reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

A my czekamy na Kubusia, imię bardzo długo wybierane bo miała być córcia - Julia albo Wiktoria a jak się dowiedziłam że bedzie chłopak to jakoś tak wszystkie męskie imiona przestały nam się podobać hihi

reklama
Hej wszystkim :)
Ja dopiero spodziewam się dziecka ale już wymyśliłam imiona dla bobaska :) Chłopczyk Będzie miał na imię ALAN a dziewczynka MALINA :).. Chociaż ogólnie jestem przekonana, że to będzie dziewczynka imię dla chłopca też się sprzyda bo przecież nigdy nic nie wiadomo :)
Przeczytałam prawie wszystkie Wasze posty noi muszę stwierdzić, że Wasze imiona są piękne Każde JEST WYJĄTKOWE na swój sposób :) Chociaż muszę przyznać, że o niektórych kąpletnie nie miałam zielonego pojęcia :) O Malinie też nie miałam pojęcia ale przeglądając spis imion zakochałam się poprostu :) chociaż Mój narzeczony nie jest do końca przekonany ale to tylko kwestia czasu i argumentów :) hehe :)
Co do tego jak niektórzy z Was to nazywają "Krzywdzeniem Dziecka" to muszę powiedzieć, że każdy człowiek ma inny charakter i inny gust prawda? więc dla jednego imię Julka będzie krzywdzące a dla drugiego skrzywdzicie dziecko imieniem Genowefa albo Pheobe niewiem jak to się dokładnie pisze ale czyta się FIBI. A co do wyśmiewania w szkole no nie wiem ale po 1 tak jak już pisałam każdego gust jest inny a po 2 istnieje coś takiego jak toleracja i równość więc dużo zależy od wychowania dziecka i jeśli dziecko bd się nabijało z kogoś tylko z powodu imienia to jest to kwestia w dużej mieże wychowania.
A po 3 i chyba najważniejsze dziecko powinno się KOCHAĆ ZA TO, Że poprostu JEST a NIE za To Jakie IMIĘ Nosi!
Ja tam ogólnie nie chce aby Moje dziecko było następną Justynką, Ewelinką Czy Kamilkiem na placu zabaw czy w szkole, lecz żeby było wyjątkową osobowością i rozpoznawalną:)
Mówię Wam słuchajcie własnych racji bo ludzie obgadują ale tak naprawde dlatego, że zazdroszczą i wolą patrzeć na cudze dziecko niż na własne taka prawda :) Pozdrawiam wszystkie Mamy :):*

ja mam siostrę Malwinę, ale często wołamy na nią Malina, Malinka:) Każde imię ma dla kogoś jakieś znaczenie, dlatego jest taka różnorodność w nadawaniu ich... Nie powinniśmy z tego powodu nikogo krytykować. Pozdrawiam

Jej.... ale pięke imiona i nadal mam mętlik w głowie :eek: . Trudniej jest mi z dziewczynką bo tyle imion mi się podoba, że nie mogę się zdecydować. Dla dziewczynki podoba mi się imię:
Lea, Elena, Eliana, Milena, Mia, Martyna, Diana, Wiktoria, Oliwia, Liliana, Noemi.
Prawdopodobnie odpadnie imię Oliwia (już jedna dziewczynka na piętrze ma tak na imię, a ciekawe ile na osiedlu :) ),
Eliana (mieliśmy kociaka o imieniu Elian i mąż nie chce tak nzawać córeczki :) ),
Liliana niestety nie podoba się mężowi chociaż mi bardzo,
Noemi (mieliśmy koteczkę o imieniu Naomi i mężowi też niestety kojarzy się z kotem...)
Z imieniem dla chłopca myślę, że będzie łatwiej bo jak na razie podobają mi się Leon i Dorian

No zobaczymy jak to będzie :-) Jak będzie chłopczyk to dużego problemu nie będzie za to przy dziewczynce będzie burza mózgów.

reklama
Caramell twój synek ma bardzo oryginalne imię. A ja zapomniałam napisać, że podoba mi się jeszcze imię Wiktoria :). Może nie jest rzadko spotykane i oryginalne, ale mi się podoba :)

Do góry