reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

reklama
o to tym razem mimo iż jestem zwolenniczka spania dziecka w łóżeczku to ja podziwiam ;-) mój w ciągu dnia praktycznie nie śpi, więc nie umiałabym tego tak ogarnąć. Skąd wiesz kiedy wsadzić go do tego wózka-ma stałe pory spania czy marudzi i wtedy go wsadzasz czy jak? mój w ciągu dnia śpi tylko wtedy jak sam gdzieś padnie gdzie właśnie się znajduje np. mata, leżaczek, gdzie tam akurat jest ;-)

łooo...pospała całe 20 min..normalnie szaleństwo :baffled:

idą ją pomęczyć przewracaniem na boczki może coś załapie albo przynajmniej sie zmęczy i zaśnie na dłużej uparciuch mały..

natolin moja jak jest zmęczona to zaczyna marudzić. ja jej podaję grzechotkę a ona łebek w drugą stronę, foch i kweka. Przewracam na brzuszek (ulubiona pozycja) kwęka nadal - to znak że śpiąca jest :-p więc przekładamy do wózka, smoka do buziaka i jedziemy

Ostatnia edycja:
Moriam zapraszała mnie kiedyś na warsztaty shantala we Wrocławiu- teraz załuję że nie dałam rady iść :(

nie masz co zalowac, bo warsztaty sie nie odbyly:( wybralam sie z Maura i okazalo, sie, ze bylysmy jedynymi uczestnikami:( a pani prowadzaca nie poczekala 3 min!(tyle sie spoznilysmy) i jak dotarlysmy na miejsce, to juz jej nie bylo:(
masazu nauczylam sie z filmikow na you tube i tez sie masujemy. Ale jak beda we Wroclawiu znow jakies warsztaty to ponowimy podejscie:) Dam znac jakby co:)

u nas w 22-23 st.i mniej byc nie moze, bo mi zimno:)) wczesniek mielismy kolo 25-26:)
w sypialni 21

o to tym razem mimo iż jestem zwolenniczka spania dziecka w łóżeczku to ja podziwiam ;-) mój w ciągu dnia praktycznie nie śpi, więc nie umiałabym tego tak ogarnąć. Skąd wiesz kiedy wsadzić go do tego wózka-ma stałe pory spania czy marudzi i wtedy go wsadzasz czy jak? mój w ciągu dnia śpi tylko wtedy jak sam gdzieś padnie gdzie właśnie się znajduje np. mata, leżaczek, gdzie tam akurat jest ;-)

Natolin, jak dobrze poobserwujesz dziecko to szybko zauwazysz kiedy sie robi spiacy :tak:
Adas na przyklad zaczyna najpierw ziewac, potem oczka mu sie robia mniejsze :-D a potem zaczyna probowac piastki do oczu wlozyc, hehe. I marudny sie tez robi...
Ja wtedy wlasnie zabieram do lozeczka, zasuwam zaluzje, wkladam do kocyka-spiworka, smoka do buzi, caluje w czolko, poglaskam po glowce, mowie mu ze grzeczny chlopczyk i niech sie zdrzemnie troszke i wychodze :-D
Juz tak jest nauczony, ze dziala prawie zawsze :-)

ELIZABETH ja tez tak robie bo Leane dokladnei tak samo, jak widze ze juz sie nei smieje tylko powazna mine ma, patrzy na zabawki ale bez emocjo a za chwile widze ze oczka czerwone sie robia i trze je raczkami to wtedy zanosze, nieraz mi jeszcze pokwiczy troche w pokoiku swoim ale podchodze mowie: ciiiiiii zdrzemnij sie kochanie i wychodze:pp a poza tym moja w ciagu dnia malo spi tak w ogole. dzis deczko wiecej spala nie zwykle bo zazwyczaj to drzemka niecala godzina przed poludniem, potem tak z 1.5 w ciagu dnia kolo 13h i jedna drzemka kolo 17h.

dzięki dziewczyny, ja mniejwięcej widzę kiedy robi się śpiący (chyba, że padnie na macie jak jestem zaczytana na BB) i może spróbuję tak jak Wy, chociaż u nas to nie ma mowy o 1,5h spaniu w ciągu dnia, chyba mu się to w życiu jeszcze nie zdarzyło ;-)

elizabennett, Dziulka zazdroszczę Wam takiego sposobu usypiania dzieci. Moja mała niestety nauczyła się zasypiać na rękach bo bardzo ulewała od urodzenia i długo trzymałam ją w pozycji pionowej i zawsze tak usypiała więc o odkładaniu do łóżeczka zanim zaśnie nie ma mowy:-(

reklama
ika u nas też tak dłuuugooo było i powiem Ci, że bałam się, że nigdy się to nie zmieni (chociaż w sumie nie było to dla mnie aż takie uciążliwe, ale zaczęło być, gdy mały zaczął się budzić chwilę po odłożeniu), ale powiem Ci, że się zawzięłam i przemogłam się do usypiania go w łóżeczku (ale tylko na noc)

Do góry