Jotka_
Fanka BB :)
Samuel bardzo mi sie podoba
nawet było na naszej liscie wyboru. Serafin też ładne jednak już mocniej wyszukane
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mnie się oba nie podobają ale to wasze dziecko więc Wam musi się podobać nie innymA co myślicie o imieniu Samuel albo Serafin?![]()
Ja swojego drugiego imienia nienawidze, nie uzywa się go praktycznie, no ale urzędowo tylko wszystko mi przedłuża.. My dzieciom nie dawaliśmy drugich imion. Nazwisko długie.Z ciekawości, jakie problemy generuje Ci drugie imię?
Pytam, bo kolejny raz widzę taką opinię, a ja mam dwa i nie widzę problemow![]()
A dla mnie okropny minus. Mam na drugie imię Bogusława i zawsze się go wstydziłam. Nie jest mi do niczego potrzebne, nie lubię go, bez sensu muszę je wszędzie podawać i wiecznie ktoś się ze mnie nabijał, gdy usłyszał, jak mam na drugie imię. Moje dzieci z tego powodu otrzymały po jednym imieniu.Dla mnie dwa imiona sa bardziej na plus niż minus
No dla mnie, mieszkając za granicą, drugie imię jest udręką. U lekarza czy w banku często nie wiedza które imię jest pierwsze które drugie a może to jedno imię i dwa nazwiska (tu też różne kombinacje następują). Czasem dopytują i muszę tłumaczyć że to dwa osobne imiona a nie jedno dwuczłonoweAle gdzie Wy te drugie imiona wszędzie podajecie?
Bo ja to jak dowód wyrabiam i ewentualnie jakies dokumenty do pracy, do porodu czy cos. Tak to przecież jak podpisuje odbiór licznika albo podpisuje sie w banku, to zawsze jednym
Ja mam jeszcze do tego podwójne nazwisko no i tu już żałuje, ze nie zostalam po prostu przy swoim.
Dla ludzi religijnych jest to dodatkowy patron dla dziecka.Swoją drogą, jaka jest idea drugiego imienia? Po co ono jest?
Serio pytam, bez złośliwości, może jest jakiś ukryty sens ?
Ja mam dwa imiona i też mieszkam za granicą. Nigdy nie był to problem. Ale to pewnie zależy od tego jaki kraj. Tu gdzie mieszkam dzieci potrafią mieć nawet po 3.Swoją drogą, jaka jest idea drugiego imienia? Po co ono jest?
Serio pytam, bez złośliwości, może jest jakiś ukryty sens ?