reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Maleństw

A ja sie troszke martwie, bo chyba jakos nie cuje jeszcze ruchow....tzn ostatnio cos jakby mi tak musnelo, ale ja juz sama nie wiem czy to w moim brzuchu po obzarstwie, czy to dzidzi dawalo znaki....i tak co chwile dotykam brzucha i "naslu****e",ale nic takiego wyraznego jeszcze nie ma, zebym mogla na 100% stwierdzic ze to maluszek... A to juz 18 tydzien.

reklama
nie martw sie, ja ostatni raaz czulam jakies 5 dni temu i dopiero wczoraj mi puknelo w nocy, bo pozno poszlam spac i jeszcze mialam zly humor, to mi puknelo zebym sie wyciszyla i poszla spac :-D jeszcze nam tak dowala kopniakami ze bedziemy blagac o chwile spokoju :-D

Moje maleństwo od kilku dni daje regularne kuksańce. Rano tuż po przebudzeniu, po posiłkach i jak się kładę spac. Coraz mocniej i wyraźniej no i wyzej juz czuć.

moja Bąblina wczoraj cały dzień cichutka jak mysz pod miotłą a w nocy sie tak roszalała, ze szok!! i też jest wysoko..tak na wysokości pępka:)

a ja juz wyczailam dlaczego mialam takie przerwy dlugie, okazalo sie ze jak chodze pozno spac albo jak sie przebudze w nocy to czuje pukanie, wiec mozliwe ze nie czulam wieczorami bo dzidz sie zaczyna roszac gdy spie :-) i od 3 dni czulam kopniaczki, slabe bo slabe ale czulam ^^

em_ka no włąsnie czesto tak jest ze maluchy zacznaj szalec jak my zasypiamy, tym bardziej jeśli to mocny sen..nic nie czujemy. i potem sie człowiek martwi, ze dzidź nie jest aktywny, a to nic bardziej błędnego.

Ja teraz czuję codziennie choćby kilka kopniaczków. Niektóre są leciutkie ledwo wyczuwalne, ale czasami już potrafi mocniej kopnąć i nawet jak nie skupiam się akurat na brzuszku to spokojnie wyczuje. Te ruchy dają mi siłę i dawkę cierpliwości do kolejnej wizyty. :tak:

Dziewczyny a w których miejscach najczęściej odczuwacie kopnięcia?
Bo ja czasami mam wrażenie, że są one bardzo nisko i zaczynam martwić się czy to ok. Nisko tzn. czasem mam wrażenie jakby mi dzidź miał wylecieć dołem niedługo :eek: miewacie tak czasem?

reklama
Do góry