reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam wszystkich :-)
Śledzę to forum już od jakiegoś czasu i wreszcie zdecydowałam się zarejestrować.
Chciałbym podziękować Wam, gdyż dzięki temu forum jestem spokojniejsza i wiele rzeczy dowiedziałam się.
Jestem w ciąży, zasadniczo końcówka 37tyg. :tak:
Przewidywany termin na 10.08.2010

reklama
Bombusiu słońce, nie martw sie, na pewno dasz rade i Alanek będzie zdrowy, w koncu jest pod stałą kontrolą lekarzy.
Co do wagi mojego maluszka to nie wiem dokładnie, mam jedynie wymiary kości udowej i główki i one wskazują spore opóźnienie.

Pajko dobrze, ze wizyta udana!

U Kasi2506 stwierdzono hiopotrofię płodu... i ja już też mam stresa, że moje maleństwo może mieć to samo, bo u mnie tak jak u Kasi 2tyg poślizgu...

A ile waży Twoje dziecię OLu???????

Pajko gratuluje wizyty, więc u Ciebie póki co ciiiiiiisza!!!!

Bomusiu tak jak pisałam wyżej;) nie znam dokładnej wagi, ale wymiary które dr zrobił pokazuja 2 tygodniowe opoznienie, czyli tak jakbym byla nie w 37tyg tylko w 35
wiem, ze dzieci rodza sie rozne, ale Kasia mnie wystraszyla, bo bylam przkonana ze u niej wlasnie dzidzius jest mniejszy

mona 82 witaj;)

Bomusiu tak jak pisałam wyżej;) nie znam dokładnej wagi, ale wymiary które dr zrobił pokazuja 2 tygodniowe opoznienie, czyli tak jakbym byla nie w 37tyg tylko w 35
wiem, ze dzieci rodza sie rozne, ale Kasia mnie wystraszyla, bo bylam przkonana ze u niej wlasnie dzidzius jest mniejszy

mona 82 witaj;)

Ochh to nie doczytałam paplasiam, dobrze ze jestes pod stała kontrola i na pewno bedzie dobrze, czego Ci zycze!!!

Sierpień8 dziękuję za info z porodówki, a zdjęcia córci piękne!!!!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny trochę nie na temat, jestem początkująca i chciałabym wstawić suwaczek...
Niestety nie wiem jak to zrobić. proszę o pomoc, być może śmieszną ale ...
z góry dziękuję

Jestem trochę skrępowana:zawstydzona/y: i nie wiem od czego zacząć pisać...:-)
Może zacznę od tego że od paru dni mam bóle jak na miesiączkę i dziś pojawił się galaretowaty śluz. Czytałam co pisałyście o tym i chyba jest to normalne. Jest to moja pierwsza ciąża i panikuję...
Nie mogę się zebrać i do tej pory mam niespakowaną torbę. Czy też tak macie. Może ten strach mnie tak blokuje...
Po za tym ostatnia wizyta u ginki mnie dobiła. W czwartek miałam ostatnią wizytę tak mi powiedziała. Jestem w 37 tyg i ostatnia wizyta czy to jest ok. Cytuję co powiedziała: "jeśli będzie coś związane nie z porodem to mam przyjść do niej". jak ja mam to rozpoznać...
Niestety jak nie stać cię na prywatnego to musisz znosić państwowego.

Ola_ dziękuję za przywitanie :)

Ethele dzis na szczescie nie musze nic robic bo z wczoraj krokiety mi zostały wiec tylko do mikrofali i gotowe:-)

Lea trzym sie dzielnie.. moze cos sie z tego wykluje:-)

Milusia w sumie chciec sie nie chciało robic, ale miałam smaka zeby zjesc:-) w kazdym razie jak cos robie to takze twardnieje mi brzuch a czasem od zwyklego siedzenia mam taki twardy ze masakra.. no ale z tym trzeba jakos sobie poradzic.. jeszcze troszke i urodzisz.. trzymam kciuki za Ciebie
odnosnie baby bluesa.. mnie cos podobnego dopada, ale rozczulam sie nad wszystkim, nie nad sobą.. nie wiem czemu tak jest, może przez hormony

Bombusia prosze bardzo:-)
57.jpg

Pajka gratuluje udanej wizyty..

Mona witaj

wczoraj przyszedł do nas zlewozmywak (bo jeszze troszke kuchnie przerabiamy) i miał pod spodem bardzo śmierdzące gumy, które od razu moj M wywalił, ale zlewozmywak dalej capił.. w kadym razie tak mnie wieczorem głowa bolała ze poltorej godziny sie męczyłam, słabo mi było, nie dobrze a zwracać nie było co.. masakra jakas, nawet apap nie pomagał.. w kazdym razie w koncu zasnełam chyba ze zmeczenia.. rano obudziłam się świeżo narodzona.. musze powiedziec M zeby wyczyscil te pozostałosci po tej gumie bo nie mam zamiaru przechodzic powtórki z rozrywki dzis..

reklama
Mona_82 z tego co piszesz to pewnie czop odchodzi i powoli przygotowujesz się do ciązy; co do lekarza hmm no nie wiem, ja teraz mam chodzić co tydzień:/ ale co lekarz to inne sposoby

Nektarynka krokieciki wyglądają smakowicie:) co do zlewozmywaka to lepiej nie wdychaj tego świństwa.. kto wie co to jest...

Do góry