reklama
Natolin tak. Sebuś przeważnie marudzi bardziej jak jest śpiący i wtedy wkładam go do łóżeczka daję smoka i zostawiam, a ponieważ Sebek śpi w naszym pokoju (nie mamy sypialni) to nie zaciągam żaluzji, nie wyłączam telewizora jedynie troszkę ściszam ale tak żebym cokolwiek słyszała, mały troszkę się pokokosi i zasypia. Owszem zdarzają się gorsze dni jak np. przy skoku, że muszę kilka razy podejść i podać smoka bo on wiecznie wypluwa i nawet podłożenie tetry nie pomaga.
dobranocka
podwójna październikówka!
heh, jak próbowałam ostatnio uśpić Małą na rękach (siedząc i kiwając się leciutko) to wyła, a jak położyłam ją do łóżeczka to zasnęła natychmiast. Źle jej u mamusi...? :-(
Ja też ze dwa dni temu tak spróbowałam i efekt był taki sam.heh, jak próbowałam ostatnio uśpić Małą na rękach (siedząc i kiwając się leciutko) to wyła, a jak położyłam ją do łóżeczka to zasnęła natychmiast. Źle jej u mamusi...? :-(
mała_mi88
30.09.2010; 3970g; 58cm
To samo próbowałam ostatnio z Łukaszem i za cholerę nie chciał, wręcz nie podobało mu się, a gdy położyłam go do swojego łóżeczka, do pluszaków, pościeli to zasnął bez problemu Chyba mu na rękach tak nie wygodnieheh, jak próbowałam ostatnio uśpić Małą na rękach (siedząc i kiwając się leciutko) to wyła, a jak położyłam ją do łóżeczka to zasnęła natychmiast. Źle jej u mamusi...? :-(
to Leane podobnie - DObranocka- kiedys Leane zasypiala na mojej klacie jak zabka a teraz jak do klaty ja przytulam to laaaaaaa, w lozeczku mimo ze od kilku dni dopiero spi bo wczesniej w gondoli spala przez debilnych dostawcow,od poczatku umie sie uspic a jaja z kolei mam w nocy bo nieraz wlasnie spi do 0.30 az maz obudzi lobuza na papu zebym mogla ja pospac te 5-6godzin od 23h ,a nieraz wlasnei od 5-6 mloda nie chce spac i biore ja niestety do mojego lozka usypiam na sile doslownie bo co ja bede z dzieckiem gadac o 5h rano albo sie bawic?? nie wyrobilabym chyba. swojego czasu Leane spala w ciagu dnia raz 40 minut, raz 2-3h, i potem 1h kolo 17h, a teraz najdluzsze jej spanie to wlasnie tak 1.5h w ciagu dnia. ale ja pragne zeby w koncu mi zaczela spac jak dzieciatko MALEJ MI, urcze pragne pospac 1 noc np od 23h do 9h.
reklama
natolin uważam ze smoczka można użyć w ostateczności, jak inne formy uspokajania nie przynoszą rezultatów.
Moja córcia jest wcześniakiem i przez pierwsze 2 tygodnie nie umiała ssać piersi a jak tylko pierś załapała to nie chciałam zaburzać ssania więc smoczka nie dawałam a i nawet nie było takiej potrzeby.
Moja córcia jest wcześniakiem i przez pierwsze 2 tygodnie nie umiała ssać piersi a jak tylko pierś załapała to nie chciałam zaburzać ssania więc smoczka nie dawałam a i nawet nie było takiej potrzeby.