reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpien 2008 - otwarty

Witam wieczornie:tak: dziś naszczęście dzień jak codzień i wczorajsze marudzenie się nie powtórzyło:-p

Chciałam Wam złożyć już życzenia bo jutro nie wiem czy znajdę czas;-)
Tak więc:

Skacze zajączek po lesie
i życzenia Tobie niesie.
Przez pisanki przeskakuje,
Alleluja wykrzykuje,
potem znika w długich susach
cały mokry od dyngusa!

WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH
ŻYCZY KUNEK Z EMILKĄ !!

reklama
Witam :-)
Nastepnym razem odpisze wszystkim mamusiom, teraz juz padam ze zmeczenia... :zawstydzona/y: Zreszta jak wiekszosc z nas pewnie...Przed swietami duzo pracy, a jeszcze maluszek domaga sie uwagi ;-)

Chcialabym zlozyc zyczenia :-):

Wesołego jajka,
Kurczaków, baranka,
Ciasta z rodzynkami,
Ostrego chrzanu,
Tęczowych mazurków,
Mokrego Dyngusa
I od Nas całusa :)

na początek również składam życzenia

Wielkanocny zając już po trawce biega.
Baran z krzyżem białym nawraca człowieka.
Ludzie z wszystkich miast święconkę zajadają,
I w Niedzielę Wielkanocną życzenia składają.
Tak więc ja, jak i oni przesyłam życzenia
Zdrowia, szczęścia i miłości, w pracy powodzenia.
Niech Pańskie Zmartwychwstanie na ludziach się odbije.
Niech Jezus Zmartwychwstały też w sercach naszych żyje.

MSTRUGALA4 - może Maja faktycznie nie przyzwyczajona jest di twardego podłoża albo za duża przestrzeń. Łóżeczko ją ogranicza ale też czuje się w nim pewnie?? :happy:
mamcia007 - Artur puki co wstaje jak ma coś na wysokości główki. Podchodzi, opiera się rękami, i hop, pupa do góry :tak:. Więc ograniczam mu możliwości do bezpieczniejszych sytuacji :-).
Co do zabawek... gdy dziecko zaczyna chodzić i ma nowe możliwości to ciężko jest je czymkolwiek zainteresować. Artur odkąd odkrył, że może stać często, zamiast się bawić, klepie mnie po nogach 'mówiąc' że chce stać :rofl2::laugh2:. Jak go odkładam na podłogę irytuje się i złości, zabawny jest :tak:. A z zabawek najbardziej lubi obgryzać zakrętki z butelek :sorry: zdaje się że chropowata nakrętka dobrze robi na obolałe dziąsła :happy:.
Nikaa - pewnie mamie kamień z serca, cieszę się że wizyta była tak pomyślna :yes:.
Kunek - też stosuję taką metodę, co tydzień zmieniam zestaw zabawek. No i jest jedna bajeczka którą Artur ogląda :tak:. Przynajmniej mam 25 min spokoju :-D.

Malutki baranek
ma zlote rozki,
Pilnuje pisanek na trawie
z rzezuszki.
Gdy nikt nie widzi
choragiewka buja
i beczy cichutko
Wesolego Alleluja.

Do zyczen przylaczaj sie
zakatarzone
Nikaa i Oliwka

Niestety ja też dzisiaj krótko ...

Kunek, Madlen80, sierpniowamama i Nikaa dziękujemy za życzenia.

Z świątecznego korzystamy zwyczaju,
by przesłać życzeń tyle, ile kwiecia w maju.
I życzyć Wam naprawdę z całą serdecznością,
by święta napełniły Wam duszę radością.
By Wielkanoc była jak bajka,
a na stole nie zabrakło smacznego jajka.
Życzymy samych tęczowych pisanek,
i Mokrego Dyngusa - cały ranek.
Marta z mężem i synkiem

Witam
widzę że tutaj zastój poświąteczny :happy:.
U nas święta minęły spokojnie.. mały ma 8 ząbek, który wyrznął się w miarę spokojnie. Mały doskonali wstawanie :eek::rofl2:...i spokój znika, na 5 min nie można odejść bo zaraz się spina na co popadnie :baffled:.
Wypróbowaliśmy nowy wózek i puki co sprawdza się w 100% tylko jakoś dziwnie się czuję gdy nie widzę dziecka przed sobą :sorry:.
W niedzielę mały dostał żółtko i puki co jest ok, a teraz uciekam zupkę szykować ;-).

Witam
Ale pustki na forum:-(
My juz 2 tydzien leczymy przeziebienie i praktycznie caly czas siedzimy w domu :-(czasem na krotko wyjdziemy na balkon lub do ogrodka. Wczoraj skonczylysmy 2 antybiotyk a Oliwka do tej pory ma katar. Dzisiaj idziemy na kontrole.
SIERPNIOWAMAMA - GRATULUJE kolejnego zabka, super ze spacerowka sie sprawdza.

witam;-)
rzeczywiście po świętach cisza tu że ho ho!:-p

U nas ząbków dalej brak. Poza tym byłyśmy wczoraj na szczepieniu:tak: Emilcia była dzielna i nawet nie zajęknęła:-):tak: nie było niestety naszej pani doktor i badałyśmy się u innej - skazy nie wyklucza ale na dzień dzisiejszy nie może jej także stwierdzić, a tamto uczulenie mogło być od proszku:sorry:więc póki co jest jak jest a reszte czas pokaże;-)
Mamy za to problem z nawracającą ciemieniuchą:baffled: zaleciła nam szampon z oilatum i mam nadzieję że zniknie na dobre:tak:

No a jutro jedziemy na usg i w przyszłym tygodniu do nefrologa:tak: Co ja się nachodzę po tych lekarzach:-D ale najważniejsze by Emilce pomogło:-p

Nikaa mam nadzieję że po dzisiejszej kontroli okaże się że to tylko zwykły katar i szybko przejdzie:tak:biedna Oliwka:-:)sorry: dużo dużo zdrówka !!:happy:

sierpniowa mama gratulujemy kolejnego ząbka:tak: i życzę cierpliwości w niespuszczaniu synka z oka:-D

Witam
Kunek - dzielna córcia :tak:, my się wybieramy na pomiar w przyszłym tygodniu. A szczepienie dopiero w sierpniu :eek:. Zdziwiona byłam na ostatnim jak mi powiedzieli, że następne za pół roku, tylko jak mały zareaguje :szok::happy:. A jak dzisiejsza wizyta?
Nikaa - dużo zdrówka dla córci :tak:.

U nas nic nowego. Wczoraj 2 spacerki zaliczone choć pogoda niebyła już taka super. Na placu zabaw Artur poznał nowe dzieci i pojeździł na karuzeli :tak:. Huśtawkę zaliczył już wcześniej :sorry2:. Byłam też u bratowej po sadzonki, gdy czekałam w ogrodzie pies się zarwał z łańcucha :rofl2:. A że młody i chce się bawić, zaczął skakać przy wózku :baffled:. W pewnym momencie zobaczyłam ten wielki jęzor zmierzający do buzi Artura, w ostatniej chwili chwyciłam psa :oo::-D. A mały... piszczał z radości :rofl2::eek:.

reklama
Witam,
faktycznie na forum troszke ucichlo, ale na pewno nadrobimy pisanie :tak:.
sierpniowamama zabawna sytuacja z pieskiem znajomej :-D Suczka moich rodzicow tez chce ciagle oblizywac synka, wiec ciagle musze pilnowac, zeby tego nie robila :tak:
Nikaa zycze duzo zdrowka corci!
Kunek mam nadzieje, ze szampon oilatum pomoze na ciemieniuche...
Dzielna dziewczynka z Emilki, ze tak ladnie znosi szczepienie :-)

A u nas nic nowego wlasciwie... W niedziele chrzcimy Wiktorka :-D Tesciowa szyje ubranko, bo synus do malych nie nalezy, a w naszej okolicy z wiekszymi ubrankami do chrztu jest problem :baffled:
Synek wlasnie sie obudzil, wiec musze uciekac... Postaram sie jeszcze pozniej zajrzec!
Milego dnia wszystkim!

Do góry