reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Maleństw

reklama
Kurcze a ja głodna nie jestem a mam właśnie takie bulgotanie i tak sie zastanawiam czy wreszcie dzidzia daje mi znak

W pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam po skończonym 15tygodniu. Też się zastanawiałam czy uda mi się rozróżnić czy to już. Na pewno! będziesz wiedziała kiedy Dzidziolek do Ciebie puka, po prostu musisz troche poczekać :-)

Ja sie juz doczekac nie moge ale nie wiem czy moze to juz mialam kurka ... przeciez tego nie mozna pomylic ja czasami wieczorem mam takie jakby muskanie rybki ... takie szarpniecia ale laskotkanie bardziej

a ja juz kilka razy poczolam takie jakby smyranie od zoladka jakby dzidzia delikatnie mi sie wbila w prawe podbrzusze...
zignorowalam to bo zdazylo sie to raz w sobote jak jechalam na miasto w aucie...
ale wczoraj jak sluchalam bicia serca dzidziolka to wlasnie po tej stronie moge znalesc najczeciej wlasnie pod pepkiem po prawej stronie wiec moze wlasni to bylo to...

jeszcze z tydzien max dwa i naewno rozroznie juz...mam nadzieje

Napisałam już w sumie na głównym wątku, ale dzisiaj to i ja chyba poczułam maleństwo. Do tej pory wszystkie bulgotania itp raczej ignorowałam, bo ciągle mi coś bulgocze. Ale dzisiaj to już na pewno nie bulgotanie:D po przyłożeniu ręki kawałek poniżej pępka co chwilę krótszą czy dłuższą czuję jak coś tak uderza. Niestety mężowi się nie udało, ale to raczej dlatego, że szybko zrezygnował;)

No i ja mogę już w 100% powiedzieć, że czuję delikatne kopniaczki od kilku dni obserwacji wiem, że to dzidziek :) Kruszynka się tak gimnastykuje, że jak mocniej rękę przyłożyłam to poczułam tak jakby mi pod ręką bański pękały, super uczucie :))))))

reklama
I u mnie bobo plumka - jestem totalnie oszołomiona :) Pierwsze wrażenie - tik jakiś, delikatny skurcz mięśni, coś w tym stylu. I tak od kilku dni, ale jedynie wieczorem, gdy już leżę. Dziś natomiast, podczas rozmowy z kolegą wykładającym mi swoją teorię na temat ewolucji współczesnych kobiet (dodam, że byłam po obiedzie i połowie tabliczki czekolady...), poczułam, jak puka do mnie, jakby chciało powiedzieć "Weź, matka, skończ tę bzdurną gadkę...". Śmieszne. Stwierdzam więc, że szczęśliwa jestem i zachwycona do granic... :)

Do góry