reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Maleństw

Ja w środę na USG jak zobaczyłam jak macha maleństwo zawzięcie nóżkami i rączkami to już mogę lepiej powiązać to co odczuwam właśnie z tymi "fikołkami".Bąbelki fajne, ale te pocierania i puknięcia są fantastyczne!

reklama
A moje maleństwo dzisiaj rano chyba upominając się o śniadanko zaczęło całą serię kopniaków, i to do tego stopnia, że nie tylko było czuć, ale i było widać jak mi bulwa na brzuszku się robi:) szkoda, że mąż w pracy... A teraz już po śniadanku i spokój... ;)

a ja narazie nic nie odczowam???
czy wszytsko jest ok?
wydawalo mi sie take pykanie w sobote albo bulkotki ale to raczej moje jelita sobie trawly jedzonkobo wiem iz moja kruszynk sobie plywa po drugim boku (mam ultrasound do podsluchiwania serduszka)

ahh nie moge sie doczekac aby czoc mojego brzdaca

Myślę, że jest ok. Jestem z tego co widzę z suwaczka prawie tydzień do przodu, a dodatkowo mój maluch strasznie szybko rośnie, i wg wymiarów to na ostatniej wizycie już był prawie 2 tygodnie większy, i myślę, że to też przyspiesza. Za często tych ruchów nie czuję, a rano tak akurat dobrze siedziałam:) ale też dopiero dokładnie tydzień temu pierwszy raz cokolwiek poczułam... Zresztą każda ciąża jest inna.... Za wcześnie na jakiekolwiek nerwy z tego powodu.

moja polozna powila mi ze powinnamnapewno cos poczuc do 24 tyg ciazy ze jak nic nie poczuje do tego tygodnia to wtedy zglosci bo cos moze byc nie tak..i dlatego stad moje nerwy ahhh

a sowaczek mam zrobiony od ostatniej mojej miesiaczki i tak liczy, a juz na USG mi przesunieto dwa razy termin bo mialam miec na 14 lpica pozniej na 13 a teraz juz mam na 10 lipca termin wiec powinnam niby byc w 17tyg i 4 dniu ciazy ;-/ chociaz tego tak do konca nie kumam haha

mowia rowniez iz ruchu dziecka sie odczowa roznie w ciazy i ze te szczuplejsze odczowaja wczesniej albo te kobiety ktore sa drugi raz w ciazy, ja jestem w mojej pierwszej ale jeszcze nic nie czuje
chyba ze myle moje jelita z moim brzdacem i moze to wlasnie jest to hmmm

Ostatnia edycja:
dziś i wczoraj spokojnie, moze to dlatego ze mam urlop i duzo leze wieć maluch tez nieaktywny. Czasem załaskocze zebym się nie martwiła;)

Doczekałam się !!!! We wtorek wieczorem czułam takie jakby bąbelki z wody gazowane uderzające o ścianę mojego brzucha, jednak nie byłam jeszcze pewna czy to TO. Teraz wiem na pewno czuję Dzidziula coraz częściej i coraz mocniej. Dzisiaj mam wolne i co chwilę czuję pukanie :-)

Jestem taka szczęśliwa, że moje maleństwo daje o sobie znać. To cudowne uczucie.

danuska to super, ja też gdzieś od dwoch tygodni czuję wyraźne ruchy, a teraz to juz kopniaczki spore! I to baaardzo czesto..
A wy też tak macie, czy tylko ja taka dziwna...jak tylko poczuję ruchy to siadam szybko albo sie klade, odkrywam mój brzuchol, kłade ręke i obserwuję.. i tak mogę sto razy dziennie.. juz nawet widać jak brzuch sie porusza, ale jak zawolam męża to przestaje..

reklama
danuska gratuluje!! to fantastyczne uczucie!
dodi..Ty bys mnie musiała zobaczyć jak poczuje malego, cokolwiek bym w tym czasie nie robiła, zastygam w ruchu, rece siup na brzunio i czekam:) niestety jeszcze na zawnatrz nie widac ze brzucho sie rusza, ale musze byc cierpliwa, bo moj małz ciagle dotyka, gada, dmucha ucho przystawia, ale na razie nie jest mu dane poczuc szkraba.

Do góry