reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy Naszych Maleństw

A ja sie troszke martwie, bo chyba jakos nie cuje jeszcze ruchow....tzn ostatnio cos jakby mi tak musnelo, ale ja juz sama nie wiem czy to w moim brzuchu po obzarstwie, czy to dzidzi dawalo znaki....i tak co chwile dotykam brzucha i "naslu****e",ale nic takiego wyraznego jeszcze nie ma, zebym mogla na 100% stwierdzic ze to maluszek... A to juz 18 tydzien.

reklama
nie martw sie, ja ostatni raaz czulam jakies 5 dni temu i dopiero wczoraj mi puknelo w nocy, bo pozno poszlam spac i jeszcze mialam zly humor, to mi puknelo zebym sie wyciszyla i poszla spac :-D jeszcze nam tak dowala kopniakami ze bedziemy blagac o chwile spokoju :-D

Moje maleństwo od kilku dni daje regularne kuksańce. Rano tuż po przebudzeniu, po posiłkach i jak się kładę spac. Coraz mocniej i wyraźniej no i wyzej juz czuć.

moja Bąblina wczoraj cały dzień cichutka jak mysz pod miotłą a w nocy sie tak roszalała, ze szok!! i też jest wysoko..tak na wysokości pępka:)

a ja juz wyczailam dlaczego mialam takie przerwy dlugie, okazalo sie ze jak chodze pozno spac albo jak sie przebudze w nocy to czuje pukanie, wiec mozliwe ze nie czulam wieczorami bo dzidz sie zaczyna roszac gdy spie :-) i od 3 dni czulam kopniaczki, slabe bo slabe ale czulam ^^

em_ka no włąsnie czesto tak jest ze maluchy zacznaj szalec jak my zasypiamy, tym bardziej jeśli to mocny sen..nic nie czujemy. i potem sie człowiek martwi, ze dzidź nie jest aktywny, a to nic bardziej błędnego.

Ja teraz czuję codziennie choćby kilka kopniaczków. Niektóre są leciutkie ledwo wyczuwalne, ale czasami już potrafi mocniej kopnąć i nawet jak nie skupiam się akurat na brzuszku to spokojnie wyczuje. Te ruchy dają mi siłę i dawkę cierpliwości do kolejnej wizyty. :tak:

Dziewczyny a w których miejscach najczęściej odczuwacie kopnięcia?
Bo ja czasami mam wrażenie, że są one bardzo nisko i zaczynam martwić się czy to ok. Nisko tzn. czasem mam wrażenie jakby mi dzidź miał wylecieć dołem niedługo :eek: miewacie tak czasem?

reklama
Do góry