reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Maleństw

No właśnie ja najczęściej czuję tak pośrodku, trochę poniżej pępka. Ale zdarza się jeszcze niżej. A powyżej pępka chyba jeszcze nigdy nie odczułam.

reklama
Mnie czsami tak kopnie, że czuje to prawie między nogami hehe.. powyżej pępka dzidzia raczej nie ma szans teraz kopnąć,bo macica siega tylko do pępka teraz..No a we wcześniejszych tyg jeszcze niżej, więc "zalezy jak leży" heh tak kopie...ale ja najczęściej odczuwam poniżej pępka z lewej strony, z prawej bardzo rzadko..

Hehe danuska,dobrze, że zdażylaś ;-)
Mnie się czasami wydaje, jakby dzidz sie zaczął rozciągać jakoś w poprzek, albo prostuje nożki, wtedy czuje takie dziwne rozpieranie i twardość..aż czasami boli

dodi no ja sie własnie zastnawiałam czy to możliwe zeby dzidz był az tak wysoko i sie okazało jak byłam u ginki, ze główke miało ok 2 cm nad moim pepkiem po lewej stronie, wiec chyba mam wielka macice:-)

maqnio, no to mój chyba nie jest tak wysoko, bo jak rano leże, to widze gdzie sie macica kończy nawet:) i na usg głowke miało raczej tak z boku z prawej teraz, więc nogami kopie po lewej:)
Ale teraz to z dnia na dzień będzie coraz wyżej sie piąć!

Te wieści o kopniakach są urocze;) Ja wreszcie kopniaczka wczoraj poczułam i był nieżle "rozdrazniony":)Chyba tym ze z bocznej pozycji polozyłam sie na wznak i jak nie podskoczę;)Cudowne:)

sestina super!! gratuluje kopniaczków:-)
dodi czujesz macice! kurcze super! tez bym chciała, ciagle sie macam ale jakos nic nie czuje:)
zauwazyłam ze maleńka nie lubi dużego hałasu, jak moi "cudowni" sasiedzi walili młotami udarowymi to była aktywna, jak przestali i ona sie uspokoiła.

reklama
maqnio, nie tak dosłownie, ale widze gdzie sie kończy jak leżę.. to jest taki próg jakby na poziomie pepka.. ale widać to tylko rano, jak żołądek pusty, bo później to jak się wypcham to juz nie widać haha

Do góry