reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

reklama
dokładnie! wybierając imię musimy wziąć pod uwagę również przyszłość dziecka. Moim zdaniem imię nie powinno sprawiać problemu naszemu maluszkowi. Przeglądałam ten wątek i trafiłam na trudne imiona np. Konstancja... sorry ale zanim dziecko wypowie takie imię to będzie musiało się nieźle namęczyć;)

A ja jestem mamą Dobrochny i Jeremiego. Nie wiem jaka reakcja będzie na synka, bo ma dopiero 2 tygodnie, ale córki imię choć zawsze spotyka się z zaskoczeniem - jest przyjmowane pozytywnie. Przy synku też się wszyscy spodziewali oryginalngo imienia no i się nie pomylili ;-) z tym, że przy wyborze kierowaliśmy się tym, by imię było "normalne" ale rzadko spotykane. Wydaje mi się, że kompromis osiągneliśmy (dla synka był jeszcze wybrany Albert oraz Franciszek, ale to córka decydowała i wybrała Jeremisia).

Wielki plus przy niespotykanych imionach - dziecko bardzo szybko jest zapamiętywane, czy to u lekarza czy w przedszkolu :tak:

Jeremi bardzo mi sie podoba jest jeszcze imie Jeremiasz.Nie wiem ktore lepsze ale to imie od dawna chodzi mi po głowie:)

U nas Jeremiasz odpadł z powodu zdrobnienia Jeremiaszek - bo się nam nie podoba. Z reszta Dobrochna to inna forma (obowiązująca jako oddzielne imię) od imienia Dobrosława, a Jeremi to inna forma od Jeremiasza, więc nawet jakas analogia jest ;-)

Witam, uważnie przeczytałam większość napisanych przez Was imion :-) gusta są różne i jak wiadomo nie wszystkim podoba się to samo... Wg mnie żaden z rodziców wybierając imię dla swojej pociechy nie chciałby jego krzywdy, albo tego, żeby imię się nie podobało :-p jestem w 3 miesiącu ciąży i od kiedy dowiedzieliśmy się, że spodziewamy się dziecka zaczęliśmy się zastanawiać z mężem nad imionami i dla dziewczynki bardzo podoba nam się Nadia :tak: a dla chłopca podobało mi się imię Oliwier ale moja teściowa mnie skrytykowała, że będą na niego mówić Olek no i mi zbrzydło ale teraz sobie myślę, że wcale nie musi być Olkiem tylko Oliwierkiem i kropka! Nie wiem dla dziewczynek jest tyle pięknych imion, a z chłopcami to już gorzej :baffled:

Witam :-) wszystkich
To i ja sie pochwale rzadkim imieniem jakie bedzie miala nasza corcia. MIA to jest imie ktore dla niej wybralismy a dokladniej maz z synem wybrali :tak: a mi sie bardzo spodobalo :-).

Mata-kow,widze,ze mamy dzieci w identycznym wieku,tzn.moje dwie mlodsze pociechy,Liljana jest z 5 marca,a Antosia z 5 czerwca 2008 :)

A ja jestem mamą Dobrochny i Jeremiego. Nie wiem jaka reakcja będzie na synka, bo ma dopiero 2 tygodnie, ale córki imię choć zawsze spotyka się z zaskoczeniem - jest przyjmowane pozytywnie. Przy synku też się wszyscy spodziewali oryginalngo imienia no i się nie pomylili ;-) z tym, że przy wyborze kierowaliśmy się tym, by imię było "normalne" ale rzadko spotykane. Wydaje mi się, że kompromis osiągneliśmy (dla synka był jeszcze wybrany Albert oraz Franciszek, ale to córka decydowała i wybrała Jeremisia).

Wielki plus przy niespotykanych imionach - dziecko bardzo szybko jest zapamiętywane, czy to u lekarza czy w przedszkolu :tak:

No zapamiętywanie to coś na plus jak i na minus.Jak podpadnie raz to szybko też go (ją)zapamiętają.

reklama
Do góry