reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Maleństw

reklama
mi dzidz juz 2 dni nie smyral, pewnie sie znowu gdzies schowala gadzinka :-D moze dzisiaj bedzie laskawy i powie ze siedzi dalej w brzuchu... juz sie nie moge doczekac regularnego kopania, ale to musi byc cudowne uczucie ^^

Miczka, Wydrussia, maqnio dziękuję Kochane;-)
Mnie wczoraj aż 6 razy gmyrało:D:D:D:-D Przeboskie uczucie...niech się zdarza jeszcze częściej;-) I życzę tego wszystkim przyszłym mamusiom jak najwcześniej:tak:

to cudowne uczucie. czy Wy tez tak macie, ze czasem jak mnie babel smyra to bardzo łaskocze? az czasem sie drapie po brzuniu
em_ka pewni zabunkrowała sie gdzies maleńka,:)głowa do góry, napewno za chwile sie odbunkruje i da znac mamusi i zacznie szalec:)

Ja też tak mam...czasami to takie delikatne jak masażyk, a czasem rzeczywiście bardzo łaskocze;-) I zauważyłam, że najbardziej się rusza jak siedzę...może go jakoś dociskam i się wierci:-D Mój Mąż jest strasznie zazdrosny, że on też nie może tego poczuć...kazał mi pisać sms-y jak tylko się poruszy..hahaha:-D

Ja poczułam ruchy w 15 tyg. Dzidzia najbardziej aktywna jak mamusia siedzi lub leży, szczególnie na wznak (chyba nie lubi tej pozycji).
Bardzo wcześnie się uaktywniła ale ponoć w drugiej ciąży tak jest:)
Bardzo miłe uczucie - uwielbiam jak się tak rusza:) A jak za długo jest spokojna to się niepokoję.

Mamucica ruchy mojego Serduszka nie są regularne i też często się denerwuję, że może coś jest nie tak(broń Boże!!!););-)

reklama
FoCzusia nie ma co się martwić, na pewno wszystko dobrze tylko nie zawsze dzidzia ma ochotę na brykanie. Niepokojące gdybyś nie czuła kilka dni pod rząd. Chociaż Szymuś, mój synek nie był w brzuszku zbyt ruchliwy. Były dni że nie czułam jak się rusza, tzn jakies pojedyńcze kopnięcia a kobity w szpitalu liczyły do 20-30 w ciągu doby. Natomiast teraz nadrabia, jest ruchliwy bardzo:)

Do góry