reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Eliana takie wybraliśmy bo te które mi się podobały to mojemu mężowi już nie i na odwrót :-) Co do imienia Wiktoria również mi się podoba choć ostatnio dużo osób daje je swoim dzieciom :-)

reklama
Eliana takie wybraliśmy bo te które mi się podobały to mojemu mężowi już nie i na odwrót :-) Co do imienia Wiktoria również mi się podoba choć ostatnio dużo osób daje je swoim dzieciom :-)

:-) hihihhi to widzę, że u Nas jest podobnie... imię, które mi się podoba nie koniecznie podoba się mężowi i kółko się zamyka, a Wiktorii jak na razie jeszcze w swoim otoczeniu nie widziałam, nie słyszałam i nie poznałam :-D i oby tak zostało :)

Witam wszystkie Mamy i przyszłe Mamy :)
u mnie w Rodzinie jest (było) kilka rzadkich (tak mi się wydaje) imion:
Scholastyka
Telesfor - "Dziadek cioteczny"
Walentyna - moja Babcia - imię na cześć Pradziadka Walentego :)
Marcjanna, Marcelina, Marcela, Bronisława - "Babcie cioteczne"
Marlena
Ernest
Sabina
Irmina
Milena
Konrad
Zenon
Józia - oryginalna pisownia - kuzynka Babci
Maryla
Honorata
Stefania
Amelja - przez J - kuzynka Babci
Zofja - przez J- kuzynka Babci
Nicollas
Bernadetta
Judytta
Genowefa
Manuela
Regina

od strony Męża:
Kazimiera
Feliks
Benon
Leokadia
Bogna
Rajmund
Klaudiusz
Eugenia
Czesława
Hieronim
Longina
Longin (pierwszy raz słyszałam te imiona!)
Wiesława
Agnes

do 40strony przejrzałam Nasze drzewo genealogiczne :)
może potem coś jeszcze znajdę :)

Dla Naszego Maluszka jak będzie Syn - imię wybraliśmy Nataniel
z Córką (jak będzie) jest problem z imieniem - póki co myślimy nad Livią
chcemy nadać oryginalne imię, gdyż nazwisko też mamy oryginalne :)
Dziś USG - może Maluszek się pokaże w pełnej krasie ;) i problem będzie rozwiązany (albo i nie)
pozdrawiam

U nas w rodzinie malo oryginalnie, zwlaszcza w rodzinie ojca bo tam od pokolen przewija sie w linii meskiej Adam i Jan. Tzn. Jan ma pierworodnego Adama, ktorego pierworodny to Jan i tak w kolko od XVIw. Nawet babcia Roza w tym momencie nie daje szalu. Z reszta oryginalnosc imion zmienia sie z czasem - bylam jedyna Kinga w kazdej szkole ale kilka lat pozniej zrobil sie wysyp King i to imie jest dzis calkiem popularne.
Nasz synek to Karol Rajmund - Karol bo takie bylo zalozenie, Rajmund po swoim tacie.

reklama
Do góry