reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

Dziulka- to super. Teraz czas na inne słowa :)

dobra laski ja się pochwalę w końcu czymś, młody sam siada, z pozycji na czworaka, jakoś sobie wykombinował, że mu tak łatwiej i łapie się za szczebli i próbuje wstać, ale na razie tylko pupa idzie do góry, próbuje raczkować, ale zaraz upada i z pozycji na czworaka próbuje wstać i tylko jedną nogą się podeprze, nagle mu tak przyszło na dniach.

reklama
dzisiaj moja kluseczka z pozycji calkiem lezacej na plaskiej podlodze wstala se do siadu:)))))))))))))))))))) slicznie jej to wyszlo:)

Strip gratki. super. heh To teraz będzie tak chciał zawsze hehe. Moja Aga tak ma hihi. przychodzi do kogoś, wspina się, łapie za ręce i się obraca żeby iść :-D
Dziulka, Kroma i dla waszych maluchów wielkie gratki

Kroma, Dziulka gratuluję siadających Pociech :-)
Strip super, że Wojtuś już tak pięknie śmiga.
Mamaagusi Oliwka robi to samo, ja w domu nie prowadzam ją, czasami tatuś bo mnie kręgosłup siada, za to babcie i dziadziusiowie mają manie prowadzania za rączki, albo noszenia.

apropo noszenia:

moja mama ostatnio została z aliczką a ja z d. na zakupy pojechałam. przed wyjazdem dostala wytyczne typu: nie sadzać, bo siada sama jak chce, nie podciągać na siłę do stania [moja mama ma manię na pkcie stawiana dziecka ;/] bo i to sama robi i nie nosić [chyba, że chce aliczka z pokoju do pokoju przenieść np.] bo potem ja nie wyrabiam. No to wracamy po 3godzinnych zakupach a tam mama z aliczką na rękach stoi i coś do niej gada. Ja oczywiście tonem stanowczym przypomniałam o co prosiłam a moja mama na to "nosiłam ją trochę, bo moim zdaniem za dużo siedzi i chcialam żeby jej kręgosłup odpoczą'. nie ma to jak dobre wytłumaczenie czynów zakazanych :dry:

Gratulacje dla dzieciaczków mówiących nowe slowa, stojącyhc, siadających i chodzących :-)

Makuc o to ze stawianiem na nóżki przez Mame to moja też przegina ehhhh . No i u nas tesc nie pocieszony, bo Zuzek teraz juz na rekach nie bardzo chce i ich opitalamy, ze teraz raczkuje wiec niech sama chodzi oj obraza majestatu i pewnie jakby nas nie było to by mała na rekach przesiedziała.

i pewnie jakby nas nie było to by mała na rekach przesiedziała.
U nas tak by było na pewno :no: a z moimi to momentami ani prośbą, ani groźbą. W następnym tygodniu wybieram się na kilka dni w moje rodzinne strony z Alicją i już mam obawy odnośnie tego co będzie. Poza tym nie rozumiem stawiana dziecka na siłę. że niby po co? :confused:
a chwaląc się wyczynami mojej łobuziary chciałam zawiadomić wszem i wobec, że zaczęła się samodzielnie wszędzie podciągać i stawać a raczkuje już jakby nigdy nic innego nie robiła.
SARISKA Ty chyba na bieżąco musisz pisać co Zuzek nowego się naumiała, bo moja tydzień później tych samych umiejętności nabywa ;-)

reklama
Sarisa gratuluję śmigającej Zuzki, mój teść zauważyłam że olewa to co ja mówię i dalej chce ją nosić ale ostatnio mąż zareagował stanowczo i zostawił ją za to teraz namiętnie z nią chodzi, teściowa mu już powiedziała że jak będzie ją nosił to na etat przyjedzie do Nas i będzie niańczył jak taki mądry. Moi rodzice fakt czasem wezmą ją na ręce ale nie noszą po mieszkaniu przez całą wizytę jak u Nich jesteśmy, czasami za rączki wezmą i chodzą z nią, ale Oliwka najlepiej wie czego Ona chce, widzę że nie lubi jak się ją ogranicza, uwielbia raczkować, wszędzie włazi więc ma raj na ziemi, no i teraz wspinaczka od jakiegoś miesiąca, więc wspina się po wszystkim.
Makuc gratuluję wspinającej się i raczkującej do woli Alutki.

Do góry