśleć jak pójde do pracy...karmię mlekiem modyfikowanym, poddałam się.
To sie wyżaliłam:-)
mimo wszystko jestem szczęśliwą mamusią, nie pozwalam krzyczeć na moje dziecko bo M czasem puszczają nerwy.
Pozdrawiam wszystkie mamusie.

Witam sie :tak:moje dziecko dziś bardzo grzeczne :-Dszok jakiś:szok:wróciłyśmy ze spaceru dłuuugiegooo,na którym nawet raz sie nie obudziła ,a teraz śpi na brzuszku w łóżeczku ,żeby chciała jeszcze w nocy spać było by suuuppeeer ,ale no cóż nie morzna mieć wszystkiego ,:-),
Mam jeden problem małej wyskoczyły potówki na buźce i nie chca zejsc wiecie morze czym moge posmarować jej buźke ?

Witam sie :tak:moje dziecko dziś bardzo grzeczne :-Dszok jakiś:szok:wróciłyśmy ze spaceru dłuuugiegooo,na którym nawet raz sie nie obudziła ,a teraz śpi na brzuszku w łóżeczku ,żeby chciała jeszcze w nocy spać było by suuuppeeer ,ale no cóż nie morzna mieć wszystkiego ,:-),
Mam jeden problem małej wyskoczyły potówki na buźce i nie chca zejsc wiecie morze czym moge posmarować jej buźke ?

moj tezs ma ja niczym nie smaruje po schodzą stare a potem pojawiają sie nowe:)

Dziewczyny, odnośnie tych bioderek. Mi położna powiedziała, że badanie NAJPÓŹNIEJ DO 6 TYG. Później trudniej leczyć ewentualną dysplazję itp.

No widzisz a u mnie dopiero po 4 tygodniach dał inny lekarz skierowanie, ale ja w ksiazeczce miałam zapisane, ze stawy są ok nie wiem na jakiej podstawie bo usg nie było robione:p

no udało mi sie zafarbowac włosy i moje dziecie nadal spi. Musze jeszcze ogarnąć chałupe i potem o 6:30 jade z siostrą na zakupki po spodnie :)))

Dziewczyny, odnośnie tych bioderek. Mi położna powiedziała, że badanie NAJPÓŹNIEJ DO 6 TYG. Później trudniej leczyć ewentualną dysplazję itp.
My mamy dopiero 26 października wizyte u ortopedy ,nigdzie nie moge sie wcześniej dostać masakra jakaś jest :wściekła/y:

moj tezs ma ja niczym nie smaruje po schodzą stare a potem pojawiają sie nowe:)

No widzisz a u mnie dopiero po 4 tygodniach dał inny lekarz skierowanie, ale ja w ksiazeczce miałam zapisane, ze stawy są ok nie wiem na jakiej podstawie bo usg nie było robione:p

no udało mi sie zafarbowac włosy i moje dziecie nadal spi. Musze jeszcze ogarnąć chałupe i potem o 6:30 jade z siostrą na zakupki po spodnie :)))

Ja mam wrażenie że u nas wogóle nie schodzą :wściekła/y:zazdroszcze zakupków ja czekam aż wróce do swojej dawnej figury na razie wciskam sie w stare spodnie

reklama
Do góry