Hej wszystkim
Ja dopiero spodziewam się dziecka ale już wymyśliłam imiona dla bobaska
Chłopczyk Będzie miał na imię ALAN a dziewczynka MALINA
.. Chociaż ogólnie jestem przekonana, że to będzie dziewczynka imię dla chłopca też się sprzyda bo przecież nigdy nic nie wiadomo
Przeczytałam prawie wszystkie Wasze posty noi muszę stwierdzić, że Wasze imiona są piękne Każde JEST WYJĄTKOWE na swój sposób
Chociaż muszę przyznać, że o niektórych kąpletnie nie miałam zielonego pojęcia
O Malinie też nie miałam pojęcia ale przeglądając spis imion zakochałam się poprostu
chociaż Mój narzeczony nie jest do końca przekonany ale to tylko kwestia czasu i argumentów
hehe
Co do tego jak niektórzy z Was to nazywają "Krzywdzeniem Dziecka" to muszę powiedzieć, że każdy człowiek ma inny charakter i inny gust prawda? więc dla jednego imię Julka będzie krzywdzące a dla drugiego skrzywdzicie dziecko imieniem Genowefa albo Pheobe niewiem jak to się dokładnie pisze ale czyta się FIBI. A co do wyśmiewania w szkole no nie wiem ale po 1 tak jak już pisałam każdego gust jest inny a po 2 istnieje coś takiego jak toleracja i równość więc dużo zależy od wychowania dziecka i jeśli dziecko bd się nabijało z kogoś tylko z powodu imienia to jest to kwestia w dużej mieże wychowania.
A po 3 i chyba najważniejsze dziecko powinno się KOCHAĆ ZA TO, Że poprostu JEST a NIE za To Jakie IMIĘ Nosi!
Ja tam ogólnie nie chce aby Moje dziecko było następną Justynką, Ewelinką Czy Kamilkiem na placu zabaw czy w szkole, lecz żeby było wyjątkową osobowością i rozpoznawalną
Mówię Wam słuchajcie własnych racji bo ludzie obgadują ale tak naprawde dlatego, że zazdroszczą i wolą patrzeć na cudze dziecko niż na własne taka prawda
Pozdrawiam wszystkie Mamy
:*