reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rzeczy dla naszych dzieci

witam ja dzisiaj naciągnełam mame na bazarku na kolorowe pieluiszki tetrowe, są super w sumie 6 sztuk, jedna po 3,7 za 6 babka wzieła 20 zeta, to taniej niż na allegro.
co do odjazdowej marynarki szymonka to nie doszła naczas i mały pójdzie w spodniach, koszuli, kamizelce krawacie i sweterku, trudno a jak paczka przyjdzie to i tak klientka ma neutrala za to.
co do zasypek to np. moja bratowa uzywała mąki ziemiaczanej do pupci, po każdym przebieraniu i przetarciu pupci mokra chusteczka sypała mączkę (bo zasypka ma podoba kosystencje|) i było ok a wszelkie maści stosowała tylko do zadań specjalnych przy potówkach czy przy odparzeniu. ja tez nie nadużywałam masci ale mój szymonek to twardy chłopwychowany na najtańczych pieluchach i nigdy nic czerwonego nigdzie nie miał pomijając latem przy upałach.
ubranka dla małej wyprałam w naszym proszku i płynie do płukania co stosuje i wszystkie wyprasowałam na lewej stronie, u nas w rodzinie nie ma alergii szymonek też nie miał i uznałam że bez sensu wydawac kase na taki proszek. jakby jednak się coś przywałesało to wtedy będę prała w "jełopach" jak to z mężem kiedyś przeczytaliśmy :)

reklama
Ja prałam wszystkie ciuszki Lilki w proszku Lovela i teraz też tak będę, i prasowałam, niekoniecznie na lewej stronie, chociaz czytałam,że tak lepiej.
Ale jeszcze nie piorę-za wcześnie(mam termin na 18 września), zdążyłyby mi się te ciuszki zakurzyć,bo część będę miała na takich niezamykanych półeczkach.
Co do zasypki to nie miałam wogóle, dzidziusia smarowałam oliwką Bambino po kąpieli (podobno najmniej uczula) a pupę Sudocremem-polecam, jest bardzo dobry, a potem to już tylko oliwką,jak się nic nie działo, Lilka na szczęście nie miała żadnych problemów z odparzeniami itp.
A te wkładki do pieluch to faktycznie do tertowych-myśmy jako niedoświadczeni rodzice kupili takie dla Lilki "na wszelki wypadek" i leżą dalej :-D. Tak nam pani w hurtowni wcisnęła..

Dziewczyny może któraś z Was nie zakupiła jesze wózka, mam do sprzedania taki oto zestawik: Stelaż Trophy Air 4, gondolka Windoo i fotelik do 13 kg Elios Safe Side.

Naprawdę polecam jako młoda (kwietniówkowa :)) mama! Ten zestaw sprawdzał się w każdej sytuacji, a jego stan okraślam jako bardzo dobry, wszystkie części materiałowe są czyściutkie, gdyż bez problemu można je prać.
Cena jest śmieszna, bo 1000 zl., w sklepie za nowy zapłaciłabyś 2700 zl.

Do odbioru w Warszawie.
Na pytania odpowiem pod nr tel.: 502 811 126
GRATIS: Parasolka pasująca kolorystycznie do zestawu

Oto opis:

Trophy Air 4 francuskiej firmy Bebe Confort , to stelaż ze skrętną przednią osią i dużymi pompowanymi kołami ,nadający się na każdy teren.Przeznaczony do mocowania gondoli Windoo,siedziska spacerowego Opera i fotelika Elios Safe Side.
Zalety:
  • Przednia oś skrętna z możliwością blokowania dźwignią wygodnie umiejscowioną na rączce.
  • Regulacja sztywności zawieszenia 3-stopniowa.
  • Możliwość składania niezależnie od pozycji siedziska i rączki, po ponownym rozłożeniu powraca do poprzedniej pozycji
  • Automatyczny przełącznik w rączce,składający wózek .Składanie w prostokąt,po złożeniu ,stelaż sam stoi.
  • Zaczepy do torby na rączce.
  • Duży materiałowy kosz na zakupy - 28 litrów
  • Uniwersalny system mocowania gondoli, spacerówki i fotelika samochodowego.
  • Rączka łamana-wysokość regulowana.
  • Hamulce na tylnych kołach .
  • Duże pompowane koła.
  • Podstawka dla drugiego dziecka.
Windoo to lekka i łatwa do przenoszenia gondola, która wykorzystuje ekskluzywny system recyrkulacji powietrza ułatwiający dzieciom oddychanie podczas snu.
Dla zapewnienia absolutnej wygody podczas noszenia oraz zerowego ryzyka, rączki są sztywne i ergonomiczne i odchylają się łatwo i szybko.Po postawieniu na podłodze gondola może się kołysać.
Dołączono samochodowy zestaw bezpieczeństwa i możliwe jest przewożenie dziecka w tej gondoli w samochodzie (certfikaty bezpieczenstwa) - to ogromny PLUS dla podróżujących, gdyż maluch do około 6 miesiąca życia nie powinien spędzać dłużej niż 2 h w foteliku samochodowym.
Wyściółka posiada właściwości antyalergiczne oraz antystatyczne. W całości zdejmuje się i nadaje do prania. Wewnętrzna tapicerka i materac nadają się do prania w pralce.

Fotelik Elios Safe Side - podstawowe zalety:
  • bardzo lekki, łatwy do przenoszenia dzięki odchylanej ergonomicznej rączce
  • fotelik spełnia dodatkowe funkcje: nosidełka, leżaczka oraz kołyski
  • zdejmowany, regulowany daszek przeciwsłoneczny
  • schowek z tyłu fotelika na drobne akcesoria i ulubione zabawki
  • szelki bezpieczeństwa z miękkimi ochraniaczami
  • poszycie fotelika można prać ręcznie
  • dwuwarstwowa obudowa zapewnia amortyzację wstrząsów oraz ochronę przed zimnem i nadmiernym ciepłem
  • rozbudowane sfery boczne dla maksymalnego bezpieczeństwa przy uderzeniach bocznych
  • ergonomiczny kształt obudowy i dodatkowo wyściełane poszycie zapewniające dziecku pełen komfort
  • pozycja leżąca fotelika zapewnia dziecku najwygodniejsze ułożenie w czasie podróży
  • fotelik można zamocować na dowolnym stelażu wózka Bebe Confort przy użyciu łączników ModuloClip

dzisiaj dotarła do mnie przesyłka z pościelką d wózka i z rożkiem, rewelacja szybka dostawa i towar ok a i gratis dostałam granatowe prześcieradełko do łózeczka co bedzie pasowało na zmiane z kremowym do pościeli która jutro zamawiam.
no i szymus wczoraj dostał marynarke będzie miał na chrziny siostry i na nastepne wesele.

Fajnie, że wszystko OK z przesyłką. Ja też muszę poszperać w necie, bo u nas w sklepach pościel kosztuje średnio 100 zł (trzy częściowa) a to czyste ździerstwo:-):-):-). A przydałoby się może ze dwa komplety na początek, chociaż... Może zaczekać z tą pościelą aż Tymek będzie na tyle duży by spać na poduszce i pod normalną kołderką? Może po prostu ograniczyć się do prześcieradełek na początek i ochraniaczy na szczebelki po Kubusiu? Do przykrycia mam taką śliczną frotkową kołderkę z Glucka do wózeczka, ale raczej do wózka się nie przyda, bo mam przecież śpiworek, albo miękki rożek.

ja wyszłam z założenia że lepiej miec już w domku teraz niz później się martwic o to, bo z 2 dzieciaczków i jeszcze na wsi to by mi było cięzko się gdzies wybrac a nawed skupic na wyborze na allegro.

Fajnie, że wszystko OK z przesyłką. Ja też muszę poszperać w necie, bo u nas w sklepach pościel kosztuje średnio 100 zł (trzy częściowa) a to czyste ździerstwo:-):-):-). A przydałoby się może ze dwa komplety na początek, chociaż... Może zaczekać z tą pościelą aż Tymek będzie na tyle duży by spać na poduszce i pod normalną kołderką? Może po prostu ograniczyć się do prześcieradełek na początek i ochraniaczy na szczebelki po Kubusiu? Do przykrycia mam taką śliczną frotkową kołderkę z Glucka do wózeczka, ale raczej do wózka się nie przyda, bo mam przecież śpiworek, albo miękki rożek.

Ja bym zaczekala zwlaszcza jak masz jeszcze cos do zakupienia. Moj Patryk ma juz prawie 18 mniesiecy i nadal spi bez poduszki a kolderki uzywam bardzo rzadko bo u mnie na razie upaly straszne. Na Twoim miejscu kupilabym tylko przescieradelka, ochraniacz i ewnetualniej spiworek do spania.

Mysmy zakupili juz lozeczko, materac i wlasciwie mam juz wszystko wlacznie ze sliczna lampeczka nocna pasujaca do poscieli w lozeczku. Komode maz juz skrecil, lozeczko i materac nadal lezy w samochodzie ale pewnie na dniach juz zmontujemy. Torbe do szpitala mam spakowana, niewiele tego bo wiekszosc rzeczy lzaperwnia szpital, wszytsko zmiescilam w malenka walizeczke lotniczna. Dla dzidzi mam wziasc tylko ubranko na wyjscie i fotelik samochodowy ale to mi maz przyniesie w dniu wyjscia ze szpitala. Pmalenku piore ciuszki, pogde mam straszna, upaly po 34 stopnie i do tego w powietrzu wilgoc taka ze nic by na dworze nie wyschlo. I tak wzierlam sie za to dosc pozno.
Zaraz jade na wizyte u ginki. Po raz pierwszy od poczatku ciazy bede zbadana dowcipnie;) ciekawe co tam slychac.

W takim razie chyba też się wstrzymam, albo zadecyduję pod koniec sierpnia biorąc pod uwagę możliwości budżetowe. Jak zostanie trochę wolnych środków, to może coś zakupię, a jak nie, to się nie zmartwię, zamówimy w przyszłych miesiącach. Mam nadzieję, że będę miała czas i siły pogrzebać na allegro. Dzięki, dziewczyny, za rady.

reklama
Troszke sie dzis podlamalam wiecie?
jakos tak mam poczucie ze mam za malo, ze wszystko w toku zalatwiania a dziecko w drodze.
Lozeczko dopiero przyjedzie z polski, wozek..coz..dzis dowiedzialam sie ze na polskie stracilam 600 zlotych...
Zaplacilam depozyt za wozek, bo nie chcialam go miec w domu... okolo 120 funtow czyli jedna trzecia ceny (powiedzmy).
A nie chcialam go miec w domu z racji przesadow ze wozka sie miec nie powinno.
Myslalam ze go dla mnie trzymaja i ze teraz wplace reszte kasy i ze dostarcza szybko..a okazalo sie..ze umowa..mimo ze jest spisana tak, ze odbieram 15 sierpnia.. to jednak musze ponoc zaplacic calosc wczesniej..i ten termin przepadl..i mnie nie powiem co strzelilo jak dzis zadzwonilam tam.
Moze uda mi sie jakos kase odzyskac, jesli nie..to szkoda..bo moglabym juz kupe rzeczy za to kupic.

Moge sie zapytac czy kupujecie sterylizatory? Kiedy zapytalam sie mamy powiedziala ze to marnowanie pieniedzy, ze mozna wyparzac goraca woda..Niby ma racje, ale czasy sie zmienily ;)
Co sadzicie?

Do góry