reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpien 2008 - otwarty

Nikaa- to teraz pewnie nadrabiacie spacerki :tak:. Zazdroszczę przespanej nocy i gratuluję Oliwce nowej umiejętności, Artur jakoś nie chce robić 'papa' ale wytrwale uczę go przed lustrem :sorry:.
Madlen80- ale masz urwisa :happy:, ale przynajmniej będziecie mieli co wspominać. Artur na chrzcie rozpłakał się jako pierwszy (był to czas kolek :no:), a pozostali rodzice mieli nadzieję żeby ich dzieci nie podchwyciły :happy::-D. Ale jak to mawia moja babcia - jak płacze na crzcie to będzie pięknie śpiewać :sorry::rofl2::laugh2:.
mama_Adrianka- dziękujemy i również wszystkiego najlepszego z okazji ukończenia 8 m-ca :tak::happy:.
Kunek- a może te bóle brzuszka wywołane są przez ząbkowanie? Życzę aby dolegliwości szybko minęły :rolleyes2:.
MSTRUGALA4- gratuluję tak bogatego 'słownictwa', u nas dalej nic... no ze 3 razy przy płaczu wyszło mama ale to się nie liczy :oo::hmm::happy:. Wiecie co te nasze dzieciaczki to chyba wszystkie są na etapie plucia, normalnie nie nadążam ze śliniakami :no::-D. Co do chusteczek to Artur raczej woli oblizywać to foliowe zamknięcie, chyba klej mu smakuje :-D.

U nas dzień minął spokojnie, ale popołudniu mały nie chciał spać na spacerze wiec wróciłam do domu. O 19 kąpiel,papu i ...godzina płaczu :no:. Jak zawsze przychodzi mi na myśl jedno.. ząbek. Czyżby 9-ty :eek::szok:?? Zobaczymy za kilka dni. Jutro natomiast idziemy się zważyć i zmierzyć , ciekawa jestem bo ostatnio wyraźnie czuję te słodkie kilogramy :-D.

reklama
Dobry wieczor:-)
Wlasnie uspilam corcie, ciekawe kiedy sie obudzi. Niestety miniona noc nie byla taka udana jak ubiegla:confused:. Oliwcia tradycyjnie obudzila sie kolo polnocy i ok 5 na karmienia-nie mozna ja oszukac bo jest megaplacz.
Dzisiaj poraz pierwszy zobaczylam jak mala raczkuje, wprawdzie kroczkow-raczkow bylo tylko kilka ale z kazdym dniem jest coraz lepiej. A i poraz pierwszy stanela opierajac sie o mnie (do tej pory stawala przy tacie), stala sekunde moze dwie ale to juz cos.
MADLEN80 ciesze sie, ze chrzciny synusia sie udaly. Niezly rozrabiaka jest z niego:laugh2:. Ja planuje chrzciny Oliwki na roczek.
MAMA ADRIANKA wszystkiego naj ale synka z okazji skonczenia 8 miesiecy
KUNEK zycze, zedy dolegliwosci brzuszkowe corci szybko sie skonczyly. Mysle, ze calkiem mozliwe, ze po jakims czasie jakis produkt jej szkodzi, pytanie tylko jaki?
MSTRUGALA fajnie jest sluchac jak dziecko zaczyna skladac pierwsze sylaby, u nas nadal kroluje bababa a w chwilach rozpaczy mamama. Moja corcia preferuje chusteczki higieniczne, uwielbia je drzec a potem zuc:oo2:

DZIEN DOBRY. no i z mojego ,, potem sie odezwe,, nic nie wyszlo... a to prasowanie, spacer i przyszla pora kapania.... ostatnio co noc Maja w czasie snu przekreca sie na brzuch.... i odkrywa sie.... a najlepsze jest gdy siada... a ze jest ciemno to nie wiem czy sie obudzila czy robi tak w snie...:oo::oo::oo: . wiecie co czy u was tez jest tyle komarow??? wczoraj jak zbieralam pranie bo wisialo na dworzu to na ciuchach czarno bylo od tego dziadostwa:errr:.... i dopiero jak mocno strzepnelam to odlatywaly a tak to zero reakcji... malo tego.... nasz dom zostal opanowany przez mrowki....:cool:.... sa wszedzie... teraz tak leze i patrze a nawet po scianie laza... posypalismy specjalnym proszkiem i mam nadzieje ze znikna.... plaga jakas czy co...
sierpniowamama co do foliowego zamkniecia to Maja tez nim nie pogardzi:rofl2:. nie wiem czy to ten smak, czy poprostu samo to ze moze sobie pociamkac ale jest z tym szalenstwo:rolleyes:. daj znac jak tam po pomiarach.
nika gratuluje pierwszych kroczkow-raczkow. oby bylo ich jak najwiecej:tak: w przeciwienstwie do niefajnych nocy...:eek:
gusiaczek witaj bo jeszcze sie nie znamy:happy2:
aaaa.... my pojutrze mamy pierwsze szczepienie... o losie... :baffled:

Dobry wieczór :-)!

Kunek dziękuję :-).
Mam nadzieję, że te bóle brzuszka u Emilki to jednorazowy przypadek, a USG wyszło dobrze.
Adrianek też uwielbia oglądać zdjęcia na wyświetlaczu.

MSTRUGALA4 gratuluję nowych umiejętności :-).
Mam nadzieję, że Maja dobrze zniosła szczepienie.
Adi upodobał sobie krem :tak::-D.

gusiaczek_p witaj :-).

sierpniowamama dziękuję :-).

Nikaa dziękuję :-).
Gratuluję Oliwce nowych umiejętności.

We wtorek moja siostra urodziła synka Krystianka :-)(ważył 3755 g i mierzył 56 cm).
Adrianek wczoraj zaczął stawiać kroczki.
Z każdym dniem wydaje nowe dźwięki, które czasami przypominają słowa.
Ostatnio polubił deserki. Natomiast zupki, kaszki i kleiki je niechętnie (połowa porcji ląduje w koszu).
Jutro idziemy na bilans. Ciekawa jestem, ile Aduś waży i mierzy.

Pozdrawiam :-)!

Ostatnia edycja:
Nikaa- gratuluję Oliwce pierwszych pokonanych centymetrów ;-), no i pierwszego wstania. Artur zaczynał tak samo, najpierw opierał się o męża a teraz wstaje przy desce do prasowania i narywa nią :-D. Czekam tylko aż ta góra prasowania go zasypie :sorry::laugh2:.
MSTRUGALA4- może masz małą lunatyczkę :wink::-D. Oby walka z mrówkami szybko się skończyła, a komary :baffled: puki co wieczorem się pojawiają.
mama_Adrianka- daj znać jak pomiary :happy:.

Arturek waży 8.200 :)eek: a dałabym sobie rękę uciąć że więcej :-D) i mierzy 73 cm. Pani doktor powiedziała że jest super chłop :sorry:. Ma parę suchych plamek na piersiach więc dostaliśmy maść i zobaczymy. W poczekalni podrywał wszystkie mamy, w pewnym momencie chyba się zawstydził i zaczął wtulać buzię w moją pierś... było to bardzo zabawne ale jakie przyjemne :rolleyes::sorry2:. Wczoraj po przebudzeniu, jak zawsze, fikał po nas w łóżku w pewnym momencie zaczął mnie klepać po brzuchu więc pytam go: 'chcesz wrócić do brzucha?' a mój syn na to:'uhmyy' :szok::-D. Mąż aż z wrażenia przerwał drzemkę :-D. Wczoraj byliśmy u dziadków i bardzo fajnie spędzaliśmy czas na placu zabaw i spacerkach :happy:. I znowu sesja zdjęciowa :rofl2:..dziewczyny wy też macie tyle fotek maluchów :-D?? Mi to chyba pamięci braknie niedługo.

co wam powiem to wam powiem ale nie bylo tak zle na szczepieniu.... uffff.... pierwsze koty za ploty:rolleyes:... placz byl ale moze z 30 sekund, tata dal kluczyki od samochodu i przeszlo:biggrin2:... moja dzielne malenstwo:wink:... co do mrowek... odpukac ale narazie nie ma:happy2:... moglyby juz nie wracac... natomiast przy okazji szczepienia moje dziecko zostalo zwazone.... i szok:oo::oo::oo:.... 1130 kg... chyba dk powinno byc... wiecie o co chodzi:errr::laugh2:... tak czy siak mala jest w ostatnim centylu... lekarz w szoku ze tak rosnie po tym co przeszla w szpitalu:tak:
mama adrianka gratuluje siostrzenca:tak: i zostania ciocia:rofl2:... gratuluje rowniez pierwszych kroczkow Adrianka. brawo dla malucha:happy:. u nas z jedzeniem tez srednio... moze i lepiej bo gdyby Maja lepiej jadla to moj kregoslup moglby nie dac rady... juz teraz ma problemy....:baffled:.... deserki je, zupki roznie... ma dwie ulubione. z buraczkiem i z brukselka. te wcina. kaszki i kleiki odpadaja zupelnie. za to banan moglby byc co chwila....:sorry: daj znac jak po pomiarach...
sierpniowamama lunatyczka mowisz???:-D hehe. kto wie. przyznam sie szczerze ze ja jako male dziecko lunatykowalam... normalnie wychodzilam z lozka i sobie szlam... najczesciej albo do lazienki albo na dwor.... hmmm.... moze cos w tym byc...:baffled:. powiem ci ze w sumie to zazdroszcze ci tych 8200kg u Arturka... zawsze to mniej do dzwigania... mam nadzieje ze masc pomoze i suche plamki znikna:tak:. co do zdjec... to nic nie mow.... na samym aparacie mam ponad 800... plus zrzucone na komputerze.... moj maz juz nawet sie nie odzywa... bo po co:-D. uwielbiam fotografowac Maje:happy::happy::happy:.

Dzień dobry :-)!

My już po wizycie u pediatry. Adi waży 9.420 g i mierzy 76 cm. Obwód głowy wynosi 44 cm, a klatki piersiowej 48 cm. Pani pielęgniarka powiedziała, że duży z niego chłopiec.

sierpniowamama mały podrywacz z Twojego Arturka ;-):-).
Mam nadzieję, że po tej maści suche plamki znikną.
Ja też myślałam, że Adrian waży więcej.
My również mamy dużo zdjęć Adiego, ale w ostatnim czasie robimy mu już trochę mniej fotek niż wcześniej.

MSTRUGALA4 dziękuję :-).
Gratuluję Maji, że tak dzielnie zniosła szczepienie (zwłaszcza, że to było jej pierwsze).
Duża z niej dziewczynka :tak:.

Miłego dnia :-)!

bry wieczór !:-)

Mnie znów trochę czasu nie było, ale jakoś ostatnio brak chęci na spędzanie czasu przy komputerze, a i czasu nie za wiele:sorry:

No więc dziś byłyśmy u nefrologa - wyniki moczu idealne:-p ale niestety z usg taki sam wynik jak z poprzednich, więc jak to pani dr powiedziała "zaczynamy coś z tym robić":eek: cokolwiek ma to oznaczać... póki co dostałyśmy skierowanie na cystografię (nawet nie wiem co to jest):zawstydzona/y: po weekendzie będę dzwonić i się umawiać na termin, zapewne odległy więc z lekarzami mamy chwilkę spokoju;-):tak:
Oprócz tego ząbków brak, z brzuszkiem lepiej i chyba znalazłam przyczynę - zrobiło się cieplej i Emi nie wystarczała woda podawana łyżeczką a po przeczytaniu wątku o herbatkach gdzie dziewczyny polecały z czerwonych winogron, zakupiłam takową i o dziwo Emilce posmakowała i pije w zaskakujących ilościach:-D
Z raczkowaniem malutkie postępy - Emilka unosi się już na kolankach i rękach jednocześnie i kiwa się do przodu i do tyłu:-D Uczę ją także skakać jak piłeczka bo niestety trzymana pod paszki opiera się sztywno na wyprostowanych nogach:sorry:

gusiaczek miło że nas odwiedziłaś - ja też mam nadzieję że u mojej Emilki po badaniach będą tylko dobre wiadomości:tak:

Nikaa gratulujemy Oliwce pierwszych kroczków raczków:-D mam nadzieję że nocki macie coraz lepsze:tak:

Mstrugala super że Maja tak dzielnie zniosła pierwsze szczepienie:tak::happy: Czy dobrze wywnioskowałam że Twoja córcia waży 11 kg:szok: masz co nosić:-p ja z moimi niecałymi 8 kg mam czasem problem:-D:-p

Mama Adrianka gratulacje dla siostry i dla Ciebie z okazji zostania cioteczką;-) a dla Adrianka gratulacje ze stawia tak szybko pierwsze kroczki:tak:

sierpniowa mama życzę aby plamki szybko zniknęły ze skórki Arturka:tak::happy: a co do zdjęć to ja też mam trochę - ostatnio zgrywałam na płytki by zrobić miejsce na dysku:tak: bo zaczął mi się pojawiać na pasku zadań durny komunikat "mało miejsca na dysku D" co bardzo mnie irytowało:sorry::-p

Pozdrawiam i do następnego razu (mam nadzieję że szybciej niż poprzednio);-);-);-)

Dzień dobry :-)!

Kunek dziękuję :-).
Gratuluję Emilce postępów z raczkowaniem. Pewnie już niedługo będzie śmigać po całym domu :-).
Mam nadzieję, że cystografia wyjdzie dobrze.
A co do stawiania pierwszych kroków przez Adrianka...
Chyba źle się wyraziłam :zawstydzona/y:.
Przedwczoraj faktycznie zaczął stawiać pierwsze kroczki, ale trzymany pod paszki :tak:.

Pozdrawiam :-)!

reklama
Ja tylko tak szybciutko. Kunek trzymam kciuki za dobre wyniki badań. ALicja miała robioną cystografię. Od razu Cię uprzedzę, żebyś poprosiła o jakiś środek nasenny albo uspokajający, bo dziecko musi leżeć nieruchomo.
Kończę bo teraz nie mam czasu. Postaram odezwać się później.

Do góry